Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Já ho nečtu.

Ale když vidím to všeobecné rozhořčení, asi si od něj budu muset něco přečíst. Jenomže se bojím, že se mi udělá špatně.

2 0
možnosti
Foto

Na to se můžete spolehnout...

0 0
možnosti
Foto

Dnešní výtvor pana Kašuka vaše slova potvrzuje.

1 0
možnosti
Foto

Takových po(Ka)šuků je...

4 0
možnosti
BM

Cvalín je o to nebezpečnější, neboť ten jeho zápal mohou zneužít ti chytřejší. Lidé jeho ražení plnili tu funkci "užitečných idiotů" v padesátých letech.

9 0
možnosti
Foto

Snad nemáte obavu, že i Vy byste mohl být zneužitý.

A chytří lidé se přece zneužít nenechají.

Vždyť vidíte ten diskutérský výkvět zde na blogu.

2 6
možnosti
Foto

A ještě jedna věc, kterou si dotyčný pán nepamatuje. A to, že i když měl určitý člověk předpoklady i schopnosti, nemohl vystudovat školu, kterou chtěl. Jo, špatný kádrový profil měl.;-€

Pro Vás Vladimíre dávám karmu.:-)R^

8 2
možnosti
Foto

Jo, jo, o tom by mohli vyprávět Kalousek s Topolánkem, kteří za komunistů vystudovali vysoké školy.

2 4
možnosti
PD

P90a22v84e93l 46D96e81n44k

11. 3. 2015 12:38

Jak jsem zjistil, že jsem komunista!

V době totality asi v roku 1986 , kdy jsem měl 18 let jsem začal pracovat v místní fabrice. Práce to byla těžká, špatně placená, ale jako mladý člověk jsem dostal peníze a tak sem mohl rodičům přispět na bydlení a jídlo, které jsem doma dostal. 

Zbývající mnou vydělané peníze padly na nějaké to pivko, zábavu, spoření. 

Chtěl jsem si koupit věci co se mi líbily, ale ty nebyly , nebo byly v Tuzexu. Ptal jsem se tedy komunistů, které jsem znal jak je to možné ? Rozumnější říkali nech to být raději, neupozorňuj tím na sebe. Hloupější s opovržením zvedali obočí co si to dovoluju, kritizovat super ekonomiku, údajě vyspělého socialistického státu. Pokud v práci chyběl materiál, nařadí či cokoli jiného, ptal jsem se komunistů "kde se stala chyba" se stejným výsledkem. Proč nemůžu jet na kafe do Vídně a vůbec na západ, jak se má nezaměstnaný v NSR, proč NSR po prohrané válce je před náma o 30 let ..všechno špatně, nebylo jim to po chuti. Po asi roku a půl jsem šel na vedení(do mrtě samý komunista) státního podniku s dotazem kdy mi bude zvýšen plat, když se zdražuje zboží a zvedá nájem, upadl jsem v nemilost a stal se černou ovcí, která nemá v oblibě stranu a háže písek do soukolí a čeká se kdy šlápne vedle víc než je obvyklé a bude s ním zatočeno. Nebyl jsem žádný disident ani urputný bojovník proti režimu. Vesměs jsem měl komunisty na háku, poslouchal pravidelně Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky, měl rád Krylovy písně a pochechtával se skvělým protirežimním glosám Slávy Volného, Lídy Rakušanové a Ivana Medka. 

Přišel Listopad 89, do generální stávky se zapojili vesměs všichni, ale nejkovanější komunisté rozdávali trikoloru na vrátnici a evidovali kdo se opováží nejít, když jsem to viděl nešel jsem. Uběhlo pár měsíců a já ještě zpitomělý polistopadovou euforií a následným raketovým zvedáním cen úplně všeho šel rozhořčen opět žádat o zvýšení gáže. Sošky Leninů, Gottwaldů, růzmých vyznamenání brigád socialistické práce a fotku Husáka v každém kanclu vy

2 0
možnosti
PD

P64a55v79e59l 57D27e88n17k

11. 3. 2015 12:40

Přišel Listopad 89, do generální stávky se zapojili vesměs všichni, ale nejkovanější komunisté rozdávali trikoloru na vrátnici a evidovali kdo se opováží nejít, když jsem to viděl nešel jsem. Uběhlo pár měsíců a já ještě zpitomělý polistopadovou euforií a následným raketovým zvedáním cen úplně všeho šel rozhořčen opět žádat o zvýšení gáže. Sošky Leninů, Gottwaldů, růzmých vyznamenání brigád socialistické práce a fotku Husáka v každém kanclu vystřídal Havel. Co se nezměnilo bylo obsazení kanceláří, jen už to nebyli komunisté, ale OF. 

Na dotaz kdy mi bude plat zvýšen, jsem se setkal s úšklebkem, že nemám provokovat a kde oni by na to vzali, když teď mají problémy s udržením dosavadní práce a že ať neotravuju a nebořím rodící se nový byznys a kvalitnější systém.  

Odešel jsem zklamán a pokračoval v dosavadní práci už jen pár dnů, kdy jsem v rámci snižování stavu a jako mladý člověk, který si něco jistě najde (tak mi to řekli) byl vyhozen na nově vzniký institut ÚP. Psal se rok 1990

V dalších zaměstnáních jse vydržel vždy jen chvíli, protože jsem se ptal, proč nemám zdarma pracovní oděv, proč mi neplatí tři první dny když marodím a dál ubohých šedesát rocent z výdělku, když naše vzory Rakousko, Německo platí sto procent, proč podepisovat nevýhodné pracovní smlouvy, bát se o flek a nevědět kdy mne opět vyhodí na dlažbu, když se znelíbím a důvod se vždy najde, proč se pravidelě nenavyšuje plat, když vše skokově zdražuje. Proč nejsou dostupné byty za úpis několikaletého zaměstnání, proč dělají lidé neplacené přesčasy, proč musím do důchodu v 70letech místo v 60letech, proč musím platit u doktora, když vím kolik platím na odvodech, proč mám stejnou podporu a nižší sociální dávky, jak ti co nikdy nepracovali? Proč je zde exekuční mafie a když něco dlužím nevrátím jen to co dlužím, nebo max. dvojnásobek toho co dlužím. Proč i malý dluh může poslat pod most. Proč se účastnit konkurzů o mizerný pracovní flek, když je jasné že skoro v padesáti nemáš šanci proti mladým a že je to je

2 0
možnosti
Foto

Dokud se budou havlisté považovat za nadlidi, nebude s nimi rzumná dskuse možná. O tom svědčí i tento článek, je nutno ještě nějakou dobu vyčkat.

3 8
možnosti
Foto

Ne, s někým opravdu rozumná diskuse možná není. Viz: "rzumná dskuse" ;-D. Překlepne se každý, ale přečíst to po sobě a případně opravit, to už holt chce aspoň trochu inteligence.

6 1
možnosti
PK

P42e10t35r 88K51o43l19á82ř

11. 3. 2015 12:14

Vemte si třeba takovou K. Konečnou,europoslankyni za komundíry.Ta si ze svého členství udělala výnosný kšeft. Pohádkové tantiemy se jen sypou, tak proč ze sebe neudělat rudou Mařenu. A jako Anča proletářka se určitě taky nechová. Užívá si naplno luxusu a vymožeností hnusného, imperialistického západu.

12 1
možnosti
MD

A to je kritika EU nebo jedne 'komunistky'? Ted se v tom jeden ztraci.

0 1
možnosti
PH

Ten Váš blog byste měl adresovat napřed do EU a byl bych velmi zvědavý na jejich reakci.

1 0
možnosti
VV

Vzdy jsem si myslel, ze slusny tisk neco takoveho jako texty soudruha Cvalina nemuze zverejnit. Jak hluboce jsem SE mylil.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám