Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby to, co píšete byla 100% pravda, tak by s ní také nikdo (téměř nikdo) neměl soucit. Ale protože zatím jen málo věcí víme jistě a stále je to zahaleno do spousty domněnek, tak si myslím, že spousta lidí ještě doufá, že to není tak sebestředná, po penězích toužící fůrie, která by byla ochotná dobrovolně a cíleně ničit životy ostatním.

Myslím, že to je ten důvod, proč se jí ještě někdo zastává.

0 9
možnosti
Foto

Myslím, že představa, že nevěděla, o co jde, se rovná nule.

12 0
možnosti
VD

no, nevím co na ten článek říci, všechno co o této kurýrce bylo napsáno na internetu x krát , je jednou z mnoha co je zláká vidina rychlých dolarů . Podle mých zkušeností ji ten menší gang odepsal. Podle mne ji hrozí trest 14 -20 let , sice práskala tak ji mohou dát i desítku. Potřebuje dost dolarů , aby si zajistila "přijatelné" podmínky v místním vězení, kde ji hrozí odplata a i to nejhorší. Myslím si, že náš zástupce v Pakistánu se bude snažit o to aby ji co nejdříve vrátili do ČR dosedět si zbytek. Odhad , když to dobře půjde, tak za dva - tři roky. Bohužel si ten titul nejslavnější pašeračka zaslouží. Holt stoupla si na tenký led , bez jakýchkoliv zkušeností a znalostí v tomto "oboru"- příjemný den

2 0
možnosti
MB

Karma! Máte pravdu.

Že je mladá? Není! Někdo je v tomto věku poslancem, někdo pašerákem. Každý si může vybrat, co chce v životě dělat.

13 1
možnosti
SB

k těm životům, které vinou pašerákům drog jsou zničeny, přidej, Vláďo, ještě další kategorii, která je ze všech nejvíce bita, protože ta do toho padne zcela nevinně.

Píšeš o zničených životech lidí, kteří drogám propadli. Máš pravdu, ale ti přeci jenom to mohli ovlivnit. Sice ve čtrnácti letech je dost běžné, že člověk se nechá strhnout kolektivem nebo vyhecovat kamarádem, který říká "jsi prostě srab a maminčin mazánek", ale přeci jenom existuje určitá míra spoluzavinění na straně těch lidí, kteří tomu propadli. Zcela nevinní nejsou.

Ani jejich rodiče zcela nevinní nejsou. Přeci jenom dítě je produktem jejich výchovy.

Ale je tady ještě jedna kategorie lidí, kterým byl zničen život a kteří to ovlivnit nemohli vůbec:

Narkomani proto, aby měli na drogy, páchají trestnou činnost. A při ní občas někdo zcela nevinný přijde o život jako oběť trestného činu.

Pašerák nemusel pašovat, ten si svůj osud zvolil stoprocentně sám. narkoman už do toho mohl spadnout třeba jako mladý hlupák, tak už určitá polehčující okolnost je, ale přeci jenom část viny nepochybně má. Rodiče také třeba mohli něco ovlivnit. Mají ještě menší podíl viny než ti narkomani, ale přeci jenom určitou vinu jim mnohdy přiřknout můžeme.

Ale oběti loupežného přepadení? Nebo,lidé, kteří přijdou o život proto, že narkoman řídí pod vlivem drog?

I to jsou nepřímé oběti takových Terez H. a navíc na rozdíl od předchozích kategorií (pašeráci, narkomani, rodiče pašeráků a rodiče narkomanů) jsou naprosto bez viny.

29 0
možnosti
Foto

Já myslím, že ne Tebou uvedené příklady sedí mnou napsaná věta, že je mi mimo jiné líto všech lidí, co přijdou s drogou do styku - to znamená i těch, co ji potkají ve formě lupiče, zfetovaného řidiče atd

2 0
možnosti
Foto

Naprosto s Vámi souhlasím.R^

13 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 12
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám