Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Podobný problém vzniká, když je zásuvka zasunuta stále, tedy třeba za pohovkou. Během času vzniká na ploše kontaktů přechodový odpor. Až je dostatečně velký, dojde ke vzniku vysoké zápalné teploty. Babičce takto vyhořela zásuvka od ledničky, měla to bez rozpojování asi 7 let. Zásuvky je třeba občas rozpojit, aby se kontakt obnovil.

0 0
možnosti
Foto

Díky, tak to jsem vůbec nevěděl

0 0
možnosti
IM

I50v75a90n 53M30i58n21á80ř

6. 6. 2018 14:06

Zaplať pánbů, pane Kroupo - že jste nevyhořeli !

0 0
možnosti
TK

Právě jste možná zabil několik lidí, kteří se sami vrhnou na utahování šroubků a vypnou např.nesprávnou pojistku.. A nemyslím to úplně z legrace.

0 2
možnosti
Foto

Nezlobte se na mě, ale já necítím odpovědnost za nějakého hlupáka, co se sám pouští do něčeho, čemu nerozumí. Navíc na konci článku jasně píšu, že by taková kontrola měla být svěřena profíkovi-elektrikářovi.

2 0
možnosti
PV

P64a38v41e64l 74V91é87b23r

6. 6. 2018 11:38

V jednom vás mohu uklidnit: I kdybyste byl na dovolené třeba ještě půl roku, tak byste nevyhořel, protože jiskření se objevuje jenom tehdy, když přes ten špatný spoj protéká proud. Pokud by tedy přes ten spoj nebyla připojena např. lednička, která se neodpojuje, nebo něco dalšího s významným odběrem, tak nehrozí nebezpečí vyjiskření v nepřítomnosti. Ovšem, prostá (a chvályhodná) lidská opatrnost velí na to nespoléhat.

3 0
možnosti
Foto

To jste mě moc neuklidnil, protože jak píšu v článku, v té zásuvce mám 24/7 zapojenou techniku k akváriu, která musí běžet furt. A i když ten filtr a rozstřikovací rampa extra veliký odběr nemají, přesto v ní jiskřilo, jako o závod. A stačí jedna blbá jiskra, která vlítne na zadní stěnu sedačky, kde je samozřejmě nějaký ten prach, (myslím, že prach ze zadní strany sedací soupravy stojící u zdi utírá málokdo) a je vymalováno.

0 0
možnosti
MS

Na dotažení šroubků v zásuvce žádných odborníků netřeba, to zvládne každý, jen je potřeba vypnout jistič pro zásuvkový obvod a pro jistotu použít zkoušečku (s dobrým šroubovákem a opatrností se to dá zvládnout i pod proudem :-)). Daleko horší je, že pokud je kvůli tomu nutno odsunout těžkou skříň, nikomu se do toho moc nechce. Stejnou časovanou pumou může ovšem být třeba i lednice (tu zpravidla nikdo při odjezdu na dovolenou nevypíná). Pár lidí už kvůli tomu taky vyhořelo.

1 0
možnosti
VV

Pokud nekdo bydli v novem dome, tak ma klid. Ty zasuvky jsou uz par let samosvorne a zadne sroubky v ni nejsou.

0 1
možnosti
RM

poučný blog a zároveň děsivý. Má tady prosím někdo zkušenost s výměnou elektroinstalace z hliníkového provedení na měděnou? Jak to probíhá?

0 0
možnosti
Foto

vyseká se staré vedení a uloží nové

1 0
možnosti
MK

R^Velmi dobré upozornění, minimálně pobídka k pravidelnému dotahování kontaktů.

P.S.

V době rekonstrukce našeho domu, kdy jsem měl možnost ovlivnit rozsah prací, byl vyměněn hliník za měď až do bytů ke všem zásuvkám.

0 0
možnosti
JS

A stačí vyměnit jen zásuvky? Chystám se na to totiž 8 let co bydlím, protože tam někde mám ještě ty asi původní..jenže chystám... :-/

0 0
možnosti
Foto

Moc se nechystejte, moje rada je nesahat na něco co funguje.

Pokud při výměně ten hliník blbě ohnete, tak se velmi rád zlomí a je to vždy tak blbě, že se musí potom trochu sekat. Takže kontrola dotažení spojů, ohořelé zásuvky vyměnit, ale pokud neplánujete celkovou rekonstrukci, tak se raději do ničeho nepouštějte.

6 0
možnosti
Foto

Dobrá rada - i kdy u nás jí není třeba, elektrikář v domě. Ale díky za ostatní... "Pozdě" (bývá) "bycha honiti." R^:-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám