Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Já osobně považuji plátek "Čárlí" jako za pokleslou karikaturní pornografii mizerné úrovně, takže mne už nemohou ničím překvapit.

6 0
možnosti
MO

Ještě bych to řekl jinak: CH.H. vydal karikatury papeže. Vydal - dle mého soudu dost nevkusné - karikatury Svaté Trojice.  Nic se jim nestalo. Poté vydali několik karikatur Mohameda který byl údajný prorok a výsledek všichni známe. Dle mého soudu jsou tyto karikatury leteckého neštěstí také za hranou vkusu. Na rozdíl od fanatických muslimů ale nežádám smrt pro redakci CH.H. V tom je rozdíl mezi námi a fanatickými muslimy.

12 0
možnosti
MP

Oni to mohou svobodně vydat, my se tomu můžeme buď svobodně zasmát, nebo tím svobodně opovrhovat. Zatím, než někoho napadne další zákaz.

13 0
možnosti
Foto

No jo no, je to cynické - ovšem v podstatě to není o nic cyničtější, než postoj všech těch "rádobyslušných" občanů EU a tedy i České republiky k imigraci muslimů z válečných, či jinak na životě ohrožených lidí, ať už v Sýrii, Lybii či jinde v Africe. Jaký je v tom rozdíl, co se důsledků týká? Tam umírají lidé při útěku před hrozbou smrti, o které neví odkud přijde! Vstupem Ruska, podporujícího Asáda, si už nemohou být jisti ani ti co bojují proti IS. Začli prchat další statisíce takto ohrožených, umírají utonutím atd. - lidem jako jsi i ty sám, je to ale jedno. Nenapsal jsi o tom sám včera náhodou článek? Kde vidíš ten "markantní" rozdíl? Většina naší společnosti je stejně cynická. :-/Rv

8 9
možnosti
Foto

Myslím si, že mícháš jablka a hrušky...

8 2
možnosti
TP

T68o96m19á16š 98P29í43c85l

6. 11. 2015 14:10

Prumerny cernohumorny vtip. Nekomu prijde vtipny, nekomu ne, ale nevidim duvod, proc by mel vzbuzovat jakekoli jine emoce. Vetsi znechuceni citim z agresivity tohoto blogu, prestoze se obvykle s autorem shodnu.

5 3
možnosti
Foto

U mě to jisté emoce vzbuzuje. Tak to prostě je.

3 0
možnosti
MP

Pane Kroupo, chválil jsem Váš včerejší blog, musím i ten dnešní. Máte ode mě Karmu jako hrom. Moc hezky napsáno

5 1
možnosti
JB

J22i62ř96í 85B75o50č53e68k

6. 11. 2015 13:50

svoboda slova. nic víc, nic míň

5 2
možnosti
Foto

Za tu se toho schová... Psal byste to samé, kdyby na palubě toho zříceného letadla byl někdo z Vašich blízkých...?

5 0
možnosti
Foto

K69a31r27e40l 36M70á33d10l33e

6. 11. 2015 13:47

Já snad úplně poprvé souhlasím s panem Řezníkem. Je to prostě vrcholně černý humor, ale není zlomyslný, neříká "můžete si za to sami". To jsem spíš některé dříve uveřejněné náboženské vtipy (proti islámu i proti křesťanství) pokládal za prvoplánově urážející a navíc i nevtipné. Když to srovnám s některými vtipy a komentáři okolo nemoci Karla Gotta, tak tahle karikatura od Charlie Hebdo mi přijde lidštější.

Mimochodem - já jsem taky někde na netu viděl nejdřív tenhle výřez z karikatury a moc jsem nechápal, proč ten muslim letí k zemi s tím vším ostatním. Potom někde jinde dali obrázek celý - a ten muslim stojí na zemi, zatímco mu trosky padají na hlavu.

6 1
možnosti
Foto

Mně osobně vadí i jejich náboženská "satira", protože chápu, že pro někoho je neakceptovatelná. Nešel bych je za to sice vystřílet, ale asi bych takovému člověku dokázal říci do očí, že je špína.

2 2
možnosti
Foto

Je vidět, jak lidé rychle otočí, když někdo něco řekne, nebo napíše s čím nesouhlasí.  A vždy budou tvrdit, že oni to vidí, čestně, spravedlivě a morálně. 

Ať si ten plátek píše co chce, číst ho přece nemusíte.

4 1
možnosti
Foto

Nechápu vaši poznámku o "otočení". I přesto, co dnes (včera) Charlie Hebdo vydali, si myslím, že ten masakr v jejich redakci byl odsouzeníhodná věc.  A myslím si, že slušný člověk by měl odsoudit obojí - jak masakr, tak poslední vydání časopisu.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám