Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Musím souhlasit s autorem.

Nevím kde měli chleba na jméno, ale chleba u nás bylo dost, i tam kam jsme se dopravili. Chutě jsou samozřejmě různé, ale dříve byly na vše normy a kontroly. Jak probíhaly je jiná věc a nemyslím si, že by někde nebyly zaplacené, ale prostě jídlo bylo jídlo a ne chemie...

1 2
možnosti
MV

evidentne narazka na me, Nado: Tisa, okr UL. kdyz prijeli "luftaci" na vikend, chleba casto nebyl, protoze byl zavazenej, diky socialistickymu planovani, hlavne pro trvale zijici. par bochniku bylo v dodavce navic, ale kdyz se "trvalak" rozhodl koupit chleby dva, na luftaky nezbylo. a o prazdninach se do sesitu, kterej mela pani v konzumu u kasy se zapisovaly objednavky na chleba a v dobe zavarovani treba na cukr

9 0
možnosti
Foto

když už si doma uděláme guláš, tak z hovězích líček a k tomu udělá manželka domácí bochánky z chlebového těsta. Houskový knedlík (domácí a tudíž s houskou) jíme u nás jen k houbové omáčce a ke svíčkové. Ty hospodské molitanové mi nechutnají, ale pamatuji je i za socíku, hlavně na části Moravy a Slovensku.

0 0
možnosti
MV

za socialismu "pletene" housky - to je fakt sci-fi!!!!

i na chleba jsme museli být u prodavacky v konzumu napsani na seznamu tech, co si chteli koupit obycejnej chleba, natoz housky - razeny

ale chapu Vas, Vladimire, knedliky vonely a chutnaly jinak, holky vonely a chutnaly jinak, v zime bylo vic snehu a v lete horky dny - rika se tomu starnuti - snad fakt jedina spravdelnost - a nostalgie

nastesti si dneska muzeme koupit chleba kdykoliv, jakykoliv a housky opravdu rucne pletene

kazdej podle chuti - rohlik za dve kacky proste nebude kvalitni a kilo mrkve v igelitovym pytliku za dvacet korun dobra pro kraliky

nestejska se mi po socialistickym knedliku, kvalitni jidlo, co mam rad si koupim kdekoliv, jen za nej proste priplatim - za dobre se zkratka plati

a diky za Vas dnesni blog

19 3
možnosti
Foto

J94a78n79a 21M30a77j85o33v92á

19. 7. 2019 11:59

mám to stejně. Nesu si domů skvělý kváskový chlebíček, rohlíčky sypané solí a kmínem a šunčičku, která provoní celé auto i z pytlíku. Jo...a ještě bramborové šulánky...ale ty fakt jsou...

1 0
možnosti
AN

Pokud jde o knedlíky, tak ty se v každé hospodě dělaly, že by je někdo vozil odjinud, nevím. A jídlo stálo pár korun, protože i maso... A pokud jdu někam na jídlo, tak vím proč. Když už dám ty peníze.

0 0
možnosti
OZ

Taky jsem půl života prožil v reálném socialismu, ale že by se mi nějak extra stýskalo po tehdejších potravinách to fakt říct nemůžu

6 1
možnosti
Foto

Proti gustu a chuti přeci žádný dišputát... ;-)

2 0
možnosti
Foto

J42a58n52a 67M94a28j14o34v30á

19. 7. 2019 11:14

Stavte se k nám, místní podnikatel dělá tak luxusní knedlíky, že jsem recept po babičce schovala hluboko do šuplete :-)

2 0
možnosti
DR

O tom bych mohl vyprávět. V jedné naší nejmenované restauraci, kousek ode mně, kdysi vyhlášené právě tím guláše, je to to samé v modrém. Čili guláš s domácími knedlíky už raději doma. Karma. R^

0 0
možnosti
PK

V anonymní soutěži s mou ženou a sestrou, (obě skvělé kauchařky), mé knedliky houskové zvítězily. Žlutoučké, plné děr a plné housek......no ke kachničce a zeli to byl triumf.

2 0
možnosti
Foto

Zdravím, myslím, že částečně je to i proto, že zboží z marketu v reálnejch cenách neodpovídá tomu zboží v reálnejch cenách tehdy, tomu odpovídá spíš to "luxusnější" a tak se stáváme obětí poptávky a kvalitu musíme hledat.

Sám jsem strávil léta školy po buáfetech na dršťkovou, a těch voňavejch knedlíků se tam servírovalo taky dost, ale dneska jejich roli převzal fastfood, i když momentálně poptávku po těch klasikách začínají někteří uspokojovat, jen ne za bufetové ceny, no..

Meníčka v hospodách za 85 často stojej na kupovanejch knedlíkách, to si radši dám sekanou do housky, nebo hotovku za 140, ale vymazlenou...

8 0
možnosti
Foto

Zdravím, díky, já věděl, že Vás přilákám...;-)R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám