Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Pořád nevím, proč je snaha ten problém stavět v rovině "vítači" vs "odpůrci". To, že někdo z migrantů strach nemá, potažmo že mu nevadí neznamená, že je vítač. Mě vadí nesmyslné argumenty proti migrantům, zevšeobecňování, uplatňování kolektivních odsudků, absolutní neznalost problematiky ať už jde o azylovou problematiku nebo náboženství, vadí mi, že se lidé staví proti sobě navzájem, místo aby hledali nějaká řešení.

Vy sám uvádíte, že je třeba mít pravidla nastavená tak pevně, jak to jen jde. Zkuste mi na našich zákonech, potažmo azylové proceduře ukázat to slabé místo, které není tak pevné. V našich zákonech nenajdete, že na cizince se neuplatňuje české právo, nenajdete tam, že kdo se dopustí trestného činu, že má stále nárok na azyl ... a také bych chtěl docela vidět, jak se u nás budou chtít uchytit ty osoby, které azyl nedostaly - když ho nedostaly, nedostanou dávky, co tu asi budou dělat? Pokud jsou to ekonomičtí migranti, jak jsou všichni přesvědčeni, tak budou muset pracovat - to by nebylo tak zlé. Pokud to nejsou ekonomičtí migranti, tak stejně budou muset pracovat. Pokud náhodou pracovat nebudou, tak se budou muset živit "nepoctivě" ... a tam velmi rychle narazí - když už ne na policii, tak na případné nespokojené občany. A pak bude následovat poměrně rychlý proces, který nebude v souladu s tím co si asi někteří z nich přáli před cestou sem.

Opravdu tu má někdo pocit, že nějaký policista si řekne "ale co, u nich doma se bombardu, tak ať tu klidně je a já přimhouřím oko, když ho vidím krást v obchodě či okrádat lidi?" Přijde takový policista domů a řekně ženě "Máňo, tak jsem udělal 2 dobré skutky a nezabásnul migranta co kradl v obchodě ani toho co sebral stařence kabelku a dětem mobil"? Nebo že něco podobného udělá nějaký státní zástupce nebo soudce?

Slyšel někdo z vás někoho z vlády říkat, že přijmeme každého kdo sem přijde nebo že kvóty jsou super nápad a přistoupíme na ně?

2 2
možnosti
Foto

Já myslím, že si idealizujete svět. Ano, jak to Vy píšete, tak by to mělo v demokratické zemi fungovat. A jaká je realita? Podívejte se například na bezradné Švédsko, které už otevřeně přiznává, že si s problémy kolem uprchlíků neví rady, tamní policie přiznává, že v jejich zemi existují místa, kde neumí absolutně zajistit řádné dodržování zákonů. Myslíte si, že např. právě Švédsko nemělo před migrační vlnou života schopné zákony a pravidla? Já se prostě počítám k lidem, co nechtějí čekat na to, až to tady bude to samé v bleděmodrém.

4 0
možnosti
MJ

Já se připojuji - výborný příspěvek R^

0 0
možnosti
SB

Karma tomuto článku i jeho autorovi.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám