Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Dobrý den. Připadá mi úsměvné (nechci říct legrační) vyčerpat čas na psaní o tom, jestli, jak, kdy a co se má nebo nemá solit. Prostě zřejmě platí, že někdo má rád vdolky a někdo tlačenku a většinou staří kuchaři říkali, lépe nedosolit nežli přesolit, protože pak se může přisolit. Sůl je nad zlato nejen v pohádkách, ale i v životě, ale čeho je moc, toho je příliš. Kdo je mladý a zdravý, může leccos, co staří a nemocní již nemůžou. Tak to na světě vždycky bylo a nejspíš ještě bude i nadále.

Jiná písnička je, co a jak vyrábí současný potravinářský průmysl a kterými, ještě mnoha jinými škodlivinami, nežli solí nás zásobuje. U nás ve vsi je řezník, který pravidelně jednou týdně vyrábí takzvané "domácí" zabíjačkové dobroty a my vesničané jsme tak spokojení. Tlačenka s cibulí, octem, trochu přisolit, trochu opepřit a jedno plzeňský a je vymalováno. Ahojka.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám