Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Komu mohla prospět otrava dvojitého agenta?

Když někdo zradí nebo okrade mafii tak ho kápo nařídí zabít i když už mu to nic nepřinese-prostě proto aby dal najevo, že zrada se vždy trestá.

Rusko je stát ve kterém Putin vládne pevnou rukou. Aby se takto udržel u moci musí neustále dokazovat, že má sílu a vliv. Jednou z možností jak to dokázat je potestat=zabít každého zrádce. Ten agent už nejspíš přímo nebezpečný nebyl, ale byl nebezpečný tím, že zradil a přesto svobodně žil, dokonce v zemi kde je lepší život než v Rusku-tím byl Skripal nebezpečný-tím, že ke zradě mohl motivovat další.

Použití chemické bojové látky je pak silně odstrašující prvek-každý má mnohem větší strach z pomalého a bolestivého umírání (navíc polu s rodinou) než z kulky v hlavě.

Zároveň tím jasně dal Putin světu najevo, že je ochotný zajít kamkoliv třeba až k použití chemických zbraní-vyslal tak jasný vzkaz jak případným zrádcům tak západním zemím.

Při tom si to moc dobře spočítal- všichni budou vědět, že za tím stojí a zároveň, že jeho propaganda ho pomocí lidí jako Vy bude ještě stavět do role chudáka nespravedlivě obviněného:-/

12 10
možnosti
OT

Putina a jeho Rusko nemám rád, ale nějaký důkaz, že to Rusko udělalo byste neměl? Tedy kromě vašeho přesvědčení.

9 5
možnosti
Foto

A to jste ještě nezmínil skutečnost, že Skripal pracoval v agentuře Orbis Busuness Intelligence, která pro Clintonovou sbírala materiály, které měly odhalit Trumpovy vazby na Rusko. Je docela dobře možné, že se k nějakým takovým materiálům dostal (zkušenosti měl) a pak mohl být nepohodlný spíše pro část západních zájmů něž pro Rusko.

15 1
možnosti
Foto

Rusko obsadilo Krym. Rusko se vojensky míchá do vnitřních záležitostí Ukrajiny. Rusko neoddiskutovateně vede hybridní válku po celém světě. Ale na vině za vzrůstající napětí ve světě jsou všichni ostatní, kteří na Rusko tlačí. Hmm...

3 9
možnosti
MD

Rikala pani ucitelka na zahrade materske skoly. A jeste rikala, ze Amerika je hodna.

11 2
možnosti
RS

Proč se nezbavili Skripala, když byl v Rusku ve vězení? Proč až teď?

2 2
možnosti
MD

Na pusobive prezentaci pro pracovniky 80 ambasad ho mohl odstranit rusky agent. Dvojity, trojity?

2 0
možnosti
Foto

Četla jsem, že Skripal napráskal asi 300 agentů (kteří pak mohli být mučeni nebo zabiti). Tak to máme jen pro začátek 300 možných osobních důvodů k vraždě....

11 1
možnosti
MT

"(kteří pak mohli být mučeni nebo zabiti)"

ale no tak... přeci jen už není studená válka a filmy o Bournovi NEJSOU dokumenty,,,

0 3
možnosti
LB

Britské velvyslanectví v Moskvě včera dokazovalo zástupcům 80 ambasád, že Skripala muselo otrávit Rusko. Prezentace prý byla velmi přesvědčivá.

Zdroj: LN

3 0
možnosti

A tady se bude půl roku kvůli Zemanovi psát a spekulovat a dohadovat o tom, jestli se u nás někdy novičok vyráběl nebo ne. Namísto toho, abychom řešili obvinění ruské strany. Vůbec bych se nedivila, kdyby Zeman přišel s tím, že novičok se tu vyráběl, že to četl vlevo dole, a že Rusové mají naprostou pravdu, a že za otravu Skripala můžou Češi, kteří chtějí rozpoutat válku s Rusy - konkrétně: Kalousek, Drahoš, ČT, Bakala, všichni profesoři, studenti, Pražáci, návštěvníci kaváren a vůbec všichni idi oti, co slunéčko jasné nevolili.

7 4
možnosti
MD

Logicky vzato mel onen agent V DANE CHVILI nejvestsi cenu pro zapad jako agent odstraneny vychodem. O cemz vypovida i medialni cirkus kolem cele veci, zacileny na sirokou verejnost. Klauni, krasojezdkyne, sloni, .. projizdi mesteckem.

Ovsem logika umi generovat i nelogiku a nelogice se muze vyjimecne darit.

3 3
možnosti
Foto

osočení Ruska, ausgerechnet před jejich prezidentskými volbami se také může někomu hodit do krámu.

Netvrdím, že to tak muselo být, ale je to také možná teorie.

3 1
možnosti
Foto

Ne...jde do tuhého.

Již řadu měsíců se Rusko a NATO připravují na válku v Evropě. Pravdou je, že členové NATO ani nemají ponětí o tom, co je opravdu čeká, když Rusové vstoupí do války. Lidé ani nestačí porozumět tomu, co se nad nimi přežene. Opravdová akce se odehraje velmi rychle mezi USA a Ruskem a konflikt přeroste v jaderný. A poprvé za celou svou historii bude USA velmi, velmi tvrdě zasaženo na jejich vlastním území, nejen tedy v Evropě, na Středním východě nebo v Asii. Během pár hodin budou stovky milionů obětí. Rusko se nepoddá a pokud bude zahnáno do rohu, vymaže celou naši civilizaci i sami sebe. Jsem přesvědčen, že Rusové nechtějí válku, bojí se jí jako každý rozumný člověk, a budou dělat všechno, aby se jí vyhnuli. Pokud však se ně zaútočí, bude to absolutně zničující. Putin to řekl dost jasně : „pokud by neexistovalo Rusko, nemusel by svět vůbec existovat“. Toto není žádné proroctví, je to bohužel za dveřmi a zde se probírají prkotiny co řekl, či špatně udělal president Zeman. :-(

9 4
možnosti

Kdybych neviděla, že neviděla, že to píše pan Kouba, myslela bych, že baba Vanga.

1 1
možnosti

Tak tohle je hodně mimo. Z Ruska nepřišla žádná zvěst, nýbrž NAŘČENÍ. Tyto pojmy podle mého názoru zaměňujete záměrně. A na toto nařčení následovala reakce.

Ovšem chápu, že kdybyste je jako že "náhodou" nezaměnil, tak byste nemohl napsat tento článek.

6 8
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám