Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

souhlas - z tak tragickeho dne by nemela nikdy vzniknout "merenda"

ale je treba porad pripominat a v tyhle cinnosti neustavat

4 0
možnosti

Jejda Vláďo, tak snad bys za ty roky už mohl vědět, že ne vždy všechno myslím doslova. Článkem jsem chtěl, možná až moc nenápadně, upozornit na to, že je u nás značná skupina lidí, která na srpnové invazi neskutečně vydělala, a přesto zůstávají pořád utajeni. např. moji dva přímí kolegové, kuchař a číšník, to jen díky srpnové invazi a členství v KSČ a StB dotáhli na funkce socialistického mezinárodního hotelu, aniž by třeba znali jazyka atd. a později pochopitelně hotel zprivatizovali, trochu podivně, neb 95% dokumentů se ztratilo. Ale můžeš si být jistej, že oni dneska slaví jak o život, byť jen soukromě, protože vědí, že i jako multimilionáři nesmí dráždit. A takových případů jsou jistě tisíce, či ještě víc, a na to jsem se snažil ťuknout:-)

10 1
možnosti

sorry, kuchtík s pikolíkem to dotáhli na funkce ředitele a náměstka ještě socialistického Interhotelu, to jsem zapomněl napsat:-)

0 0
možnosti
Foto

21.8. je den hodný zamyšlení, ale udělat z něj státní svátek, to je hloupost

7 0
možnosti
Foto

Tak, já myslím, že za úvahu by to stálo. Takový kravál ještě při žádným výročí nebyl.

3 1
možnosti
Foto

Doufám, pane Kroupo, že to žádný "moudrý" poslanec ještě nenavrhl - a ani bohdá nenavrhne. Rv

2 0
možnosti
VN

K těm datům a letopočtům přidejte krom jiných ještě i 15.3.1939. Tato okupace měla pro národ daleko horší důsledky, než ta srpnová. A jsem moc zvědavý, jestli našim naprosto nestranným médiím a politikům bude její kulaté výročí za půl roku stát za zmínku.

7 0
možnosti
Foto

Máta pravdu, na tohle datum jsem já bloud pozapomněl. Ano, to byla také naše "slavná prohra"...

2 0
možnosti
SB

Souhlasím. Státních svátků už máme jako ... A když sleduji ohlasy mladých lidí na tu dnešní "oslavu ", tak už toho mají plné zuby (protože to nezažili a nikdy to nemohou úplně pochopit). Už je to otravuje. Všeho moc škodí.

6 0
možnosti
Foto

Také trochu cítím, že v současné době všudypřítomné protiruské hysterie už je toho kapku moc...

5 0
možnosti
Foto

Jako státní svátek by se měly oslavovat pouze pozitivní události v dějinách,což se v podstatě děje.Pokud nepočítám křestanské svátky a Svátek práce.Jediný svátek,se kterým nesouhlasím je "oslava" upálení Jana Husa,to je poněkud mimo mísu....

0 0
možnosti
Foto

Souhlas, u toho Husa to ale beru tak, že se oslavuje pravda.

4 0
možnosti
DH

Též s tím nesouhlasím, a to ze zcela praktického hlediska.

Jak známo při státních svátcích bývají zavřené obchody. A to si my občané přeci nezasloužíme, abychom měli tento den smutného výročí, ještě smutnější i tím, že bychom si nemohli ani dojít nakoupit, či se rozptýlit někde v obchodním centru.

1 0
možnosti
SN
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám