Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

Na Šumavě stával smrk, natahoval k nebi krk

skládal si svůj letorost a kůrovce měl víc než dost

Začal na něj hartusit, že otylost se nenosí

až jednou schramstne celý les, co potom bude, kdoví dnes

I kůrovec však mlel si svou, tu písničku obehranou

že díky němu živí se, dost lidí v republice.

Mě kdysi tak napadlo;-D

3 0
možnosti
JH

J43a71n 36H16y46n36e65k

17. 5. 2018 12:16

Pane Vladimíre v obou uvedených problémech, které zdánlivě spolu nesouvisí, máte pravdu. Ano, pokud se věci neřeší v zárodku, pak o to větší problém nastává a může z toho být katastrofa. Pokud je to u kůrovce, je tu více faktorů příčiny současného stavu, ale to nás snad tolik neohrozí, jako druhý udávaný problém. Tam už to nepůjde přebytek odvézt, třeba do toho Rakouska.

4 0
možnosti
JK

Ne, fakt se nepouštějte do témat, která vyžadují odborné znalosti a velkou praxi. Že je někde kůrovcem zpustošený les není absolutně žádná katastrofa, to jen my jsme naprogramovaní na hezkou, zelenou a uklizenou smrčinu.

3 4
možnosti
Foto

Jsme malá země a myslím si, že si takový luxus, jako jsou kůrovcem zpustošené lesy, si zkrátka nemůžeme dovolit.

3 0
možnosti
DV

D26a69v77i45d 73V76l89k

17. 5. 2018 11:49

Vláďo, může za to ten, kdo vysadil v nižších polohách absolutně nevhodnou dřevinu smrk. Brouk ho má jako švédský bufet na hotelu. Honí se furt maximální výnosy a les je jen fabrika na dřevo. Navíc jsou mírné zimy a brouk prostě nezmrzne v těch nízkých nadmořských výškách. No a lesáci vysazují furt lesy podle špatných tabulek , které nařizují vysazovat les,aby byl maximální výnos. U nás kolem Hradiště jsou v Buchlovských horách hlavně krásné buky. Rostou samozřejmě pomaleji a mají tedy menší výnos, ale brouk si v nich prostě neškrtne. Jsem hlupáci , kteří neumí dřevo ani zpracovat.

Za pár korun to prodáváme Rakušákům a pak s v Kika kupujeme drahý nábytek vyrobený z našeho levného dřeva.

8 0
možnosti
Foto

Jo, to máš určitě pravdu, ale i na té výsadbě je vina minulých vlád a nejen těch po Sametu, samozřejmě. Problém vlád po Sametu ale je, že takový neutěšený stav neřešily a když se brouk začal víc ukazovat, ukázali se i "ekologové", kterým šly vlády na ruku a nechali se jimi uřvat, jen aby měli klid na všech frontách.

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám