Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

M80a79r31t10i72n 46V55í90t

24. 4. 2013 11:30

Kdo všechno si tady ještě myslí, že dusík je inertní plyn?;-D

13 16
možnosti
Foto

Děláte ze sebe hlupáka. Dusík JE inertní plyn.

11 13
možnosti
Foto

Mistře Kroupo, to že něco vypadá podobně jako něco jinýho, ještě neznamená, že je to totéž. Stejně jako přelitím instantního kafe do pulitru nevznikne domácí černý pívo, ani vy jste nevytvořil domácí Lučinu. Ta má svoje vlastnosti a třeba při využití v teplé kuchyni se vaším vynálezem nahradit nedá. Nehledě k tomu, že to prostě chutná úplně jinak. Jinak jo, dneska jste nestvořil žádný monstrum, jak máte ve zvyku, na pomazánce z jogurtu a smetany není nic zlýho. Až teda na závratný množství éček a různých podivných přísad v jogurtu, jak se tady správně všichni shodli :-)R^

12 1
možnosti
Foto

Už jste tu domácí jedl, že víte že chutná úplně jinak, než ta originál?

1 13
možnosti
Foto

R^ Vyzkoušíme, ale mám pocit, že Lučina není nijak zvláště "chemická" a navíc taky éčka samy o sobě také ještě neznamenají chemii :)

14 0
možnosti
Foto

Možná že ta klasická až tolik ne, ale těm verzím  s přívlastkem ,,nadýchaná" bych moc nevěřil. Prý je to sice dokonáno dusíkem, což je inertní plyn, ale nemůžu si pomoct, ta ,,domácí" mně fakt chutná víc. Vyzkoušej;-)

4 11
možnosti
JS

Až přijde Ivanka na návštěvu, že jo? ;-D

18 2
možnosti
RJH

Vy jste ale ferina, pane Kroupo R^ Teď to můžou Poláci definitivně zabalit.

Né, vážně:

1/ Udělal jste základ pro pomazánku, fajn. Zní to velmi rozumně.

2/ Nicméně domácí ani jakákoli jiná Lučina to není, tímhle označením jste svůj výrobek postavil po bok domácím "bejlíz" a "taveňákům" z mimibazaru (mimochodem tam zkuste prorazit, tam byste byl za boha a nikdo by si z vašeho kuchařského umění neutahoval, jako my tady).

3/ Zrovna s tou Lučinou jste v té své kritice šlápl vedle, ta patří mezi nejčistší produkty. Neobsahuje ani konzervanty, ani tavící soli, je v pohodě. Buďte si jist, že těch "éček" a různých umělotin má vaše pomazánka nesrovnatelně více, než klasická Lučina.

4/ Ale nevěšte kvůli tomu hlavu - "éčka" jsou technické označení, pod nímž se mnohdy skrývá nejenom proradná chemie a všeliký neřád, ale i řada normálních věcí (např. E150 je obyčejný karamel, E901 včelí vosk - nic z toho samozřejmě není ani v Lučině, ani ve vašem tovaru, to dávám jako příklad). Nepropadejte proto panice.

12 2
možnosti
Foto

To jsem rád, že vás mám, jinak bych byl úplně panicky propadlej:-)

2 12
možnosti
MV

M60a34r97t58i89n 81V17í16t

24. 4. 2013 10:57

s tím jogurtem sis asi moc nepomohl. To je přímo "éčková bomba". Snad jedině, kdybys podojil nějakou svoji bio krávu a nasekal tam všechny ty zeleniny hnojené jen vlastním hnojivem:-/

14 13
možnosti
RJH

asi tak R^ A nezachrání to ani špetka "sole" :)

12 2
možnosti

MOzna budu vypadat jako kulinarsky nedouk. Coz ovsem v porovnani s gigantem tveho kalibru neni zadna ostuda. Nicmene se musim optat, co je to to "sole" cehoz davas spetku do pamazanky, ktera je pak dle tebe vyborna namazana na krajic cerstveho chleba a posypana cerstvou nakrajenou ( to by clovek nerek myslel jsem, ze se tam rve cela, clovek se porad uci) pazitkou? 8-o

11 1
možnosti
PK

To je panelákový nářečí, tím se netrapte ;-)

11 1
možnosti
MV

M31a11r90t42i85n 54V59í69t

24. 4. 2013 10:46

Jestli tomu dobře rozumím, tak jednu špetku pepře a soli na začátku procesu a další špetky téhož na závěr. Já jenom, abych tam těch špetek nedal moc:-/

13 11
možnosti

M46a98r64e27k 93Š97k39o55d47a

24. 4. 2013 10:49

Hlavně tam nebudou Ečka....... ocet, olej, pepř, rybičky, čerstvé bylinky a ...česnek...;-D

13 1
možnosti

M20a16r34e30k 62Š35k16o83d98a

24. 4. 2013 10:46

Já to tušil, včera dva články a dnes se vaří. Díky moc, tohle mě dlouho chybělo. Výborně popsáno, ale já si stejně raději koupím Lučinu, sním tak jednu za týden a to se mě nevyplatí kupovat velkou hollandii a zakysanou smetanu......

13 1
možnosti

M94a74r39e53k 29Š62k57o87d39a

24. 4. 2013 10:48

Jinak bych ještě vyzkoušel tvaroh místo jogurtu.

12 0
možnosti
KH

"kdo má doma pleny po miminu, má vystaráno." Kde žijete pane?

10 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám