Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Také bych počkal s vyhoštěním; možností je více, ale takové tři bych preferoval:

- Je to msta těch soukmenovců, které prozradil.

- Posloužil jako figurka právě pro věci příští; zde zůstává otevřeno; kdo má největší prospěch z vyvolávání nevraživosti mezi Ruskem a EU?

- Nikde se nemluví o současných agentových soukromých aktivitách.

3 0
možnosti
Foto

Proč čekat. Stejně to nic nezmění. Max. tak ,,osoby a obsazení";-)

1 0
možnosti
Foto

Jak ,,sjednotit svět", tedy skoro celý, když se jednotná EU drobet rozpadá? Nejlépe virtuálně! A nejlépe v zemi, která chce za sebou bouchnout dveřma. A hle hle. Jednota je zpět. Tedy skoro;-D

6 1
možnosti

J15a15k56u12b 66Š74o16l41c

28. 3. 2018 12:39

Argumenty zde mají obě strany, pravd use ale nedozvíme. Po Iráku, Lybii, Sýrii už ale nevěřím ničím nepodloženým jasným zprávám.

4 0
možnosti
VV

Jiste tomu, komu vadil.

0 0
možnosti
Foto

To jsou kecy na h...o. Nikdo nic neví ani nemůže vědět, přesto se tady někteří pouštějí do dalekosáhlých rozborůRv

0 0
možnosti
LT

L30u66d76ě31k 53T65o25n69d67r

28. 3. 2018 12:34

Nikdo nic neví ani nemůže vědět, ale všichni už vyhošťují Ruské diplomaty. A přitom Nikdo nic neví ani nemůže vědět

5 3
možnosti
Foto

Komu prospěla vražda Cruise Jandarbije, který byl v autě odpálen náloží a jeho syn přišel o nohy, Saída- Emina Imbragimova, Alexandra Litviněnka, Alexandra Perpiličnyje a tak dál.RvRvRv

6 1
možnosti
VM

Souhlas a karma. Dvojitý agent je vždycky nějak tak (alespoň v mých očích) šmejd, je to nějak tak o charakteru a podobně.

Tak že. Šmejd byl už 18 let mimo službu. Je hromada jiných zrádců, kteří jsou pro toho či onoho nebezpeční a bylo by vhodnější je pro "výstrahu" zlikvidovat.

Nedá mi to, nepoložit otázky. Nebyl Skripal zlikvidován proto, že vzhledem ke svým povahovým vlastnostem jel v něčem jiném?

Byl vůbec zlividován?

Jsou ruští agenti opravdu tak najivní, že pro likvidaci vlastně už nýmanda použijí látku, která bezpečně ukáže přímo na Rusko?

Nedala se skutečně ona látka sehnat u spojenců, tedy třeba u nás, na Ukrajině, či jinde v bývalém východním bloku?

V mých očích to všechno nasvědčuje jenom hře tajných služeb, tedy pravdu se nikdy nikdo nedozví.

Pak už zbývá poslední otázka, komu to prospělo?

Za mě jednoznačně Rusku ne, naopak západu hodně.

15 6
možnosti
MS

V čem západu hodně ? 8-o

3 2
možnosti
VR

O tom, že tenhle odporný útok , provedla ruská strana jsem nikdy ani na chvilku nepochyboval. Ruská bezohlednost a pohrdání lidským životem a bezpečím občanů z toho přímo čouhá jako podpis...

Je ale velkou otázkou, jaká strana to byla. Putin ani zdaleka nemá po dlouhých letech svého vládnutí tak silnou pozici, jak se nám ruská propaganda snaží neustále přes všechny své kanály servírovat. Rozhodně ne mezi siloviky a mocnými v té obrovské zemi...odtud podle mě fouká větřík...

3 6
možnosti
LT

L26u43d10ě20k 46T36o70n11d20r

28. 3. 2018 12:24

Vy sice nepochybujete a neustále mínusujete, ale jaké máte důkazy?

6 2
možnosti
VH

Jeden důvod Rusko mohlo mít. A myslím, že je docela vážný:

I když je dvojitý agent vyměněn (za naše dvojité agenty), je třeba všem budoucím "dvojákům" ukázat, že naší "odměně" neujdou. Také základní postoj mafií - a tajné služby ničím jiným nejsou.

12 0
možnosti
Foto

jenomže udělat to novičokem je stejné, jako když pachatel na místě činu nechá občanský průkaz

5 0
možnosti
LT

L81u63d15ě73k 71T43o54n70d74r

28. 3. 2018 11:49

Na kauze "Skripal" je velmi zajimavý jeden fakt - jak je utvářeno, hněteno a modelováno veřejné mínění. Co si vlastně běžný čtenář zapamatoval o Skripalovi zapamatoval? No jednoduchou linku: Skripal byl ruský agent, co přebvěhl k Britům. A tak ho Rusové za tuto zradu odpravili právěv tím hrozným ztpůsobem, aby tím odstrašili případné jiné své agenty od další zrady. Je to jasné, jednoduché a logické! Tudíž: Rusko je zlo, kterému je nutné potrestat! Je to tak? Nebo si veřejné mínění myslí něco jiného?

Jenže zkusme vyjít z veřejně známých faktů:

Skripal bych chycen a v Rusku odsouzen ke 13 letům vězení už v roce 2004 ! Proč ho Rusové nezavraždili v tichosti už tehdy v ruském vězení? Proč to neudělali ?

Skripala propustili z vězení v roce 2010 a nechali zcela legálně odjet do Británie, protože ho s Británií vyměnili za jiné špiony. Proč ho nechali odejít, když evidentně měl v hlavě informace, kvůli kterým ho až za dalších 8 let otrávili ?(podle tvrzení Britů) Co mohl Skripal vědět tak super důležitého a tajného, co si Rusové něuvědimili, že ho nechali zavraždit až po dalších osmi letech života v Británii ?

Od roku 2010 do roku 2018 žije Skripal v Británi - profláknutý a odsouzený špion, který vše co věděl už dávno vyzradil Britům a spojencům v NATO. Je už bezcenný, profláknutá a vykecaný ze všeho co mohl vědět. Proč by ho Rusko chtělo zavraždit teprve po taskové době?Proč? Co by z toho mělo? A proč tak veřejně? Na co? Aby si proti sobě poštvalo celé NATO?

13 3
možnosti
LT

L90u84d31ě64k 25T98o79n37d76r

28. 3. 2018 11:49

Zavraždili pro Rusko bezcenného profláklého špiona jen proto, aby se celá EU mohla naštvat a vyhlásit Rusku sankce? Proč by to dělalo?

A proč nervovým plynem který se dá identifikovat, že je z Ruska? Proč Skripala prostě nezastřelili? Kdyby ho zastřelili, nebo zapíchli kudlou, tak nebude existovat žádná ruská stopa? Proč to bylo právě Novičokem?

A proč Skripal žádal Putina o udělení amnestie? Proč? Copak jemu nebylo v Británii líp než v tom diktátorském Rusku? Copak on se chtěl vrátit? On už nechtěl spolupracovat a pomáhat Británi?

Existuje spousta otázek. Jenže ty nikoho nezajímají. Všichni znají jen tu zjednodušenou verzi pro hloupé, která utváří veřejné mínění - Skripal přeběhl, Rusové ho za to zavraždili. To je odporné! Zautočme na Rusko! Do zbraně!

9 3
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám