Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Kdo dával v hodinách dějepisu pozor, ví, že jsme tehdy po prohrané bitvě na Bílé hoře skončili na mnohem delší čas, než byla doba po roce 1968, v drápech také uzurpátora, který náš národ zašlapável do země po dlouhých 300 let.

Kroupo, v drápech toho uzurpátora vznikla naše nejskvělejší díla architektury, za kterými k nám jezdí celý svět. Vy neznáte jména Klián Ignác Diezenhofer nebo Jan Blažej Santini??

Možná jsme v drápech uzurpátora zrovna teď, kamaráčofty s komunistama, salámová metoda výměny kádrů v policii, potažmo v orgánech min. spravedlnosti atd... atd... atd...

4 2
možnosti
Foto

To jděte vysvětlit na hroby národních obroditelů a nebo na hroby českých vojáků, kteří padli v rakouských válkách, které krom války s Turkem neměly většinou pro Čechy význam...

0 0
možnosti
IN

Musím zmínit výrok spisovatele Jiřího Žáčka, snad i politicky nekorektní :

"Češi jsou masochisté, ostatní národy slaví svá vítězství, ale Češi vzpomínají rádi na národní tragedie :

bitva na Bílé Hoře, mnichovská dohoda, upálení Jana Husa, poprava Milady Horákové, zavraždění sv. Václava". Je možné přidat i jiné letopočty v historii.

3 0
možnosti

Smyslem mého článku, na který reaguje pan Kroupa, pochopitelně nebylo iniciovat nějaký svátek či den tragédie, ale ukázat, že je u nás spousta lidí, kterým sovětská invaze velice pomohla, po všech stránkách. Kupodivu se tím zatím ještě nikdo z nich veřejně nepochlubil. Mrzí mě, že jste to nepochopila. Nebo že byste reagovala na něco, aniž byste to přečetla?

1 1
možnosti
AF

Ano.

Já bych přidal ještě poznámku císaře Josefa, který navštívil Prahu v 90-tých letech 18. století. Vítali ho se slávobránou a nadšením a i vzpomínkami na vítězství na Bílé Hoře. . Necituji úplně exaktně:

"Takovým ..., co oslavují svou porážku, vládnout nechci."

3 0
možnosti
JA

J78i47ř77í 67A33l45e22x71a

21. 8. 2018 17:34

Ano, také mi to přijde úchylné.... Pan Hermánek ovšem slavit může, protože ti jeho vyhráli...:-/

2 0
možnosti
JZ

8. listopad to by byl krásný státní svátek, protože naši vyhráli. Je už načase skončit s nesmysly o naší porážce. Na Bílé hoře prohráli zbabělí a neschopní stavové, z velké části Němci. Žádná škoda.

1 4
možnosti
Foto

Jasně a výsledek toho všeho byl útlak našeho národa trvající přes 300 let. Halelujah!!! To je třeba oslavit...

6 2
možnosti
JR

J55a11n 43R85á69ž

21. 8. 2018 16:09

Smutně jsem se usmál,když jsem od mladé hlasatelky jednoho komerčního radia ráno slyšel, že dnes slavíme padesáté výročí obsazení armádami Varšavské smlouvy. tak jsem si řekl, že možná také 15,března od nějakého postpuberťáka z radia někdy uslyšíme, že slavíme x-té výročí obsazení naší republiky Německem.

Prostě v podvědomí mnoha je,že každé výročí se slaví.

PS. Nápad vyhlást dnešní den svátkem však je vskutku projev úchylného uvažování.

11 0
možnosti

"PS. Nápad vyhlást dnešní den svátkem však je vskutku projev úchylného uvažování" No to je teda úchylárna, jen co je pravda. Kde jste na to narazil?

1 0
možnosti
PN
MS

Ono by se to nemělo jmenovat státní svátek, protože výraz " státní svátek " je charakteristický tím, co jste napsal. Vítězstvím, nebo náboženským symbolem.

Dny, které popisujete by měly být hodnoceny spíš jako dny smutku a poučení.

1 0
možnosti
Foto

Poučení z krizového vývoje ve straně a společnosti?

1 1
možnosti
Foto

Tak já myslím, že Američani se chystají vyhlásit státním svátkem 9/11 (mají opačnou notaci měsíce a dnu), tak, proč ne my?

2 1
možnosti
Foto

Z některých Vašich příspěvků mám pocit, že Vy byste skutečně chtěl 21.8. slavit, asi víte proč...

4 0
možnosti
JH

Za týden si na 21.srpen nikdo nevzpomene.

2 2
možnosti
MV

lide s takovym pristupem jako mate Vy zrejme ne

3 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám