Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Našinci jsou holt lehce ovlivnitelní jakýmikoliv sliby, ať to slibuje banka nebo Bureš.

2 1
možnosti
Foto

U všech reklam na půjčky vysílaných v televizi (ovšem pokud nebudou mnohem dříve zakázány) by se - podobně jako jsou varovné nápisy na krabičkách cigaret - měly objevovat varovné, žalostné záběry v bytech řádících exekutorů, pod mosty dlících bezdomovců a všech osob dalších, které skončily velmi špatně jen proto, že nebyly schopné půjčky splácet. ;-O

5 1
možnosti
VB

Každý hlas, který toto opakuje, je cenný. Navrhují to lidovci i komouši. Já o tm psal tak před 2-3 roky. V článku jsou další opatření.

Dvě třetiny dnešních žadatelů nesmí úvěr vůbec dostat. Je nutné zavést regulaci na základě hodnocením poměru výše příjmu k výdajům, stávajícímu zadlužení a skutečným životním nákladům.

Další nutným opatřením je zákaz reklamy na zadlužování, stejně jako je tomu u hazardu, kouření, alkoholu. Zní to absurdně, ale na každé úvěrové smlouvě musí být napsáno velkými písmeny varování: „Úvěr může způsobit bezdomovectví“.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=663854

12 0
možnosti
PB

P51e25t90r 22B33u93r85i82a11n

10. 11. 2018 7:34

Dvě třetiny dnešních žadatelů nesmí úvěr vůbec dostat. Je nutné zavést regulaci na základě hodnocením poměru výše příjmu k výdajům, stávajícímu zadlužení a skutečným životním nákladům.

Trochu jste zaspal. Tohle už dávno funguje. A je to dokonce dost hlídané.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma za dobrý nápad. R^:-)

7 0
možnosti
MS

Věřiteli, který si neověří solventnost dlužníka (+pojištění půjčky) bych v případě neschopnosti splácet nedal nic a žádnou exekuci na majetek dlužníka. Proč? Protože půjčují lidem kteří naprosto neskýtají sebemenší záruku že dluh splatí a přesto na půjčku dosáhnou. Čím tedy ručí? Proč jim tedy půjčují? V těchto případech by měli věřitelé utřít nos!;-O

10 0
možnosti
PB

P77e44t46r 49B83u32r65i97a59n

10. 11. 2018 7:37

Bonita žadatele se ověřuje ze zákona a už dlouhodobě. Pojištění půjčky je jen chyták pojišťoven. Zřejmě vůbec nevíte, o co se jedná.

1 0
možnosti
SB

To, jak nyní je nám všude předhazováno, že si máme brát půjčky, je obrazem i změny hospodářství.

Já si pamatuji na opačné výzvy: aby lidé ukládali peníze do spořitelny.

Dokonce si pamatuji, jak jsme jednou na dovolené, bylo to v roce 1973, půjčili peníze sousedům z vedlejšího stanu, s kterými jsme se seznámili až na místě v kempu (zcela náhodným sousedům, ale ta první a poslední společná dovolená byla v duchu pěkného přátelství a hezkých společných zážitků). Museli nečekaně s autem do tamějšího servisu, na opravu ještě měli, ale museli by zkrátit dovolenou, protože tolik hotovosti s sebou už neměli. Tak jsme jim půjčili pět stovek, na tu dobu mnohem větší obnos, než je dnešních pět stovek. A když jsme od nich po dovolené dostali ty peníze složenkou, tak na tom útržku složenky bylo natištěno: "Nepotřebujete-li peníze, které jste právě převzali, uložte je na vkladní knížku."

Možná někdo ze starších lidí si tento typ složenky pamatuje.

Apely, aby lidé spořili, byly tehdy všude.

Tehdy byli lidé přesvědčováni, aby do banky a spořitelny peníze nosili. Dnes jsou přesvědčováni, aby si brali půjčky.

10 0
možnosti
MS

Banky nemají zájem o spoření svých klientů, protože v případě nějakého finančního kolapsu musí do určité výše vkladu každému vyplatit celou uspořenou částku. Proto klienty lákají na investiční fondy, kde nic neriskují. V případě nějakých problémů se klient pouze dozví, že ceny během týdne akcií klesly o x procent a on tak přišel o nemalou částku. Nikdo mu nic nevrátí. Přesně takový byl průběh po americké hypoteční krizi a poté i po evropské finanční krizi.

5 0
možnosti
PV

P66a27v73e82l 32V42é49b74r

9. 11. 2018 15:01

Jenom aby to stát neřešil jako všechno ostatní zavedením daně. Daně (ne úroků) z půjčky...

1 0
možnosti
JV

R^ Už léta mi to jde na nervy.

3 0
možnosti
PT

Máte pravdu, vidím to taky jako velké riziko. Lidé jsou velice snadno ovlivnitelní. Stačí půjčka na cokoli či hypotéka. Lidi si často berou půjčky na hranici svých možností. Pak stačí málo. Na druhou stranu, co se týká sebevražd, tak v roce 1970 to bylo cca 28,8 a v roce 2016 12,2 na 100.000 obyvatel (tedy nejméně v poválečné historii). Prostě pro spoustu lidí s exekucemi je to styl života. Lidé, co nikdy nepracují, žijí z dávek a není jim co vzít berou obsílky v podstatě jako letáky do kauflandu.

6 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám