Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Když vy se na to snažíte jít logickým selským rozumem, komu taková akce asi mohla prospět a že Rusku asi těžko. Ale v tom je ten váš problém. Musíte se rozhodnout, na čí straně stojíte, jestli na té naší, nebo proti nám. Kroupa, politicky! Myslete politicky, Kroupa! ;-)

8 0
možnosti
Foto

Komu mohla prospět? Je to jasné, médiím (a blogerům). KOnečně je zase co řešit, o čem psát ;-D

4 0
možnosti
MS

S tím se nedá nesouhlasit. :-)

3 0
možnosti
MV

Někdo se může do konce života obmotávat podobnými úvahami a nikdy se z nich nevymotat. Ale kdo může pochopit, že konflikt mezi západem a východem je z velké části konflikt hodnot? Jedna strana věří více v hodnotu dobra, pravdy a spravedlnosti, druhá hledá spíše vlastní prospěch. Každý si může vybrat, která strana je mu bližší a na které vidí ty své hodnoty, ať už jsou to kterékoli z těchto. A pak podle toho jednat.

2 0
možnosti
LT

L35u39d77ě16k 70T16o20n29d17r

28. 3. 2018 21:33

Vlastní prospěch hledají naprosto bez výjimky všichni. A "dobro, pravda a spravedlnost" jsou prázdné propagandistické fráze, kterými mávají všechny strany ve všech dějiných epochách.

Oháněli se tím komunisté, oháněl se tím Hitler. A USA? Ti přeci vojensky útočí vždy jen pro dobro, spravedlnost a demokracii. Tak jaký je mezi nimi rozdíl?

4 0
možnosti
PA

P71e27t13r 73A82g77u18l46á74r

28. 3. 2018 18:27

To, že v tom mají všichni jasno první den cítím podobně. Ale Rusko může vraždu využít jako výstrahu agentům, kteří by chtěli něco pustit na Putina, až bude na odpočinku. Přeci jen zemřela i Skripalova dcera.

2 2
možnosti
LT

L82u77d81ě31k 35T98o42n12d34r

28. 3. 2018 21:37

K tomu Putin agenty nepotřebuje. Zajistí si beztrestnost zvláštním zákonem od svého vybraného nástupce - úplně stejně, jako on zajistil beztrestnost Jelcinovi, výměnou za získání moci.

Putin nepotřebuje vraždit agenty plynem.

1 1
možnosti
DB

tentokrát vidíte stav věcí velmi dobře........tlak na Rusko a na Putina je stejně veliký jako na Zemana a jako na Babiše...a trvá již velmi dlouho---tedy všechny tyto tlaky.......a lze tedy jen s velmi malou pravděpodobností počítat s tím, že autorem jsou tajné služby Ruska.........spíše tajníé služby západu............jako příklad používám jak rok 1953 kde se CIA již v odtajněných dokumentech přiznala ke svržení Mossadegha.......a pak rok 1960 kdy CIA vycvičila utečené Kubánce a donutila je k přepadení Kuby..........a pak ještě otázka Sýrie, afrického jara a tak podobně.........

12 4
možnosti

Stejně jako u slovenské krize nejde o důkazy. A právě proto se to nejen někomu hodí, ale právě proto to celé vzniklo a je rozdmycháváno. Dovedeme si vůbec představit co by se na Slovensku dělo, kdyby se Kiska za pět minut dvanáct nelekl sám sebe, násilí, které rozpoutával a které v ulicích Bratislavy už už bylo na spadnutí? Někdo zkrátka dlouhodobě pracuje na znejisťování, oslabování a podkopávání principů fungování společnosti, spolupráce rozhodujících sil ve světě, autority jako takové. Nekonspiruju, to nesnáším, ale divný to je.

5 5
možnosti
Foto

To, že nejde o důkazy jste získal kde ??? Možná je máte jako jediný na celém světrě. Tak je zveřejněte.

3 5
možnosti
LV

Zvláštní je, jak hlasitě najednou volají po důkazech ti, kteří se neštítili šířit "zaručené" pravdy o tom, že Drahoš je pedofilní homosexuál a jak na hranicích čekají davy imigrantů na to, až je Drahoš pozve...

Ano, nedozvíme se, jak to bylo, protože novičok není plutonium, které za sebou v případě Litviněnka nechalo doslova zářivou stopu až do Moskvy. Novičok je látka, kterou lze vyrobit v podstatně až na místě užití z látek, které jsou běžně dostupné a nepodléhají žádným zvláštním režimům. Ostatně s tímto účelem byl novičok vyvíjen, takové bylo zadání.

Lze tedy soudit jen podle toho, komu celá akce prospěla, A podle mého úsudku to neprospělo nikomu tolik, jako Putinovi.

1) Ukázal, že jeho pomstě nikdo neujde, ať se schová kdekoli

2) Čas pro něj nehraje roli, Putin nezapomíná.

3) Protiruská vlna posílila jednotu Rusů a ještě pevněji je semkla kolem jejich báťušky prezidenta

4) A to vše těsně před volbami, ve kterých chtěl Putin ukázat, jak dobře vládne a jak jeho obliba roste.

Rusové mají imperialismus v krvi. Cítí se být obrovským národem, který je povolán spasit svět, alespoň ten slovanský. Na každý náznak protivenství jsou až chorobně citliví. Jsou tak vychovávaní. Od mala mají na školách bojová cvičení. Nejsou to "pochoďáky", jak je známe my z bolševických základek. Jsou to týdenní pochodová cvičení bez jídla, u starších hochů i bez map a jiných pomůcek, v neznámém terénu, kde si musejí sami poradit, sami se o sebe postarat, a nesmějí se nechat chytit. Vím, to, protože jsme strávili měsíc se studentkami pedagogického institutu ze Soči, přičemž tento měsíc byl přerušen na týden právě takovým cvičením. A pokud s děvčaty tenkrát byla legrace - a byla - tak v tomhle teda rozhodně ne. Ty dvacetileté slečny naprosto rozhodně věřily tomu, že jsou vyvolené k tomu, aby nás - malé slovanské národy - chránily před zlým světem, a o tom se rozhodně nežertuje. Aspoň v Rusku ne.

Takže - všechny indicie nasvědčují tomu, že útokem na Skripala stojí Rusko. O tom není pochyb.

18 17
možnosti
Foto

Závidím Vám vaši jistotu... A tohle: "mají imperialismus v krvi. Cítí se být obrovským národem, který je povolán spasit svět" - sedí přesně i na Američany. Ono se neříká nadarmo, že Američan je ve skutečnosti bohatý Rus...

17 12
možnosti
RJ

R26a26d38e27k 93J45a72r67o59š

28. 3. 2018 13:12

Čína nebo Severní Korea...

Ostatně severokorejští agenti nedávno transparentně předvedli při vraždě Kimova bratra, že s podobné otravné látky mají a dokáží je používat. A zrovna Severní Koreji (ale i Číně) by se mohla náramně hodit roztržka Západ versus Rusko....

3 3
možnosti
Foto

Podle Benešíka důkazy musela předložit britská premiérka na zasedání premiérů EU, když jim uvěřil Babiš. Ovšem na základě jakých důkazů se připojila k sankcím Austrálie, když na tomto zasedání nebyla přítomna?

8 2
možnosti
Foto

Austrálie je součástí Commonwealth;-) Nu, a i my potřebujeme i G.B.. Co je na tom složitého?;-D

3 1
možnosti
Foto

Všem, kdo mají nějaké pochybnosti, či se svým názorem váhají, bych doporučil knihu a podle ní i film Špion který přišel z chladu. Tak se dělají operace pod cizí vlajkou.

Agent Skrblík je proti tomu jen slabá káva

2 2
možnosti
DP

Zivot fakt neni film. Ze tomu verite, se ani nedivim.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám