Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Ne, Putin opravdu nemá zapotřebí vyhlašovat válku Ukrajině, protože Ukrajinu by smetl během chvilky. Moc dobře ví, že na Ukrajině žije silná komunita Rusů, že podstatná část Ukrajinců by byla ráda znovu s Ruskem. Takže se bavíme o západní Ukrajině, která je pro evropská, ale ta zase dusí národnostní menšiny jako jsou Rusíni. Problém je někde jindy. Putin ztrácí popularitu. Zvýšení odchodu do důchodu a u nás se o tom moc nepíše, ale také zásadní zvýšení daní a moc dobře ví, že na Rusy platí ruská vlastenecká nota. Když jde o vlast, jsou Rusové schopni žít v zemljankách a jíst shnilé brambory. To je celé o co jde. Jde o Rusko a Putina. Ukrajina je jen figurka na které Putin ukazuje, že mu jde o Rusko a jeho suverenitu. Pro Rusko vyslal signál, já jsem ochránce Ruska, pro Ukrajinu, hele, o zraněné se postaráme, což znamená, nebudeme to dál eskalovat.

Na druhou stranu pro Porošenka je to dar z nebes, protože na jaře jsou na Ukrajině prezidentské volby a tohle mu může nahrát na smeč, jak dobře poznamenala ukrajinská opozice. Že tam lžou všichni je stará známá věc. Protože Rusko a Ukrajina jsou ta hranice mezi Orientem a Okcidentem.

A co se týče banderovců, je smutné, že opakujete stále stejnou lež. Banderovci nebylo o nic horší a také o nic lepší než všichni ostatní. Mlátili se tam všichni. Ti, kteří sympatizovali s nacisty, což byla většina Ukrajinců, ale také Rusů žijících na UKrajině, s Poláky, tedy těmi kteří nenáviděli nacisty a společně pak mlátili ty, kteří byli pro komunistické Rusko.

28 2
možnosti
Foto

Zdravím, co se Banderovců týká, s těmi je jiná situace v tom, že právě jejich uskupení považuje současný ukrajinský prezident za příklad kořenů Ukrajiny. Pokud to tak má, tak potěš koště, opíjí se stejným rohlíkem, jako se opíjejí opěvovatelé Jana Žižky a husitských hord.

3 4
možnosti
MC

Já bych na to pustil Babiše se Zemanem s vaším doprovodem. To by se to vysvětlilo zcela objektivně celému světu.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
15 4
možnosti
PU

Nikoliv. Vy si děláte legraci z nás, čtenářů.

8 3
možnosti
JH

J51a44k19u58b 45H10o25z19a

28. 11. 2018 14:26

To jste si tedy dovolil hodně, předkládat tady svůj názor. Jestli vy taky nejste ten pověstný ruský troll. ;-) Však už na vás vlítnul i gelfí rothavirus.

3 1
možnosti
PU

Názor? Spíš hloupost. Že je Země placatá také není názor.

2 3
možnosti

Typický Kroupa, který napíše rozhořčený příspěvek o čemkoliv, čemu nerozumí, ale zaujme jasnou neinformovanou pozici na straně, která mu imponuje (imponuje mu tvrdá ruka, takže tady jsou sympatie jasné) :-P

Ukrajině hrozí válka s Ruskem. Ukrajina si samozřejmě nemůže dovolit vyhlásit válku Rusku, ale zároveň má problémy s tím, že Rusko dělá významné obstrukce v tomto průlivu, který spojuje východní část Ukrajiny s Černým mořem. Rusko nemá problémy zadržet ukrajinskou loď na týden, jen tak z plezíru. Nemají problémy Ukrajinu provokovat, neboť jakýkoliv střet posílí Putinovu pozici v Rusku. A kdyby se situace vyeskalovala, Putin nemá problémy zabrat další kus země.

Zkuste se třeba jen podívat na mapu. Potom co to uděláte, stále si ještě myslíte, že ukrajinské lodi tam jezdí jen kvůli tomu, že potřebují spálit nějakou tu naftu? Pomineme-li to, že Krym je de iure stále ukrajinský.

28 7
možnosti
Foto

Mapu toho kousku světa jsem si prohlédl už v době výskytu zelených mužíčků, takže dobře vím, o co vám jde. A taky tuším, o co jde Putinovi - o to, aby neměl na zadním dvorku základny NATO, což v jisté chvíli reálně hrozilo. A také si umím představit, co by se dělo např. s Mexikem, kdyby na jeho území vybudovalo svou základnu Rusko se vším, co k tomu patří... Z tohoto pohledu lze Putina chápat, nemusí se nám to líbit, protože my už patříme k tomu Západu, ale jistou logiku tomu upřít nelze. Co se tvrdé ruky týká, umíte si snad představit, že by v Rusku, potažmo i na Ukrajině, stál v čele státu někdo, kdo tu pevnou ruku nebude mít...? To si zase zkuste představit vy, máte plné pole působnosti fantazie...

4 6
možnosti
DR

Jedna nejmenovaná diskutérka dnes ráno případný konflikt vystihla naprosto přesně. Cituji " Potíž je v tom, že případný střet by byl pro Ukrajinu devastující válkou a pro Rusko cvičením západního okruhu vojsk." Naprosto trefné. R^

16 1
možnosti
Foto

J43a68k58u69b 35R95o85t16h

28. 11. 2018 14:16

A proto si přejete, aby Evropa stáhla ocas. Jako malej Jarda.:-/

4 6
možnosti
PB

P44e94t88r 43B57u70r25i82a53n

28. 11. 2018 14:10

Pokud nám tady chcete nabulíkovat, že na Ukrajině neprobíhá žádná válka s Ruskem, PROTOŽE JI NIKDO NEVYHLÁSIL, tak to sbohem. Takovéhle rádoby "objektivní" demagogie nemá cenu ani číst.

Ti mrtví z východu Ukrajiny a Krymu vám právě tleskají.

31 7
možnosti
Foto

Pokud ta válka probíhá, proč tedy Porošenko nevyhlásil válečný stav daleko dříve?

2 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám