Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J98a69r23a 27R24a22n50k

3. 7. 2014 8:08

Po dalsim patrani jsem nasla jediny dopis, ktery byl urcen D. Hurdovi, ale je to tam trochu jinak, musite cist!!

Frederick Forsyth addressed the Group

http://www.brugesgroup.com/events/index.live?article=13265

Frederick Forsyth. Listen online. Click here to listen online to Frederick Forsyth  The more so as 'EU' is shorter to write than 'European'. ... But then neither did a far, far cleverer person than I, by the name of Margaret Hilda Thatcher. ..... They were taken to Edinburgh, where Sir Douglas Hurd broke several metatarsals and

0 0
možnosti

J16a29r61a 71R96a15n34k

3. 7. 2014 7:56

Nemyslel jste nahodou tento dopis, pokousim se najit ten Vas, ale nejak  n e n i....

To: presidio9

Full text of his letter is as follows:

Dear Mr President,

Today you arrive in my country for the first state visit by an American president for many decades, and I bid you welcome. You will find yourself assailed on every hand by some pretty pretentious characters collectively known as the British left. They traditionally believe they have a monopoly on morality and that your recent actions preclude you from the club. You opposed and destroyed the world's most blood-encrusted dictator. This is quite unforgivable. I beg you to take no notice. The British left intermittently erupts like a pustule upon the buttock of a rather good country. Seventy years ago it opposed mobilisation against Adolf Hitler and worshipped the other genocide, Josef Stalin. It has marched for Mao, Ho Chi Minh, Khrushchev, Brezhnev and Andropov. It has slobbered over Ceausescu and Mugabe. It has demonstrated against everything and everyone American for a century. Broadly speaking, it hates your country first, mine second. Eleven years ago something dreadful happened. Maggie was ousted, Ronald retired, the Berlin wall fell and Gorby abolished communism. All the left's idols fell and its demons retired. For a decade there was nothing really to hate. But thank the Lord for his limitless mercy. Now they can applaud Saddam, Bin Laden, Kim Jong-Il... and hate a God-fearing Texan. So hallelujah and have a good time. Frederick Forsyth Novelist

0 0
možnosti

Jak se máme vyjadřovat k něčemu, k čemu se sám vyjadřujete slovy: "Těžko říci, zda jde o skutečný přepis zprávy, která byla v době první války v Zálivu skutečně doručena panu Hurdovi, nebo komukoliv jinému z tehdejších vládců světa, nebo zda jde o spisovatelovu fabulaci." :-)

3 0
možnosti
Foto

Ňáká báseň by nebyla?

5 0
možnosti

"Ńáká"? ;-O Kdopak to tu kňáká?

2 0
možnosti
Foto

Vladimíre, jak tak vidím toho Forsytha, vzpomněl jsem si na naši čtenářskou debatu před loňskou dovolenou. Co ten Clavell, dal jste ho? Já jsem stihnul Tchaj-pana a Gajdžina, letos se chystám na Smršť.

2 0
možnosti
Foto

Všechny tři jsem dal. Také Šóguna. Smršť ukazuje zajímavej pohled na revoluci, a je tam krásně vidět, jak se celkem dobře nakročená země dostane rázem o několik desetiletí zpět,  a to jen díky náboženskému fanatismu. Pan Cemper by si to přečíst, ale to by u něj byl Clavell rázem islamofob...:-)

1 0
možnosti

Pane Kroupo, vaše politické komentáře jsou zhruba na stejné úrovni, jako když čtyřletý kluk, který právě zhruba pochopil pravidla pexesa, komentuje Mistrovství světa v bridži.

5 2
možnosti

Ovšem takhle si odporovat, Vladimíre?

"Nyní Vám představím jeden text, zprávu, která je pozoruhodná svou krutou pravdivostí..."

"Těžko říci, zda jde o skutečný přepis zprávy, která byla v době první války v Zálivu skutečně doručena panu Hurdovi, nebo komukoliv jinému z tehdejších vládců světa, nebo zda jde o spisovatelovu fabulaci."

2 0
možnosti
Foto

Ta krutá pravdivost je vidět až dnes, kdy ona slova v podstatě docházejí skutečnosti. Fakt to nechápete?

2 0
možnosti

Zkuste si o dovolené přečíst paměti Bushe juniora "Okamžiky rozhodnutí". Při vašich zájmech vás to bude jistě bavit, člověk si taky uvědomí, že se doba od Bushe seniora změnila nejen na mezinárodní, ale i vnitropolitické scéně USA, že do hry vstupují faktory, které my prostě neznáme a nevidíme je v souvislostech, a že je často nutné učinit rozhodnutí, o němž člověk VÍ, že přinese problémy, ale musí doufat, že ve finále se to vyplatí víc než jiná problematická cesta - protože jinak by se nehnul z místa.

4 0
možnosti

My prostě neznáme a nevidíme. Ale Vladimír VÍ a ZNÁ, pane Roberte!

4 1
možnosti

Nic z toho nevyvracím. Ovšem  teď, kdy je Irák znovu ve válce, umírá 10x méně lidí než za "pokojného" (pokojný, jako pokojná smrt) režimu Husajna. Takže jsou horší věci než válka, despotická tyranida diktátora, která když se toleruje končí hůře pro všechny, viz. Hitler a jeho parta.

0 0
možnosti
Foto

zajímavý pohled - pokud je pravdivý. A mohl by být pravdivý.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám