Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J72i53r81i 35B31o45r

19. 7. 2019 10:50

Nějaký čas jsem za toho socíku pracoval okolo potravin. Byl jste v těch letech někdy v nějakých regionálních jatkách,v pekárně,nebo v pivovaru? Moc byste se divil jaké to bylo prostředí. Ručně pletená houska ,iluze,mléko v pytlíku hnus,hovězí maso výsměch.Chutě se mění.Jinak chutná šunka jednou týdně a jinak každý den.Kvalita potravin se lišila region od regionu.O možnosti výběru bych ani nemluvil. Každý to asi vidí jinak.Čas je kouzelník.

17 1
možnosti
JK

Dobře napsaný.

0 0
možnosti
PK

Myslím si, že je to jen o ceně, i když určitou roli hraje i snaha o použití surovin, které prodlužují trvanlivost. Dobrý rohlík prostě nemůže stát korunu, odpovídající cena bude minimálně 3 x vyšší. A tak je to se vším. Když ale vedle sebe dáte výrobek za 20 Kč, a obdobný za 60 Kč, 9 lidí z 10 si koupí ten za 20, aby si pak doma stěžovali, že nestojí za nic.

2 0
možnosti
Foto

Proto raději sama vařím - než bych kupovala hotová jídla, anebo si je nechala donášet z různých "vývařoven..." :-/ (Výstižné slovo, viďte?). Ale ty knedlíky někdy také kupuji, u nás jsou nejlepší z pekáren Svo...y , anebo od jedné paní, která je pro soukromé řeznictví U Si...ra vaří jedna šikovná paní z nedaleké vesnice. (A sdělím Vám tajemství. Tenkrát za socíku nám všem více chutnalo i proto, že jsme byli mladí).:-P

1 0
možnosti
Foto

Opr.: ... anebo od jedné paní, která je pro soukromé řeznictví U Si...ra, kam chodím nakupovat, vaří ... Ď... ;-)

0 0
možnosti
JK

Nevzpomínejte na knedlíky, ale na celkovou "úroveň" tehdejšího pohostinství. Mohlo by to zabrat. Já si při podobné melancholii vzpomenu na tehdejší "hajzly" a sentiment mě přejde.

14 0
možnosti
FD

Třeba hnusné erteple ke všemu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám