Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z prusko-německého prostoru pocházely pro nás vždy největší problémy už jen tím, že hraničíme se zemí, která si vždy dělala nárok velmocenské vůdčí postavení v Evropě, čímž je řečeno vše.

10 4
možnosti
Foto

Nejen historicky toto přetrvává. Nakonec i z těchto důvodů provedly rozdělení Evropy vítězné mocnosti II.WW, což i jasně i deklarovaly! To sice, do jisté míry, potlačilo sjednocení Německa, s požehnáním, m.j. i Polska (HRANICE O/N). Ovšem NATO poněkud selhalo, protože svou zákl. doktrinu při jeho založení-Udržet USA v Evropě, Rusko, mimo záp, Evropu a Německo přo zemi(!), nezvládlo:-/ Opět jsou dnes toto vše i důsledky toho, co se dnes v EU děje, vč. přechodného rizika vzniku osy Berlín/Moskva. Toto sice bylo potlačenoR^, avšak....:-/

1 1
možnosti
Foto

Zase další hysterický příspěvek. To přirovnání k Reinhardu Heydrichovi je už hodně za hranou.

Angela Merkelová se v pražských ulicích nesetkala zrovna se vřelým přijetím, byť ten kravál dělalo jen pár stovek lidí. Nemůžeme tedy očekávat, že i reakce v německém tisku budou vůči nám nějak vřelé. To, že nějaké německé noviny napíší, že pokud budeme odmítat přijímat uprchlíky z islámských zemí, měla by nám EU omezit dotace nebo hlasovací práva, ještě vůbec nic neznamená. I v našich novinách se píší různé podobné hlouposti, možná i větší. Teď po brexitu si asi vedoucí lídři EU sotva dovolí nějak sankcionovat své jednotlivé členské země, protože těch exitů by pak mohlo být ještě více.

2 6
možnosti
Foto

No, já mám pocit, že po brexitu zachvátila hysterie někoho úplně jiného, než zrovna mě...:-)

13 0
možnosti
VK

Ty jsi dopadl Vladimíre.... Plácat se po zádech s estébákem, hnedle vedle s komunistou.... Být tebou, tak se nad sebou zamyslím.

3 5
možnosti
JV

J91i84r16i 21V17r75a45b66e95c

26. 8. 2016 13:13

Ja ho znal taky jinak .To je ale dnesni doba v CR ,kam vitr tam plast .Jako ten hradnik.

1 3
možnosti
LD

Koneckonců on Reinhard Heidrich skončil svoji kariéru v jedné zatáčce v Kobylisích.

Rozdíl je v tom,že on neárijce likvidoval,ona si je do země zve.

2 0
možnosti
Foto

Ale ti, které si zve, mají ten ten správný (heidrichovský) postoj k Židům. Tak to možná nevadí.

4 0
možnosti
Foto

Velká karma Pane kolego.

4 0
možnosti
SN

:-).......Výborně napsané ! Víte co mi stále vrtá hlavou? Kdo řídí EU ?. Evropský parlament v čele s opilcem JUnckrem, a nebo.......samozvaný vládce....Merkelová ? OD koho získala pověření aby komandovala všechny, kterí se jí znelíbí? Nebo to má být další, už možná 4. Říše? Kdo zná odpověď, jsem zvědav! R^R^R^

7 0
možnosti
Foto

Asi to máte kolego příliš zjednodušené. Je navní si myslet, že vše řídí toliko ta, či ona ,,persona";-)

0 0
možnosti
JV

J38i16r19i 96V89r97a39b94e37c

26. 8. 2016 11:38

Vy Kroupo ,nekdy se podivejte co pisi ceske probolsevicke noviny a servery proti Nemcum. To je na vyhlaseni valky. A nikdo se tam nepokadi.

Antikarma RvRvRv

2 13
možnosti
Foto

Vy to čtete?8-o ,,Boš či bolš", furt pět, tam i zpět:-( Šváb, či rusi, fajn to hmyz, vod takovejch radši zmiz:-P

5 0
možnosti
ON

O23n23d78ř90e38j 56N58ý32č

26. 8. 2016 11:33

Co jste tím chtěl říct mě není jasné. Jeden redaktor napíše takový sloupek. Nic víc nic míň. A co vy hned z toho neuděláte.;-D

7 0
možnosti
VK

Jde o to,co si vůbec dovolí psát o partnerech v EU.

1 0
možnosti
PK

P38a22v47e44l 62K26r69á87l

26. 8. 2016 11:27

Jj,radši si zase pozveme Ruské tanky,jen aby se k nám nedostal jediný uprchlík,k jejichž přijímání jsme si sami odsouhlasili v OSN.A Evropu,ke které jsme se vrátili po desítkách let hned potopíme,když kromě toho,že nám pořád dává,taky něco chce,a dokonce něco,co by měla být samozřejmost a o čem by nemělo být nikde ani hlasováno.Budeme urážet zemi,která se ukázala být nejslušnější ze všech,to je to typické "čecháčkovství"Hlavně když ta země přijímala naše lidi,utíkající před zlovůlí komunistického režimuRv

2 11
možnosti
SB

A co je mi do toho, že ta země přijímala naše uprchlíky?

Ti, kdo dostali pomoc, žijí v zahraničí, kde se díky té pomoci usadili.

Ti, kdo žijí tady, žádnou pomoc nedostali, tak proč se po nich chce, aby cítili nějaký dluh?

Dva pánové, které jsem znal pouze jménem a zdravil jsem se s nimi na ulici (Ludvík Pospíšil, který žil v malém městečku, kde jsem žil v dětství s rodiči) nebo ve vesnici, kde bydlela babička (Ludvík Spejchal) utekli do tehdejšího Západního Německa. Německo jim oběma pomohlo. A proč kvůli tomu mám cítit já nějaký závazek? Jsem Ludvík Pospíšil? Nikoli. Jsem Ludvík Spejchal? Nikoli.

Jestli tím někomu vznikl nějaký závazek, tak jim dvěma, ale ti už tady nežijí, takže ten závazek jde z nimi do ciziny a nikoli sem za námi, kteří jsme neemigrovali a pomoc od cizího státu neobdrželi.

Když vy pozvete na oběd mého bratrance, ještě mi tím nevzniká povinnost pozvat na oběd vašeho bratrance. Já jsem od vás žádný oběd nedostal, o to, abyste mého bratrance pozval, jsem vás nežádal, bylo to výhradně mezi vámi dvěma.

17 2
možnosti
Foto

,,My vás naučíme poslouchat, vy „smějící se bestie“...!";-D

Což tak ještě počkat zas pár dní, než se sejde celá ,,parta hic" v Blavě,,merglovou a bimba nevyjímaje"8-o Media pak jistě zase vydaji ,,komuniké", obdobná těm z dob dávno minulých. Např. jako: ,,proběhla přátelská přestřelka plná vzájemného porozumění", atp. Bude zas možno vybrat si z tisku křížem krážem tuzem. i cizozem.;-) A každej si to, snad, pak přebere. Ač jak kdo, nakonec, jako vždy;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám