Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

A prezident se u příležitosti výročí setká symbolicky s šéfem KSČM? To si dělá pr..?

4 1
možnosti
JS

Vrchni komisar EU, Juncker, odhaloval sochu Karla Marxe (made in China), v Trieru. Demonstranti tahnouci na Hrad k vyroci 21.srpna 69 nesou obri vlajku EU. Podivna to symbolika.

8 0
možnosti
JM

No, politiky, kromě Františka Kriegela, se podařilo zlomit za pár dnů. To mělo na národ hrozný vliv. V tomto dosáhli sověti do roka svého, vlastně z určitého úhlu pohledu skončila normalizace do roku 1970-71. Pak už nebylo co normalizovat.

6 0
možnosti
Foto

R75a23d69e44k 32H18a70m97p76l

21. 8. 2019 19:52

Připomněl bych ještě další 3 poslance, kteří hlasovali proti přijetí smlouvy o "dočasném pobytu".

5 0
možnosti
Foto

"osobně to považuju za mnohem horší než samotné znásilnění, jak jsme se jako národ k tomu zločinnému aktu, spáchaném na nás samotných, sami postavili"

Nemáte pravdu, pane Kroupo. Jako národ jsme se k tomu postavili dobře. Nebo kdo si myslíte, že byli ti, kteří demonstrovali? Marťani?

Špatně se k tomu postavili, jak jinak, komunisté, kteří nechali do toho národa střílet.

10 0
možnosti
JK

Pan Kroupa podotýká právě to, že ti komunisté, co se postavili po bok okupantů

proti vlastním lidem... to právě byli (absurdně) Češi! .. Má bohužel pravdu.

Částečně máte pravdu i vy. Jako národa jsme se k okupaci zpočátku stavěli dobře.

Ale zapomínáte, že jsme se stavěli dobře jen Z POČÁTKU!. První měsíce to byl

masový odporu našeho národa proti okupantům.. bohužel pak (i díky částečné zradě Dubčeka a především otevřené kolaborace politických špiček z KSČ) se už otěží plně ujali čeští kolaboranti... začaly čistky... a rozběhla se normalizace, ve které jsme jako národ bohužel zklamali.

6 0
možnosti
JT

J56i12r20i 82T67i34c82h13y

21. 8. 2019 17:19

Napomahani okupantum horsi nez za nacistu.

3 0
možnosti
Foto

Strašně moc nám schází vyrovnání se s tou dobou...Ne stavění šibenic po 89, ale pojmenování špatnosti a její definice.Schází dodnes, karma.

12 0
možnosti
MJ

Karma, tu dobu pamatuji a vím jaká byla atmosféra ve společnosti a potom se začali vyhazovat lidi ze zaměstnání a různě zastrašovat a nastala ta doba šílené normalizace a je proto velmi zarážející ,že dne 21.8 2019 přijme v Lánech prezident této země jednoho z následovníků té nepěkné doby komunistu Filipa.- inu rovný rovného si hledá.

9 0
možnosti
Foto

K49a78r85e46l 70C64a11c61h

21. 8. 2019 16:14

Tak jsem asi četl ten článek duchem nepřítomen, ale nějak mi uniklo, co jím autor přesně mínil. Nejsem pamětníkem roku 1938, ale v r. 1968 jsem dosluhoval VZS. Znám tedy veškeré události r. 1968 z vlastního prožitku. Dávám si sám pro sebe mezi tyto roky, které od sebe dělí 30 let, určité rovnítko. Jsou to roky, kdy jsme se nedokázali postavit agresorovi. Již od r. 1938 se v našem národě uhnízdil syndrom poraženectví a ten se naplno projevil i v r. 1968. To, že byl agresor v převaze, není omluvou. Agresorovi se má národ postavit vždy, i kdyby tím riskoval sebezničení. Ustupování agresorovi se následně projeví na charakteru národa, který se podvědomě za svou národní identitu stydí. Toto trauma si pak kompenzujeme křepčením na Staromáku při úspěchu českých hokejistů. Je to slabá náplast na nezacelenou jizvu na národní hrdosti.

10 1
možnosti

Fakt, že v pohodě žijete znamená jen to, že po ostatních chcete něco, co sám nejste schopen a ochoten udělat.

5 1
možnosti

Typický Kroupa. Rozhodný, jasný názor. Fakt, že tématu moc nerozumí, na tom nic změnit nemůže ;-D

1) Lidé chtějí žít. Nechtějí být za hrdiny. Chtějí žít. Proto se přizpůsobili docela snadno. Nicméně, podobná situace je prakticky na celém světě. Jenže mi máme smůlu v tom, že několikrát jsme se o tom mohli přesvědčit na vlastní kůži. Když se někdo nepřizpůsobí, tak může dopadnout jako Palestina. Ti se také nikdy nesmířili s izraelskou nadvládou (nechme stranou důvody a morální hodnocení)

2) Češi, narozdíl třeba od Poláků či Maďarů, měli ke komunistům a Sovětskému svazu velice kladný vztah. Z toho vychází malý odpor proti nim a výrazně vyšší sympatie.

1 5
možnosti
Foto

Nevím, zda jsem pro Vás typický, jen vím, že já neměl na mysli obyčejné lidi, ale ty, co právě ty "obyčejné" lidi rok po okupaci mlátili a stříleli do nich. O těch je můj dnešní blog, což jste ale asi bohužel nepobral...

3 0
možnosti

J80a69k59u29b 27Š52o33l71c

21. 8. 2019 16:02

"Naši lidé" to rozhodně nebyli naši lidé. Pro mě je zajímavější proč tito "naši lidé" nebyli potrestáni po roce 1989. Nelze v tom nevidět dohodu o převzetí moci. Komunisté, Stbáci už neměli v ruce žádné trumfy, přesto uhráli skoro vše. Beztrestnost, náskok v podnikání.

4 0
možnosti
JSS

Drzé čelo je lepší než Poplužní dvůr - se říká. No a to tady funguje!! Stačí si poslechnout rádio - od Hradu přes Strakovku, obě konírny , hejtmanství téměř celé, atd. zkrátka ti draví bez chrbátu jsou vždycky v první řadě a pak je odtud nedostanete !!

0 0
možnosti
Foto

A to jako který ,,náš národ", pane Kroupa? Já jsem pamětníkem. I let padesátých. Ovšem nostalgií po oněch časech rozhodně netrpím, ale ani zapomněním;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám