Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímalo by mě, kolik z těch milců ví, co se děje v Číně, jaká je tam bída mimo města, že tam turista nemůže jít tam kam chce. Kolik tam probíhá politických procesů a kolik tam probíhá politických poprav. No co. RvRv

5 1
možnosti
Foto

A vajíčka s šedou barvou to všechno vyřeší...:-)

3 2
možnosti
JR

J38a94n 43R12á60ž

29. 3. 2016 11:01

Návštěva čínského prezidenta u nás, má obrovský symbolický dopad. Nejenom milony lidí dostanou do povědomí, že něco takového, jako je Česká republika vůbec existuje, někteří si dokonce vyhledají v atlasu, kde leží, ale hlavně vysílá signál, že jsme asi pro Čínu důležití, když státu, který má počet obyvatel jako středně veliké čínské město, prezident mocné Číny věnuje svou návštevou pozornost.

A tento vyslany pozitivní signál do celého světa nemůže snížit pár poprděnců, kteří si nemohou odpustit ubohá gesta, jako jsou pokaňkané čínské vlajky, ci provokativní portréty Havla s Tensingem.

Mimochodem: V mimopražských kruzích jsou gesta pana Bursíka a příslušníků intelektuální žvanírny, vnímana jako zcela nepatričná, která dále jen prohlubují názorový nesoulad většinové části obyvatel s liberálně levicovou skupinou t.zv. "elit".

8 4
možnosti
AK

Nad Čínou se máme ošklíbat, zatímco Turci jsou naši kámoši a demokrati?

Kdyby se kterákoliv země dopustila zlomku toho, co běžně probíhá v Turecku (bombardování vlastního obyvatelstva, stupňování cenzury a věznění novinářů, rozhánění manifestací slzným plynem a zneužívání justice), slyšeli bychom ohnivé řeči o nutnosti nasadit proti ní nejtvrdší sankce - ať to stojí co to stojí.

Evropští politici, kteří mají z kázání o svobodě a demokracii už pomalu živnost se nechají fotit s těmi, kdo dali k brutálnímu zásahu proti demonstracím na obranu svobody tisku pokyn.

Sankce ty máme pro Rusy, poučování pro Číňany, zatímco pro Turky urychlení jednání o vstupu do EU, bezvízový styk a miliardy Eur. Až budou na stole další požadavky našeho tureckého kámoše, budou splněny i ty. A až budou splněny, přibudou další.

Až nás (i Maďary a Poláky) budou zase poučovat, že jsme málo solidární a že jsme nedorostli evropskému stylu myšlení, řeknu si, že mají pravdu.

Tomuhle myšlení jsem opravdu nedorostl.

18 3
možnosti
SK

A pro Saudskou Arábii mají taky pochopení, nejen pro Turky.:-/

2 0
možnosti
IV

Souhlasím s Vámi. Nedokážu tak dobře argumentovat jako Vy, ale myslím si, že Čína současný režim potřebuje. Nevím, jak by to dopadlo, kdyby se pustila miliarda lidí ze řetězu. Podle mě nedobře.

4 3
možnosti
Foto

V tom máte pravdu. Ty stamiliony čínských mladých mužů puštěných ze řetězu, by byly pro svět katastrofou, což si ale aktivisté nepřipouštějí. Jsou k takovým argumentům hluší, stejně jako k varování před nebezpečím pro Evropu od mladých silných muslimů-uprchlíků.

2 1
možnosti
JT

Dobre vztahy s Cinou nejsou nic spatneho. Okupace od nich nehrozi, protoze je mezi nami jeste Rusko. Historicky nam problemy pusobilo jen Nemecko a Sovetsky Svaz.

0 0
možnosti
VN

Čím více čínských peněz tady bude, tím větší bude čínský vliv v této zemi. Dnes nic není o vojenské okupaci. Dnes se to řeší jinak... ekonomikou a penězi.

0 0
možnosti
DV

D90a61v44i46d 72V77l67k

29. 3. 2016 10:43

Může se tygr přátelit s kuřetem? Jistě těch 20 sekund než ho sežere. Pustí si proto rozumné kuře tygra do kurníku? Ne Vladimíre nepustí! A to, že Vám lidská práva nic neříkají je dost smutné.:-(

9 9
možnosti
Foto

A ten tygr má pruhy a hvězdy, nebo dračí ocas...?

9 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám