Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I83v95a48n97a 13L47a89n19c65e

31. 1. 2018 16:14

R^ Souhlasím s Vámi. Chtěla bych říct: Je mi ji líto, ale nejde mi to. Ve svém životě jsem se setkala s drogově závislým člověkem, a vím, jak to jde těžko se z toho dostat a že okolí v podstatě nemůže nic dělat, jenom čekat. A potom musím říct: není mi jí líto, je sice jenom malý "článek" velkého řetězce, ale je už dost stará a zodpovědná za svoje rozhodnutí. A kdyby velký řetězec neměl malé články, tak by přestal fungovat.

26 0
možnosti

I22v74o 60Ž71i80ž39k76a

31. 1. 2018 16:31

A teď je otázka, jestli za to můžou pěstitelé, pašeráci, dealeři, vařiči a všichni možní i nemožní kolem, nebo zda si za to může ten člověk sám. Na prvním místě se musí eliminovat potřeba drogy brát, a platí to pro jakékoli závislosti včetně alkoholu a cigaret. Ti ubožáci, kteří si chtějí přivydělat a skončí v base, tak na nich vůbec nezáleží. Za ty peníze se najde tisíce dalších zájemců, a kdyby je měli všechny pochytat, tak potěš... :-)

2 1
možnosti
EH

Předpokládám, že ti, kteří pomalu pláčou na osudem mladé a krásné Terezy, litují i jistého podnikatele AB. Ten pod vidinou jednoduššího života požádal o dotaci, na kterou neměl právo. Za jeho 50 mega Kč bychom pořídila cca 50kg heroinu.

Nikdo nepochybuje, že svého činu hluboce lituje a kdyby si uvědomil důsledky, nikdy by to neudělal. ;-D

0 9
možnosti
JT

Počkáme si, jestli někoho budou soudit a jestli někoho odsoudí. Jsme demokratická země. Politika mne bohužel moc nezajímá, minulý režim mi to znechutil. Ovšem pašování drog je pro nás všechny hrozba. Vítám přísný trest pro každý pokus udělat z ČR jedno velké ghetto .

9 0
možnosti
JT

Někteří holčinu litují, někteří ne, někteří jí to přejí ... Proč?

Já to neřeším, já myslím jen na sebe, na příbuzné a na lidi. Odsuzuji hloupost v jakémkoliv věku a udělat ze sebe ovečku a nevědět, co jí dali do kufru, je podle mne to, co mne a nás všechny ohrožuje. Ta dívenka je pro mne tím pádem potencionální vrah, nepřítel, protivník a nevím co ještě. To, že to byly jen drogy, je obrovské štěstí a jsem tomu upřímně rád. Za drogy si tam posedí dlouho a to je také dobře - je to její volba a přesně to riskovala. Když někdo hraje loterii nebo ruskou ruletu, je to jeho volba a přesně to hráč chce. Ona to chtěla, oni ji tam zmuslimují, udělají ji obřízku a možná se jí to bude líbit a do Česka se třeba už nikdy nevrátí - ano, je to její volba a to přesně chtěla. Možná teď už toho lituje, ale přesně to chtěla.

.

Jen bych byl rád, kdyby její minulý kontraband byly také jenom drogy. Nikdo neví, co přes hranice pronesla. Mohl to být antax, jedy, chemikálie, zbraně hromadného ničeni ..... je divné, že pronesla drogy v době terorismu, kdy jsou před vstupem do letadla prováděna přísná opatření. Proto před tím mohla pronést cokoliv a nynější drogy mohou být jen zástěrka a svedení vyšetřování jiným směrem. Věřím, že se pátrá i u nás, co kdy kde a s kým .... a doufám, že to opravdu nebylo něco horšího.

.

Pokud se jedná o zdraví, o práci a o peníze - neznám bratra a je mi úplně jedno, jak ji potrestají, hlavně když mne to ochrání. Jsem rád, že Pákistán spolupracuje a že pašování drog trestá přísně. Kdyby v kufru našli jedy nebo bombu, tak by dívčina už asi nebyla mezi živými a v tomto případě by mi její osud byl rovněž ukradený. Každý zločin je zločin, i kdyby ho spáchal samotný anděl nevinné krásy.

7 2
možnosti
Foto

Jsem rád, že se tu shledávám s takovým etalonem morálky. Jistě jste bez viny... jinak si ten šutr strčte.... víte kam. Víte o tý holce prd a nebojíte se kamenovat. Jedna věc je jistá, droga by se ke svým zákazníkům, dostala i bez ní. Nechci ji tím omlouvat, ale doufejte, že si karma za takovýhle článek jednoho dne nepřijde i pro Vás, pane.

7 17
možnosti
PV

P53a15v63e15l 97V29é78b67r

31. 1. 2018 15:26

Ta holka vezla drogy a nic ji neomlouvá (snad jedině vydírání, že bude ublíženo blízkým - a to zjevně nebylo). Holčina byla volnějších mravů a nějaký nezákonný obchod ji nebyl proti srsti.

15 0
možnosti
Foto

Já ji lituji, je to mladá holka a má zničený život. Naopak nelituji drogově závislé, protože žádný dealer ani pašerák je k ničemu nenutí. Dealeři i pašeráci vydělávají na přísných zákonech, které drogy omezují. Zvláštní je, kolik a jaké množství drogy je na hranicích odchyceno a možná ještě větší množství se podaří propašovat. Zřejmě mají v Pakistánu zvláštní přístup k drogové problematice.

6 8
možnosti
Foto

Já spíše spatřuji "zvláštní" přístup k drogové problematice z Vaší strany...

5 2
možnosti
ND

Víte, mně bylo líto Tonci a Hanci, jsem ráda, že to dobře dopadlo, i když si užily své, ale s tou Terezou si nevím rady. Co když ji někdo vyhrožoval, vydíral?

0 3
možnosti
LC

Je takové přísloví. S čím kdo zachází, tím také schází. A k té Tonče a Hanče. Vy byste se vydala dobrovolně na takovou cestu, jako podnikly ty dvě?

5 0
možnosti

I93v55o 97Ž18i48ž89k71a

31. 1. 2018 14:55

Jinak drogy mají i jednu výrazně pozitivní vlastnost. Pokud někdo umírá v bolestech a přijde na to, že mu tento (nepříliš dokonalý) systém už nepomůže, tak si může pomoci sám a na lékaře se úplně vykašlat. Určitě je to lepší volba, než znečišťovat koleje nebo silnice a komplikovat životy druhým.

4 0
možnosti
Foto

H95a46n77a 40V68l11k53o98v77á

31. 1. 2018 14:55

Ona není predátor. Ona je jen neuvěřitelně hloupá, neuvědomující si dosah svých činů jak pro sebe tak pro jiné.

7 0
možnosti

I46v62o 87Ž21i64ž39k82a

31. 1. 2018 14:30

Já si myslím, že to ve světě funguje úplně jinak. Drogy jsou dostupné všude, je to jen otázka peněz - nabídky a poptávky. Zavírat do vězení pouhé články řetězce nemá vůbec smysl, nahradí je okamžitě další. Namísto Terezy jistě už působí někdo jiný a vůbec bych se nedivil, pokud zadržený heroin někdo z celníků opět prodá. Třeba hluboko pod cenou nějakému kamarádovi, ale i kdyby někdo pořádně pohlídal jeho likvidaci, vypěstuje se v sousedním Afganistánu minimálně o chybějící množství více. Těm lidem tam nic jiného nezbývá, mnohdy je to jediný způsob obživy. Na tamním systému žádná Tereza ani tisíce jiných pašeráku nic nezmění. Pokud ale nasadíte drastické tresty i v Evropě, dojde jen ke zvýšení ceny drog a drogově závislí budou páchat alikvotně větší trestnou činnost. Ve výsledku zase zaplníte kriminály a zhoršíte místní bezpečnost. Naštěstí to naši experti na ministerstvech vědí a žádný podobný zákon nebudou připravovat. :-)

5 8
možnosti
MM
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám