Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Vaše úvaha o reciprocitě uctívání padlých na obou stranách válečného konfliktu je předčasná. Ti Rusové chtějí uctít padlé vojáky vítězné strany.

Možná za sto let, budou mít padlí na obou stranách stejnou cenu.

Nějak jsem nepostřehl, že by bylo zvykem, aby Američani uctívali památku padlých Japonců.

0 1
možnosti
Foto

A postřehl jste, že Japonci vzpomínají na své padlé předky - vojáky...?

1 0
možnosti
PZ

P53a85v18e82l 50Z44e20m53a32n

16. 4. 2015 13:51

vaše uvažování je mi jaksi záhadou:

1) ještě není jisté zda ty Ruské motorkáře pustí přes hranice (víza) tj. není jisté zda se EU (schengen) zachová "demokraticky"

ale

2) už tady tepete Rusko za to, že oni by se "demokraticky" nezachovali a podobnou vámi (prozatím) vymyšlenou jízdu by na své území nepustili

s prominutím, ale mi to připadá trochu jako klasický argumentační faul, kdy oponentovi něco podsunu a poté ho za to řádně zepsuju

7 2
možnosti
Foto

Myslím, že si pletete dojmy a pojmy...

1 2
možnosti
JB

J54i39ř33í 15B90o50č83e20k

16. 4. 2015 13:49

což o to, představit si to dovedu, i ten následný řev. koneckonců bratr mé babičky, který zůstal někde u Stalingradu taky žádný nacista nebyl. narukovat prostě musel

0 0
možnosti
MP

Pokud se budou chovat v mezích zákona a ctít dopravní předpisy, tak mohou jet přece jedni i druzí. Jezdí přece běžné autokarové zájezdy s pamětníky, k nám do Sudet jezdí plno Němců na hřbitovy, tak nevidím důvod k nějakému pobouření.

Jen by si lidi na obou stranách měli uvědomit, že je dobře, že mohou jet jen tak a ne v bojovém nasazení, hladoví, vyčerpaní, špinaví a nevyspalí, nemají ssebou lazarety a nemusí pohřbívat své mrtvé. U Slavkova si dokonce hrají na vojáčky, dělají formace, střílí z kanonů atd., jenže je to už tak dávno, že z toho nikdo nic nevyvozuje a propagandy se nebojí.

5 0
možnosti
DP

D70a80d66a79k 41P78e58t45r

16. 4. 2015 13:40

Pochopil bych to, pokud by jeli na původních štábních vozidle doplněných Pabědou, Moskvičem 407 a Volhou s jelenem na přední kapotě.

0 0
možnosti

"Němci sami se s vinou svého národa za Druhou světovou dodnes nevypořádali..." Aniž bych chtěl srovnávat rozsah obou pohrom, rozhodně se s ní Němci vyrovnali stokrát víc než my s tou naší, se kterou jsme se zatím nevyrovnali vůbec, až na několik kosmetickcý výjimek jako Brožová-Polednová či krátkou Basu Štěpána, za kterou jej jeho soudruzi jistě bohatě odškodnili.

1 0
možnosti
Foto

Já měl na mysli trochu jinej rozměr vypořádání se, než máš asi na mysli Ty...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám