Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bych to neresil... tento system dava mladym i tuto moznost, byt za vodou i bez nejake praxe, zasluh, takze je logicke, ze to zkousi. Pobyt na pracaku, socialka "neuspesne" vyleci.

1 0
možnosti
LJ

Chtěl bych připomenout jednu historickou zajímavost. Schválně, jestli uhodnete, v kterém roce to bylo vyřčeno a kým.

"Dnešní mládež je velmi nevychovaná. Nechce se vzdělávat, nechce se nic učit. Je líná, nezajímá ji nic jiného nežli zábava, volný život a sex. Neposlouchá rady zkušených, je neuctivá ke starším. Odmítá si nechat poradit, žije si jen ve svém bláznivém světě. Je zcela zřejmé, že až staří odejdou, nastane konec světa neb mladí ji nedokáží nahradit...."

Pokud jste to neznali a zkoušeli tipovat.

Kronikář Kosmas, rok 1182.

12 0
možnosti
OU
Foto

Ve 27 se prohlašuji za mladého člověka a říkám, že se mi vůbec nelíbí, do jakého pytle jste mne hodil :-) dodělal jsem si titul zuby nehty, protože taková energetika není nic jednoduchého ani v dnešní době - a popravdě, ani mě to moc nebavilo. Pak mi v jaderné elektrárně řekli, že jsem nestálý jedinec trpící "post-procedurální pubertou", načež jsem dostal nabídku na práci, která je zároveň mým koníčkem. Přestěhoval jsem se s holou prdelí do jiného města, začal jako zelenáč a po roce můžu s hrdostí říct: "Neházejte, sakra, všechny mladé do jednoho pytle!!!" I mezi námi se najdou ti, kteří jdou hlava-nehlava po svém a dosáhnou toho, protože tomu věnují čas a bojují až do úmoru ! :-) A co se týče starších kolegů, nevěřil byste, jak špatný může být někdo v něčem, co vykonával celý život R^ hlavu vzhůru, generace přicházející "po mně", bude v mnoha ohledech lepší, než ta má :-) trust me, I'm an engineer !!! ;-D

12 0
možnosti
VH

Klid, autor se málokdy v nějakém svém blogu trefil do černého. Tedy přesněji, nikdy.

1 1
možnosti
KJ

Kdysi tu byl rozhovor s personalistkou,která žije v Americe nebo tak něco. Prý: v USA si firma nadefinuje požadavky na zaměstnance a něco nabídne. Pokud se nikdo nechytne, nabídne víc a to tak dlouho dokud nenajdou koho hledali. V ČR nadefinují požadavky. Udělají nabídku a pokud se nikdo nenajde tak sníží požadavky a hledají dále. Lempl po škole asi pořád vyjde levněji než profík z 15 letou praxí.

3 0
možnosti
JC

Nejdříve se naříkalo, že je velká nezaměstnanost, a teď se naříká, že je malá a nejsou lidi. Tak si říkám, kde jsou novináři? Jsou to jen prodavači emocí a ještě často dost mizerní.

2 0
možnosti
FN

Lidi jsou, jen nejsou ochotni pracovat za ty peníze. Dám příklad:

V Mikulově funguje výrobna rakouské společnosti Gebauer. Stejná výrobna je asi o 20 km dál na rakouském území.

V provozovně v Mikulově mají nouzi o pracovníky a zaměstnávají Ukrajince a Moldavce... A kdo pracuje v provozovně stejné firmy v Rakousku jen kousek za hranicí ? Hádejte... Češi, kteří tam dojíždějí hlavně z Mikulova.

4 0
možnosti
OU
Foto

no to nevím, kdo tohle poptává...

2 0
možnosti
Foto

Hlupák je zadarmo drahý. Ten, kdo něco umí (klidně i po škole), má dostat slušný plat. Vytřídit se dá "zrno od plev" ve zkušební lhůtě. :-)

2 1
možnosti
Foto

Žijete ve světě, kde je dostatek lidí na pokrytí poptávky... jenže momentálně ta situace vypadá jinak... mladí mají přehnané nároky protože vědí, že lidi nejsou... vyhodit je nelze, protože lepšího stejně nenajdete a tak doufáte, že se ten lempl alespoň něco naučí, když už má podmínky jako člověk s 15ti letou praxí...

2 0
možnosti
JN

mě na tom nejvíc překvapuje, jak se ty mzdy rozkecají. zatím všude kde jsem pracoval se stran odměňování zachovávala naprostá diskrétnost (dokonce to bylo zakotveno i do pracovního řádu jako povinnost) a to právě z toho důvodu, aby ty rozdíly nedělaly zlou krev mezi lidmi.

0 0
možnosti
Foto

Těžko tajit plat nových lidí, když se firmy předhání v tom jak dobře platí (na nic jiného ta hrstka dostupných pracovníků neslyší)

Pokud si dáte na náborový billboard plat nejméně "35000", jak jsem viděl u benteleru, tak prostě stávající pracovník s platem nižším než je uvedeno, je automaticky v šoku, protože on bude ten, kdo za méně, bude zaškolovat toho s větším platem...

Tohle prostě dobře nedopadne...

6 0
možnosti
JD

J71a49n 29D62r21t17i98n24a

4. 7. 2018 17:23

No to jsem netusil ze jste tak stary (tyhle reci typu ...jooo, to za nasich mladejch let nebejvalo ....). Je mi skoro 60, krome prace vyvojare ucim na vysoke a samozrejme pro firmu nahanim ty nejnadanejsi ovecky. Uz to delam docela dlouho, takze mam slusnou statistiku. Tretina studentu (absolventu) nepouzitelna, tretina akceptovatelna, tretina dobra, desetina naproste hvezdy (*) - a ty lanarim. Jsou tak dobri, ze byste cekal ze si reknou o vsechny ty pozitky, ale kupodivu to nedelaji. Asi jsem je dobre vychoval - vidi pred sebou ty benefity (vysoky plat, akciove programy, odmeny za uspesne projekty, auto i k osobnimu pouziti ...) ale je jim jasne ze musi nejdrive neco dokazat.

(*) - hrube pocty (plusminus) - tri tretiny plus desetina je samozrejme vic nez jedna,

2 0
možnosti

U nás je hlavně problém s čerstvými středoškoláky. VŠ už o životě ví o malinko víc a mají trochu soudnosti.

2 0
možnosti
PD

Když Klaus sliboval, že doženeme platově Německo, předpokládal, že si lidi budou schopní říct o vyšší plat.

Místo toho se dozvídáme, že platy mají zůstat stejné a mladí absolventi škol si mají říct o míň.

Pak se nedivme, že jsme na tom tak, jak na tom jsme.

1 0
možnosti
Foto

Každý plat musí být podložený prací, jinak jste na cestě do zádele...

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám