Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Není to až tak moc dlouho, kdy za podobný názor člověk schytal nadávek jako rusofil, kremrole apod. Nikdy jsem nebyla příznivec Putina, ale začala jsem mít neodbytný pocit, že je tady zneužíváno naší antipatie k Rusku, že se ochotně připojíme k davu, který bude křičet: "Hr na Moskvu!"

Moje známá má muže ze Syrie, ale už skoro 20 let jsou tady. Ten pán není muslim. Říkala - tak prvně to tam rozj.baly ty ku.vy ruský, Asad taky pěkná ku.va a korunu tomu nasadily ty ku.vy americký. Naše přízeň je pod stanama u Damašku a ono se bombarduje už i tam.

Proč si myslíme, že máme větší cenu než nějaká Syrie, Srbsko? Ukrajina je v podstatě v rozkladu, Rusko si honem urvalo svůj Krym a dá ruce pryč. Já nevěřím ani trochu, že Rusům se chce do konfliktu. Někde něco smrdí.

7 6
možnosti
JC

To je dobré, paní.

Možná by ta Vaše známá o tom také mohla napsat nějaký blog, ať máme lepší informace, z více zdrojů a více autentické.

3 0
možnosti
Foto

Dokud bylo Rusko slabé (za Jelcina), tak si západ (hlavně USA) dělali ve světě, ale i v Evropě, co se jim zachtělo. Viz vojenské napadení Srbska ze strany zemí NATO.

Za Putina Rusko posílilo vojensky i hospodářsky, jenže nastal další problém, kdy obyvatelé většiny bývalých zemi SSSR zjistili, že v jejich samostatné "svobodné" zemi se jim vede daleko hůře než občanům Ruska.

Proto zvláště ruské menšiny v okolních státech chtějí zpět do Ruska, což se projevilo nejvíce na Ukrajině.

Jenže USA nemohou dopustit zvyšování ruského hoispodářského a politického vlivu ve světě, proto pomohly na Ukrajině rozpoutat občanskou válku s cílem zatáhnout do toho Rusko. Jenže Putin je natolik chytrý, že toto ví a do války se zatím zatáhnout nenechal. Tak západ spustil organizovanou mediální protiruskou a protiputinovskou kampaň, protože ví, že podle starého Goebelsova hesla "stokrát opakovaná lež se stane pravdou".

Vědí, že většina občanů politiku příliš nesleduje, věří médiím a takto je možné jim úplně vypláchnout mozky, což zde vidíme v diskusích.

Co se týká Evropy, tak Brusel je pouhým poskokem amerického ministra zahraničí a nedovolí si projevit vlastní názor - viz nesmyslné sankce.

V současné době ale Rusko v roli agresora skutečně není.

V roli agresora jsme tentokrát my. Jak to dopadne nezáleží na nás, ani na Rusku, ale na USA, zda se jim podaří rozšířit válku dále do Evropy.

Moc by to pomohlo jejich ekonomice, EU a Rusko by oslabili natolik, že by potom diktovali nejen EU, ale i Rusku.

Ale nezapomeňme na Čínu...

11 9
možnosti

Právě na vás je výborně vidět jak moc dobře ruská propaganda pracuje a využívá onoho rčení o stokrát opakované lži, tady západ opravdu zaspal, ale pravda si najde cestu, už teď se dozvídáme z ruských míst, kdo může za rozpoutání války(Strelkov) atd...

12 5
možnosti
Foto

To je přesne. Leto 89. Anebo leto 38. Ale to ty zas nepamatuješ, bo jsi mladši. Ale pocit je to stejně blby. R^

1 0
možnosti
Foto

Bavil jsem se s pár známými, a většina z nich má podobný vtíravý a nepříjemný pocit, že se NĚCO musí zlomit.

2 1
možnosti
JC

Není třeba se tolik bát pravoslavných Slovanů, jak spíše valících se muslimských utečenců z Afriky, předního a středního Východu. Ti ohrožují evropu, ne Rusové.

6 3
možnosti
Foto

Mám pocit, že jde jen o jinou stranu téže mince...

0 0
možnosti
JK

J45i61r37i 56K31u26c38e16r31a

3. 12. 2014 13:58

od chvíle, kdy se EU postavila proti Srbům (a já si je rozhodně neidealizuji), po bok Albánie (již si idealizovat ani nedokáži, i kdybych chtěl), jde to pomalu, ale neúprosně s naší evropskou "západní" civilizací do pus.siny; zase to Kosovské pole... ta symbolika tam určitá prostě je;

12 1
možnosti
BT

říkáte válka o zdroje? a jak byste si takovou úspěšnou válku o zdroje představoval? kdyby totiž vznikla válka mezi NATO a Ruskem tak se situace se zdroji rychle vyřeší, potřeba poklesne na zlomek dnešní, víte o nějaké jiné možnosti?

2 0
možnosti
Foto

Já si vůbec válku, natož "úspěšnou", nechci představovat. Neumím si představit nepředstavitelné.

2 0
možnosti
AS

A64d45a87m 24S92t75a75v37a

3. 12. 2014 13:31

Autore, zajímavý. Ale teď je na řadě, abyste pochopil, že černého Petra má , tedy ne Evropa, ale  dnešní i včerejší EU, jejíž potentáti i šedé eminence se rekrutují z vyhulené mládeže 60. let, navedené  teroristickými marxisty  z té doby, kterým se podařilo, trávou a jinými drogami a kultem svobodné a volné lásky na svou stranu naklonit kdekterého hlupáka. A že jich nebylo málo, to vám dokáží  nejrozličnější západoevropské tzv. protiválečné manifestace, organizované především tehdejším SSSR a právě těmi západoevropskými marxisty, kteří přitvrdili mimořádně nebezpečným terorismem.  V V.B. to prý organizovala ta baronka z EU. A prý to nedělala zadarmo! A těmto hlupákům nešlo o nic jiného, než Evropu socializovat. Tenkrát se jim to nepovedlo. A tak jdou na to jinak. A vypadá to, že opět jim kdekterý hlupák na to skočil.

5 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám