Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

O tomto článku jen jedno: Plácnutí hned v jeho první větě: Slovo v duchu je tam navíc. Když si totiž někdo něco myslí, je to v duchu vždy. Lze sice napsat: Myslel nahlas, ale napsat myslet v duchu napíše jen ten, komu to moc nemyslí. Nemá smysl tedy číst takový blog dál.

1 1
možnosti
Foto

Myslím si, že ve Vašem příspěvku je mnohem více zbytečných slov, než v mém nadpisu...:-)

0 0
možnosti
Foto

Jako jediná pravicová strana se zatím jeví Svobodní občané.

2 0
možnosti
JP

Co je podle Vás vlastně pravice? Patřil jsem mezi zakládající členy ODS, tehdy to znamenalo jasný prozápadní a prokapitalistický směr - tehdy se ještě vážně diskutovalo o reformním socialismu. Dnes mají oba Klausové blízko k nacionalismu-Okamurovi, komunistům a paradoxně k M.Jakešovi, s nímž vyšel rozhovor v tisku.Tyto síly spojuje jediné - snaha rozbít nebo oslabit EU a hájit tak zájmy Ruska. To je podle Vás pravice?

8 15
možnosti
JM

Bohajeho - TEHDY to znamenalo... Když jsem v roce 2004 hlasoval pro EU, tak to TEHDY byla jiná EU. Západ je dnes jiný západ, než byl před 25 lety. Tvrdá kritika EU (a nic jiného si tenhle šílený nedemokratický moloch nezaslouží) není snaha o rozbití EU a příklon k Rusku!

14 0
možnosti

VK ml. nemá moc radikální názory. VK ml. je hulvát a taky se tak chová. Proto ho chtějí vykopnout.

11 6
možnosti
JH

J12i13ř54í 59H70o33r35á66k

15. 3. 2019 19:27

V ODS nejde o pravicovost nebo levicovost, tam jde o kšefty. Fialu mají jako maňáska, který něco řekne, ukloní se, omluví se. Ale za ním stojí mafiáni jako Blažek, Drobil, Kuba, Dlouhý a další. Těm jde o kšefty s dotacemi, státním majetkem, hlasy, prostě se vší, co lze zpeněžit. A když se někdo, jako třeba Klaus ml. zeptá: a kde jsou ideje, myšlenky, zásady, tak je největší nepřítel. Maňásek na pokyn vyskočí a začne tepat.

12 1
možnosti
JK

Souhlas. Velmi pěkně popsaná současná situace. Dál uvidíme ... R^

2 1
možnosti
BV

>>místo toho, aby potenciál V.K. ml. využili ve smyslu čerstvého větru, který tím, že duje z podstaty minulosti, kdy ODS měla ve volbách výsledky na úrovni cca 30%, místo toho odmítají jakýkoliv hlasitý názor k návratu strany do těchto, u voličů úspěšných dob.<<

Já ODS v těch dobách volil - a rozhodně ne proto, že by v té době byla okamurovsky nahnědlá jako Václav Klaus mladší i starší dnes. Tehdy jsem ji považoval za stranu zastávající liberální hodnoty (a nádech konzervativismu mi v té době nijak zásadně nevadil) - bylo to ještě před tím, než Václav Klaus starší "zblbnul" a začal brojit proti EU a zastávat se současného totalitního Ruska.

2 1
možnosti
Foto

P22a15v71e74l 62V96á84v93r43a

15. 3. 2019 11:28

Pan Klaus st. sice možná ODS jako pravicovou zakládal, sám ale svým konáním velmi významě přispěl ke zmiňovanému odklonu od pravice.

Již dávno, dávno tomu, co upředosntnil obdivování sebe sama nad přínosností svých činů.

8 2
možnosti
Foto

To nijak nerozporuju, nicméně v názoru, že na naší politické scéně skutečná pravice chybí, s ním souhlasím - ať už je to konkrétně s jeho personou jaké chce.

4 0
možnosti
JO

Začnu z trochu jiného soudku, ale Klaus st. a Zeman v některém okamžiku svého života zřejmě pozřeli párek nevalné chuti a obrátili své myšlení proti tomu co v devadesátých letech hlásali. Myslím že znám i kuchaře, který jim tento párek ohřál a tím je Petr Kellner. Jak jinak si vysvětlit, když jejich prozápadní orientace po revoluci se čím dál více obrací na východ ke zdroji zisků HomeCreditu. Pan Kellner financuje Institut Václava Klause, Miloš Zeman zase vyhrožoval čínskou odvetou vůči Home Creditu po kauze Huawei (přestože Home Credit má pouze českého vlastníka, jinak je to firma nizozemská). Oba bývalí prognostici jsou na stejné lodi a pod heslem "koho chleba jíš, toho píseň zpívej" tak taky náležitě činí. Takže pokud se dnes ODS tak jako dříve profilovala jako prozápadní a proevropská (nikoliv eurohujerská) strana, tak nyní jak otec tak syn pouze kydají špínu. Jsme -li v Evropské unii a požíváme výhod členství, je třeba respektovat i její pravidla. Možná by to mladšímu Klausovi měl někdo říct. Na to, aby z EU nevycházeli nesmysly tam máme své poslance, kteří by se o to měli postarat. A největšími eurohujery nejsou poslanci za ODS ale ANO (Jourová) a ČSSD.

15 3
možnosti
JS

Myslím, že jste zcela mimo. Většině voličů takový levicový stav který tady vládne vyhovuje. Stravenky si vzít nenechají. Pokud by tady vznikla opravdu pravicová strana tak propadne.

1 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám