Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tohle mi připadá jako ten tradiční mem, jak staří nadávají na mladé. Nově nastupující se řekne, jakou má představu o mzdě/platu a zaměstnavatel mu to dá, nebo nedá. To je věc zaměstnavatele, vůbec nechápu, proč bych měl jít na pohovor s tím, že chci, aby mi dali polovinu toho, co tam bere někdo jiný. Je tu zkušebka, zaměstnavatel má možnost rozhodnutí přehodnotit. V důsledku, pokud budou nově nastupující brát více než kmenoví zaměstnanci, tak buď zaměstnavatel přidá i jim, nebo odejdou (to byl můj případ). Tenhle postoj, kdy předjímáme, jak by se měli chovat jiní, je zcela zbytečný.

10 0
možnosti
Foto

Nepředjímám - konstatuju.

1 0
možnosti
JB

Chtít co nejvíc peněz za co nejmíň práce je logické, a jak ekonomové říkají, racionální chování. Stejně tak na druhé straně snaha zaměstnavatele dostat za co nejmíň peněz co nejvíc práce.

On je to nakonec taky jenom obchod a nic víc. Dvě strany si sednou a snaží se dojednat si podmínky vyhovující oběma stranám a pokud se shodnou, tak si plácnou. Rozčilovat se v tom nad nějakou drzostí nemá smysl. Pokud mladí lidé bez praxe dokážou dostat takové podmínky, které dřív nebyly možné, tak jim sice možná chybí praxe, ale nechybí schopnost prodávat sebe sama. A to je taky důležtá vlastnost.

1 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, už jsem tohle slyšel i dřív (než z vašeho článku); jeden známý vyučoval na univerzitě, ale jinak pracoval pro nějaká rádia, dělal tam pro ně nějaká školení, nábory atd.; to, co řekl, mě překvapilo, mladí lidé po škole při ucházení se o pracovní místo chtějí hned nástupní plat 30 000 + firemní auto a mobil s paušálem... (ale houby umějí ;-D )

3 0
možnosti
JD

J60a70n 13D60r42t85i36n84a

4. 7. 2018 17:30

No ja delam v technologicke firme vyvoj (je mi skoro 60) a nastupni plat 30000 je prece docela normalni nastupni plat vyvojare v technickem oboru. U nas na malomeste bere pokladni v Lidlu pres 25000 (aspon to pisou na plakate), tak snad je tech 30000 pro cloveka/absoventa v technickem vyvoji docela primerena castka.

2 0
možnosti
Foto

Na druhou stranu, jako absolvent, pár měsíců po VŠ, začal jsem jezdit jako technický dozor na stavby a tam jsem se potkal s "uznávanými odborníky" (s 20 a více letou praxí). Jejich počítačové dovednosti ale byly horší než u mého 6letého syna - neuměli si přečíst email, vytisknout výkres, prostě nic. V tom jsme je my čerství VŠ strčili do kapsy, ovládali technické, výpočtářské, designové tooly na PC, jazyky, ti lepší z nás znali normy atd..

1 0
možnosti
Foto

A umí Váš 6-ti letý syn postavit barák...?

2 0
možnosti
Foto

To je ale spíš problém těch zaměstnavatelů, že si naberou takové neumětely za 40 tisíc, ne těch mlaďochů, ti jen zkouší a logicky si řeknou o vyšší plat. Nebo Vy byste jako mladý absolvent někde řekl, že nastoupíte za 15 hrubého či dokonce minimálku?

5 0
možnosti
Foto

protože mají taková střeva i na personálním.....to dá rozum; jinak teda vůl může být i starý

0 0
možnosti
KS

Lidi dneska mají spoustu kamarádů a známých po celém světě a jsou neustále v kontaktu. Josh z Alabamy pak na facebook napíše, že našel práci u nich v Alabamě, kde v kanceláři zakládá zákaznické smlouvy a má tři tisíce dolarů. Na to napíše Josef, že jsou kolegové, že dělá to samé a má devět set dolarů? Na něco takového nechtějí přistoupit a dělají vše pro to, aby na to přistupovat nemuseli. Proč jejich známý z Alabamy může pracovat za tři tisíce dolarů, známý z Anglie, Franice, Belgie, Nového Zélandu a Japonska taky a on by měl pracovat za třetinu?

1 1
možnosti
DM

Protože socializmus už jsme zkoušeli. Nefungovalo to.

4 0
možnosti
Foto

Ceny v republice máme cca jak v Německu (jezdím tam poměrně často, mnohé věci jsou tam i levnější, dost věcí pro domácnost odtud vozím právě z cenových důvodů, nemovitosti cenově cca srovnatelné). Vůbec se nedivím mladým, zvláště těm, kteří mají zkušenosti ze zahraničí, že se jim nechce nastupovat do zaměstnání za míň, než polovinu německého platu. Vždyť je to přece polovina platu relativně zkušeného pracujícího, tak ta polovina by byla zhruba "tak akorát", ne? To vůbec není moc peněz, podívejte se na ceny nájmů. Když si chcete vzít hypotéku na jednopokojový byt, tak se jedná cca o dva miliony. A někdo si stěžuje, že mladí mají přehnané požadavky? Tak zkuste být mladým a začít se po škole živit, někde bydlet, a budete se moc divit, že ani na koníčky, ani na dovolenou prostě nezbude ani při těch "přehnaných ?!" požadavcích. Rv

0 6
možnosti
ZO

Všichni jsme někdy byli mladí a začali se sami živit. Žádná doba nebyla lehká.

8 0
možnosti
PV

Holt ceny nemovitostí jsou vysoko, lidí bez práce málo, dobře se chce mít každý a po škole se začíná těžko, tak si řeknou. A potenciální zaměstnavatel má plné právo je odmítnout. A ti zkušení pardálové, co tam dělají 15 let, si také myslím můžou říct o víc peněz a nebo to zkusit jinde. Tuším, že se tomu říká volný trh práce a opravdu na tom nevidím vůbec nic špatného.

7 0
možnosti

The grass was greener :-)

Velice dobre si pamatuju, jak si spousta lidi po revoluci stezovalo, ze Cechum chybi sebevedomi

Co se ekonomiky tyce, jen houst a vetsi kapky. Uz dva roky je idealni situace na zmenu zamestnani ci vyjednavani o platu. Kdo to neudelal, jeho chyba

8 0
možnosti
VN
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám