Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte, kdyby byl zasažen jenom ten agent a jeho vnučka, tak je to asi jedno. Ono ale bylo částečně zasaženo asi 500 lidí. A to už je chemický útok na území cizího státu, který některé státy považují za rovnocenný jadernému útoku. A upřímně, Západ nemá zapotřebí někoho vraždit kvůli tomu, aby mohli vyhostit ruské diplomaty. To je naprostá pitomost.

9 5
možnosti
LT

L68u30d92ě89k 23T39o81n54d71r

28. 3. 2018 11:55

Na Slovensku zavraždili nepohodlného novináře, tak že ho zastřelili. Rusové nemají pistole? Musí používat nervový plyn? A proč? Aby naštvali co nejvíc Britů?

4 1
možnosti
Foto

Stále někde něco skřípe. A tak jiné ,,skřípnutí", ač klidně i jen vyrtuální (!), velice poslouží k přehlušení jiných ,,skřípotů". A to poslouží v podstatě všem;-)

2 1
možnosti
MV

Zásadní otázka -komu to prospělo? Proč najednou taková hysterie kole jednoho provařeného agenta? VB odchází z EU a má svých starostí dost ,opozice se brání a tak se vynoří Skypal a je hned o čem povídat.Na Ukrajině nejde majdan podle plánu a tak se zastřelí stovka lidí a hned je jiné téma ,v Sýrii džihádisti prohrávají a náhle se zaútočí plynem ,a zas je o čem povídat .

Opět a znovu je obviněno Rusko ze zvyšování napětí a ovlivňování politiky málem po celém světě. To vše jen proto,že Rusko nechce skákat jak USA a jeho poskoci pískají a jen proto že se Rusko po pádu Jelcina nenechá vydírat a hraje si na svém písečku.

Dělá vlastně jen to samé co USA-Obama:USA je jediná správná demokracie,Trump- vše pro prospěch USA a USA nemá přátele,ale jen své zájmy.

Proč se stejný postoj nepřiznává Rusku které také hájí jen své zájmy a nechce se stát lacinou kolonií a zdrojem surovin pro západní korporace.

12 1
možnosti
Foto

Jaké chcete dukazy přímé či nepřímé?Mezi ty přímé patří dobrovolné přiznání ruského agenta a jeho nadřízených,nebo kamerový záznam či foto jak ukládá do kufru novičok.Opravdu si myslíte,že takové přímé dukazy někdy budou?Jak už bylo napsáno,případ je velmi podobný vraždě Litviněnka.Pochopitelně ani tehdy po sobě agenti nezanechali žádný dukaz a dokonce se nikdo z nich ani přímo z Moskvy nepřiznal ke svému činu....

2 0
možnosti
VS

Mne nepřestává udivovat hlavně to, že viník je někomu jasný za tři hodiny, zatímco Scotland Yard v té době neměl ani ponětí o skutečném pohybu obou. Ma základě čeho dospěla bristká laboratoř ke zjistění, že to je ruská chemikálie? Všichni říkají velmi opatrně, že to je " zdá se výrobek ruského typu". Nic víc, nic méně. Tak to stojí I v deklaraci EU. Rusové vůbec nedostali vzorek na analyze. Tak se vyšetřuje? K čemu jsou pak standardní postupy, definované v mezinárodním právu ? Při použití bojového plynu, který vykazuje 5-8 vyšší účinnost než VX, by nemohli přežít ani omylem. Nějak moc nejasných věcí najednou. Západní zdroje nejsou tak jasně přesvědčeny .... Pokud se chcete něco dovědět, nezbývá než číst ty dokumenty o originále, než v překoucené a špatně přeložené české nebo anglické verzi.

22 3
možnosti
VK

Proč byste vrahovi předávala vražedný nástroj k analýze? Obzvlášť, pokud Rusko tvrdí, že Novičok nikdy nemělo ani nevyvíjelo a obvinilo z toho západní země?

0 0
možnosti
Foto

Komu to mohlo prospět? No přece všem! A agent, atˇ mrtvej, či nemrtvej, může dostat řád imperia i rudé hvězdyR^;-D

1 0
možnosti
Foto

Jistě, Skripal už Britům jistě vše prozradil, takže v tomto směru nemohl být Rusům nebezpečný.

Motiv vraždy je však úplně jiný. Jde o to varovat všechny ruské rozvědčíky, že zrada se v každém případě trestá smrtí, i když se ukrýváte někde v zahraničí. V tomto směru má sovětský resp. ruský stát dlouholetou tradici. Podobných vražd už bylo hodně. V roce 1940 nechal Stalin zavraždit v Mexiku se ukrývajícího Lva Davidoviče Trockého. V roce 2006 byl otráven radioaktivním poloniem v Británii žijící bývalý ruský agent Alexandr Litviněnko. Podobnost případů Litviněnka a Skripala je značná a tak se vůbec nedivím ostré britské reakci. Přímého důkazu vraždy Skripala se asi nedočkáme nikdy, ale těch nepřímých je dost na to, aby Velká Británie a řada jiných států vyhostili nějaké členy ruských ambasád ze svých zemí. A jestli tu někdo provádí "maskirovku", tak jsou to teď právě Rusové.

Za ubohé naopak považuji obviňovat českou vládu ze servilnosti za to, že se připojila k ostatním a vypověděla od nás tři členy z ruské ambasády.

6 6
možnosti
Foto

Mohl byste prosím rozvést blíže Vaši teorii o těch údajných nepřímých ale zcela jasných důkazech?

4 1
možnosti
PU

P95e18t50r 16U92h72e50r

28. 3. 2018 11:15

A proč Rusové zabili Litviněnka? Komu to prospělo?

6 2
možnosti
Foto

Který Rus byl za tuto vraždu odsouzený?

7 2
možnosti
MM

Vzkaz je jasný. Zrádci budou potrestáni, nepokoušejte se o něco podobného. Rv

5 5
možnosti
GK

Jo a proto to udelaj 14 dni pred volbou prezidenta. To si opravdu myslite ze Putin je takovej idiot? 8-o

11 3
možnosti
MT

"Čím mohl být ten provařený agent Skripal ještě Rusku nebezpečný, když ve svém kabátě, co měl dvě strany, v Británii určitě vyzvonil všechno, co na ruskou vládu věděl...?"

Z čeho soudíte, že jeho nebezpečnost je jediným jediným motivem k jeho odstranění?

Jinak se zdá že s verzí "fakt to byli Rusové a fakt tím prostě namíchli Brity, protože to byla velká drzost" vůbec neuvažujete;-)

4 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám