Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Bývalý americký velvyslanec na Ukrajině, John Herbst, navrhl zakázat ruským lodím, které opustily azovské přístavy, vstoupit do přístavů Evropy a USA.

Pozoruhodné ale je, že zpráva byla zveřejněna na internetových stránkách Atlantické rady (Atlantic Council) - americkém nevládním think-tanku - několik dní před incidentem v Kerčském průlivu.

10 3
možnosti
AL

Zdroj: atlanticcouncil.org, rt.com,

3 0
možnosti
JH

Nevím, ale ze všech těch možných a nemožných motivů zmíněné přestřelky, mi přijdou nejpravděpodobnější ty květnové ukrajinské volby, kde to zatím, podle průzkumů, vypadá pro Porošenka na pořádej výprask - cca 10%:-)

15 7
možnosti
Foto

Silná slova o válce jsou podle připraveného scénáře, ve kterém bodem jedna byla naplánovaná provokace třemi válečnými plavidly. Pravděpodobně se souhlasem, nebo i spoluautorstvím s nějakou silnou autoritou ze Západu. Účel světí prostředky a pro pošpinění Ruska je vše dobré.

7 6
možnosti
Foto

Vyzývám Vás dnes už podruhé. Nedělejte pořád tajnůstkáře a řekněte nám na rovinu kdo za tím tedy stojí. Silná autorita ze západu je velmi široký pojem. Pořád to tu omýláte dokola, tak to jistě víte, tak nám to už konečně sdělte. Nebo se snad stydíte?

4 5
možnosti
JZ

J71a51n 43Z77i59e77g47l59e24r

28. 11. 2018 13:28

Tady holt někdo nezná mezinárodní právo. Podle něho mají ukrajinské lodě právo volné plavby Kerčským průlivem.

23 4
možnosti
Foto

Jistě, ale ani vy, ani já nevíme, proč zrovna v tomto případě došlo k incidentu. A také nevíme, proč zrovna v tomto případě byli na palubě ukrajinští rozvědčíci. Je chyba odsuzovat jednoho, nebo druhého, když neznáme souvislosti, já ale hlavně psal o tom, co celému incidentu následovalo. Tam je vidět hysterie a nepochopitelná lehkovážnost. Místo diplomacie hrozit válkou může jen člověk duševně na úrovni mladší doby kamenné...

12 3
možnosti
AL

Zasloužená karma, i když Honzík nesouhlasí.

R^:-)

4 5
možnosti
LB

Doplním jen tolik, že v okolí Kerčského průlivu a především mostu přes něj funguje od léta režim, kdy po předchozím oznámení z ukrajinské strany je Ruskem povoleno proplutí lodí, a už v tomto režimu propluly i ukrajinské vojenské lodě. Máme tudíž zásadní nedostatek informací o tom, co právě tomuto incidentu předcházelo a proč k němu vůbec došlo.

Situace řadových Ukrajinců se zlepší tím rychleji, čím rychleji se vedení jejich země rozhodne bojovat s mafií a vytvořit předpoklady pro standardní vztahy s východem i západem. Je osudový omyl myslet si, že Ukrajinu bude západ jen tak krmit, anebo že se Ukrajina postaví na nohy jen obchodem se Západem při ignorování spolupráce s Ruskem.

16 1
možnosti
JZ

J58a54n 41Z45i13e49g57l26e53r

28. 11. 2018 13:26

Tak už je jasné, proč Velká Británie a Francie nepřišli Československu v roce 1938 na pomoc. Takových Kroupů tam totiž měli hodně. :-)

8 3
možnosti
Foto

Až přijde Velká Británie, nebo Francie Ukrajině na pomoc, tak mi dejte vědět, abych tenhle váš příspěvek opatřil zvednutým palcem...

8 2
možnosti
JZ

J51a43n 49Z32i21e45g36l43e29r

28. 11. 2018 13:25

Typické Kroupovy bláboly. Všechno, co píše o Ukrajině by se dalo klidně i napsat o Rusku. Rusko chudne, každý pátý Rus hladoví, protože nemá na jídlo, Rusko staví svoji státnost na komunistických zločincích a masových vrazích Leninovi a Stalinovi, kteří mají an svědomí vraždy desítek milionů lidí, v zemi bují obrovská korupce, a statisíce Rusů odcházejí za hranice, protože doma nevidí perspektivu.

18 10
možnosti
Foto

Když pominu vaši invektivu ze začátku vašeho příspěvku, pak s vámi musím souhlasit, ano v i v Rusku je svrab a neštovice. To ale na celé věci vůbec nic nezmění. Rusko, i chudé a zavšivené, je třeba považovat za velmoc a kdo tak nečiní, dělá obrovskou chybu.

4 3
možnosti

J69a48n 87Č78a82p67e75k

28. 11. 2018 13:24

Snad až přestanou Rusové podporovat separatlsty bude klid,moc bych si to přál...

6 1
možnosti
Foto

Jen malá poznámečka k onomu "promáčknutému blatníku nějakého remorkéru". O remorkérech se psalo ze začátku, teď se píše o dělových člunech. Jednalo se tedy o ukrajinská vojenská plavidla s vojáky a příslušníky tajných služeb na palubě.

Soudím, že v této kauze mají máslo na hlavě obě dvě strany. A ty příští ukrajinské prezidentské volby na Ukrajině budou asi hodně divoké, ostatně jako vždy předtím v minulosti.

6 2
možnosti
Foto

Pokud k nim ale vůbec dojde, viz moje poznámka o vyhlášeném výjimečném stavu...

4 3
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám