Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Karma. Také si myslím, že je to jenom hra mocných o moc, o kontrolu, o to mít navrch. A proč si to myslím? Protože tyto hry o moc už dávno někdo prokoukl a už se našli i takoví odvážlivci, kteří to sesumírovali a zveřejnili : https://www.youtube.com/watch?v=UoAHKQtooo0&t=3419s

2 0
možnosti
AM

A43d55a21m 63M29a23l17ý

15. 2. 2019 10:44

Autor deklaruje, že o problematice vlastně moc neví, ale přesto má potřebu se k tématu vyjadřovat. Dobrá. A výsledek? Článek plný řečnických otázek - neotázek pak není ničím přínosný. Je to takový guláš, do něhož je přidáno pár tradičních ingrediencí protizápadní rétoriky. Nic víc, nic míň. Rv

5 3
možnosti
SB

Sice máte svým způsobem pravdu, ale kdybychom měli postupovat podle vaší logiky, tak bychom nikdy nemohli konverzovat o ničem.

O politice vědí více tajné služby než my, paní Novákové ví více paní Nováková než my, takže ani typické vesnické drby by podle vašich měřítek neobstály, o odborných problémech vědí více odborníci.

Neříkám, že s tou nedostatečnou informovaností pana Kroupy nemáte pravdu, ale všichni to tak děláme, že občas nadhodíme i takové téma, při kterém upozorníme, že nevíme úplně všechno a že jsou to jen a jen naše dohady.

7 0
možnosti
Foto

Zajímavá úvaha. Jen si nejsem jist, že tu jde o bipolární střet mezi USA a Ruskem. Ve světové extralize je jiná dvojice- USA a Čína.

1 0
možnosti
Foto

To je také třeba vzít k úvahu, já si ale říkám, že možná USA chce na přetlačované s Ruskem Číně ukázat, kam až jsou schopné zajít.

2 0
možnosti
Foto

Mezi zástupci šedesátky zemí byla i desítka ministrů arabských států. Došlo zde stekání Netanjaha s představiteli arabských států a hovořili o Íránu, který se stává hrozbou regionu.

4 0
možnosti
Foto

Kim má kliku, že na území KLDR nejsou ropná pole.

6 4
možnosti
Foto

Tohle byla vždy reakce komunistů, za všechno zlo může ropa. Přitom se v současné době jedná přesycenosti světového trhu s ropou a její nízké ceně se omezují kapitálové investice energetických společností, z nichž mnohé spíš než v další expanzi doufají v holé přežití.

11 4
možnosti
Foto

Konflikt mezi Izraelem a Íránem má kořeny v islámské revoluci z roku 1979. Z Íránu, který byl do té doby spojencem jak USA, tak Izraele, se prakticky přes noc stal nepřítel obou. Izrael a Írán ovšem oddělovalo alespoň více než 1500 kilometrů a hranice Iráku a Jordánska. To se změnilo v roce 1982, kdy na jihu Libanonu, tedy hned na severních hranicích Izraele, vzniklo šíitské hnutí Hizballáh. To je nejen ideologicky inspirované íránskými ajatolláhy, ale Teherán mu poskytuje také finance a zbraně.Hizballáh se tak stal nástrojem Íránu, který je svými raketami schopen ohrozit velkou část izraelského území a který prostřednictvím své mezinárodní teroristické sítě ohrožuje izraelské a židovské cíle v různých částech světa, včetně zemí EU.

5 0
možnosti
Foto

Co budeme dělat s těmi, kterým poskytuje zbraně USA prostřednictvím Saudů?

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám