Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Zajimave tema. Napr. vzhledem ke kameram, 'zabirajicim' objektivem verejne prostranstvi.

0 0
možnosti
AS

Jednoduché, existuje rozdělení vzdušného prostoru a i letecký modelář se řídí nějakými zákony při provozu modelů. Ovšem záleží " jen na člověku", jak si je vědom možných následků.;-)

1 0
možnosti
PZ

P69a84v60e54l 88Z91e63m25a10n

22. 10. 2015 10:27

změna legislativy ? zatím nehrozí, dnes mají mocní do soukromí běžných občanů přístup téměř neomezený, což jim vyhovuje, legislativa se možná změní až ve chvíli, kdy bude ta technika tak dostupná, že celkem běžní občané začnou šmírovat mocné a jim to začne vadit....

0 0
možnosti
BT

jo mocní ty jsou všemocní ;-D

0 0
možnosti
PZ

P59a60v43e34l 79Z87e45m52a77n

22. 10. 2015 10:32

mě by opravdu zajímalo, jak by u našich soudů dopadl soudní spor o náhradu škody za "sestřelený" (prostě majitelem pozemku nějak úmyslně zničený) dron šmejdící nad soukromým pozemkem ;-)

3 0
možnosti
Foto

kdyby mne ještě bavilo střílet divočáky jako před lety, tak bych si uměl představit, že si s dronem z výšky prohlédnu kukuřičné pole a potom s kamarády myslivci na husto obklíčíme tu část, kde se právě povalují:-). Na reklamu narážím neustále, ale s dronem jsem se, stejně jako s pí Colombovou, ještě nesetkal.

0 0
možnosti
RB

S dronem na kterém je kamera s ekvivalentem ohniska 20 mm a méně (do rybiny) se toho co se týká soukromí moc ukrást nedá.  To by musel lítat dron opravdu hodně blízko a pak jsem proto ať je majitel, nebo pilot pořádně seknut po pazourech. Na fotce DJI Phantom má sice HD kameru, ale s pidičipem (záznam je dost průměrný, s GoPro u chlup lepší), lepší kousek je Inspire s kamerama na 1/2,3" nebo se senzorem m43. 4K záznam už poskytuje detailnější výsledek, ale na špionáž to vážně není.Jinak tu nezmiňuju bezpečnost provozu a třeba místa kde by se nemělo vůbec s dronama lítat.

0 0
možnosti
MP

Nejsem na ty technické záležitosti odborník, takže jen laický názor...

Ta technická kvalita půjde nepochybně nahoru, jako u všech současných zařízeních, např. foťák v mobilu apod.

K té poslední větě...tam taky vidím nebezpečí. Co jen udělá pták při vzletu letadla. Snad už na nebezpečí dronů v předstihu myslí bezpečáci na letištích. Teroristi taky myslí dopředu.

A s tím soukromím... Někteří lidé to holt budou mít problematičtější. Určité zákony platí už dnes, ale někteří paparazzi si s tím hlavu moc nedělají.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám