Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

M88a71r53e68k 91C26o95z88l

21. 10. 2015 15:20

Mně ta dáma přijde jako zábavná a zbytečná. Co mi zábavné nepřijde, je, že zneužívá své pravomoci, a že jí to ani politici ani média nijak nemají za zlé, natož aby se jí snažili utnout tipec. Na rozdíl od občana, který může dělat cokoli, co není zakázáno, státní úředník může veřejně dělat jen to, co je povoleno. Případ mediálně známé kauzy s Romkou a jejím předstíraným zájmem o nájem bytu šel vysloveně proti zákonu, protože ombudsmanka má povinnost chránit občany vůči státním institucím ne vůči soukromým firmám. Návštěva uprchlických zařízení a vymezování se proti úrovni poskytovaných služeb je sice podle zákona, ale bonzování do Bruselu je zákonem zakázáno ("Ochránce není oprávněn zasahovat do činnosti a rozhodování úřadů a zařízení jinak, než jak stanoví tento zákon.").

20 0
možnosti
JC

Mě by zajímalo, zda paní Šabatová má dohlížet na zacházení českých úřadů z českými občany, nebo je dohlížitelka nad celým lidstvem? Mimochodem jako občané ČR ji královsky platíme.

A také pozor na senátorku Wagnerovou, ta má také raději ostatní národy, než ten, kde byla nucena se narodit. Mimochodem také bývalá emigrantka.

14 0
možnosti
JA

Doporučuji paní ombusmance zhlédnout film Zvláštní let http://www.csfd.cz/film/313333-zvlastni-let/prehled/ - běžel myslím v pondělí, nebo v neděli na CT2

0 0
možnosti
JC

Veřejný ochránce práv má chránit občany před úřady. Proto by člověk také očekával, že bude občany milován.

U nás je veřejná ochránkyně práv nenáviděna, pohrdána a přehlížena - jen nepatrná menšina občanů ze stejné názorové stáje ji chválí, je jich ale opravdu málo.

A jak by to i mohlo být jinak, když tato ochránkyně práv usilovně vymýšlí věci proti lidem. Neposledy třeba vyzývala k bourání černých staveb, prý by na to měl být pro stavební úřady zřízen zvláštní fond. Tedy opět činnost v pravém opaku se smyslem jejího ouřadu.

14 0
možnosti

Má chránit občany České republiky. Je snad v její kompetenci i ochrana občanů jiných států?

2 0
možnosti
JF

J92a32n 41F74r58o12l95í62k

21. 10. 2015 13:31

Hlavně neříkejte autore soudružce dáma. Je to takové buržoazní a nemarxistické.

12 1
možnosti
Foto

Pardon, chtel jsem kliknout na plus.

0 0
možnosti
RP

A nejhorší je, že paní Šabatová podává raport do Bruselu a na jeho základě nás potom kritizují za špatné zacházení. Alespoň tak jsem to slyšela na jedné rozhlasové  stanici.To je fakt vlastenkaRv

19 0
možnosti
JF

J13a66n 25F41r11o23l48í18k

21. 10. 2015 13:36

Není to jen ona. Máme tady organizaci z větší části placenou z evropských peněz OPU jejiž ředitel Martin Rozumek se vyskytuje často v ČT a je to stejná pakáž. M.j. v té firmě živí i nějakou Pavlu Rozumkovou takže rodinný podnik.

20 0
možnosti
Foto

paní Šabatovou internovat

17 0
možnosti
Foto

Jak už jsem psal u blogu pana Havránka - zvýšení pravomocí paní Šabatové změnami zákonů se chystá a je na spadnutí.

Paní Šabatová si o ně vlastně sama řekla svými zprávami ECRI, na základě kterých (mimo jiné) byla Česká republika kritizována jako "rasistická, xenofobní a islamofobní", a to právě s doporučením (které se rovná rozkazu) - zvýšit pravomoci našeho ombudsmana pro jeho boj proti těmto věcem.

Neštěstím je, že paní Šabatová na něco takového jednoduše řečeno "nemá", takže se "máme na co těšit". Motejl byl proti ní ještě "zlatý profík"!

37 0
možnosti
Foto

Ač ateista, právě jsem se pokřižoval...8-o

15 0
možnosti
MD

To jiny by obcance Sabatove podekoval. Neni nic lepsiho nez skvela karikatura toho, jak clovek na tomto postu nema vypadat. A v tomto snazeni nema dustojnou nahradu.

19 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám