Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Ve všech silových složkách byli tenkrát komunisté. Až s postupem času došlo k výměně. Jak byste si to tedy představoval? Že by se soudili navzájem? Také nejsem spokojen s tím, že nedošlo k potrestání. Ale vinit z toho Havla je nesmysl.

Spíš, než tady rozdávat nálepky, bylo by dobré zpytovat vlastní svědomí. Čím vy jste přispěl?

8 3
možnosti
Foto

Nekradl jsem, nebonzoval jsem a v té době mě bylo 21 let, takže jsem těsně po vojně makal v kalírně. Sorry, že jsem se politicky neangažoval, přeci jen jsem byl v té době ještě hodně mladý na podobné věci a s úctou jsem takové záležitosti svěřil zkušenějším.

2 1
možnosti
MB

Co prudíte?, báječných výsledků je přece kupa ! Jeden, znesvětí klenotnici Hradu, agent STB položí věnec ke hrobu otce zakladatele TGM, nu i Václav Havel dnes, dárek dostal. - Ondráčka, k šestilému výročí úmrtí. Dotaz - Revoluce 1989 již byla, nebo teprve bude ? Pokud již byla, tak pro koho ? ... :-)

7 3
možnosti
JK

Souhlasím s vámi, že bylo svinstvo nepotrestat největší komunistické grázly. Havel však konkrétně na Adamce moc naléhat nemohl. Adamec se s ním napřed nechtěl vůbec sejít. Setkání Adamce s Havlem 26. listopadu 1989 zprostředkovali Michal Horáček a Michael Kocáb a bylo to setkání dost emotivní, navíc v té době ještě nebylo jasné, jak se režim zachová. Otázka potrestání hlavních komunistů přišla na pořad až později. Nicméně je chyba, že k tomu nedošlo.

4 1
možnosti
Foto

To mě taky fascinuje, jak měl dnešní kandidát na prezidenta, pan Horáček možnost domluvit schůzku nejvyššího komunistického vedení s disentem...

5 1
možnosti
SB

Tady se někteří účastníci diskuse ptají, proč autor všechno vyčítá Havlovi a ne třeba někomu jinému.

Já bych řekl, že to je logické. Ono často jde o souvislost, v jaké se to či ono napíše.

Kdyby tématem byly samotné změny v roce 1989 a kdyby všechny chyby byly házeny na Havla, nebylo by to zcela správně. Ale pan autor napsal svůj blog jako reakci na Havlův kult, který tady přetrvává. V tom případě je logické, že kritizuje Havla. Není nutné v této situaci kritizovat třeba Klause, jehož si vážím, nebo třeba nebožtíka Dienstbiera staršího, jehož si nevážím, nebo třeba nebožtíka režiséra Miroslava Macháčka, Michala Horáčka, Jana Bubeníka, Šimona Pánka, Petra Pitharta či kohokoli jiného, kdo se podílel na tom, co se tenkrát dělo.

Kolem ostatních se kult nevytváří. Vytváří se kolem Havla a tohle je blog na právě toto téma.

Až to bude blog o samotném listopadu 1989, může pan Kroupa vyprat prádlo i jiným, Nyní by to však nemělo souvislost s jeho reakcí na Havlův kult.

9 0
možnosti
Foto

Kritizoval bych něco jiného než pan Kroupa. Heslo doby: Nejsme jako oni.

0 0
možnosti
SB

Vláďo, máš ode mne karmu.

Zabíjím tím dvě mouchy jednou ranou: Za prvé si ji za tento dárek zasloužíš (to je skutečný důvod, proč ti ji dávám) a za druhé budou vánoční svátky a tohle je jakýsi Ježíšek ode mne (ale nejprve sis ji musel zasloužit a teprve potom mohl přijít ten žert s Ježíškem, protože jinak bych ti ji nedal, i kdybys navíc měl ještě narozeniny).

Přeji ti veselé prožití prosincových svátků a vše nejlepší do roku 2018. Ať se ti vše podaří a ať ti příští rok přinese jen jediné zklamání (výsledek volby prezidenta republiky, protože to je jediné, v čem my dva se lišíme, protože já prostě volím Zemana).

2 0
možnosti
Foto

:-) No vidíš, tak alespoň jeden z nás bude určitě spokojený ;-DR^ Díky a Tobě také jen vše dobréR^

1 0
možnosti

J75a80k28u52b 96Š18o28l50c

19. 12. 2017 15:00

A jak byste si to představoval? Zavřel byste všechny členy KSČ?

3 1
možnosti
Foto

Všechny ne, ale jistě by se jich pár našlo, co by měli za své činy nést odpovědnost. A protože to tak nebylo, tak je to dnes takové, jaké to je.

2 0
možnosti
ON

O57n19d86ř63e14j 26N18ý62č

19. 12. 2017 14:58

My jsme zavedli prezidentský systém v listopadu? Podle tohoto výtvoru i vy máte Havla za všemohoucího Boha. Vytýkáte to i takovému Klausovi?

1 1
možnosti
Foto

Kolik Vám, bylo v době Sametu? Zažil jste schůzku Havel - Adamec, nebo o té době nevíte vůbec nic?

1 0
možnosti
Foto

A za to všechno může Havel? Trochu mi připomínáte scény z filmu Sexmise, kdy muži prý, podle žen, mohli za všechno a kdy Kain zabil svou sestru Abelku.

3 2
možnosti
Foto

Havel byl tím, kdo s komunisty jednal. Byl to on, kdo si třepal rukou s komunistickým předsedou vlády Adamcem. Byl to on, kdo na Letné na demonstraci zvolal - nejsme jako oni...Takže máslo na hlavě má.

1 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám