Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bucharovic

25. 1. 2012 20:36
Tak už se stalo...

Tak jsem se cestou z práce stavil ve Fotoškoda a mám ten Canon 1100D, polarizační a přechodový filtr, sluneční clonu, monopod, brašnu a knížku od pana Neffa o digi fotografii. Tož děj se vůle boží:-)

2 0
možnosti
PKPC

Prof. Kikina Parker, CSc

25. 1. 2012 20:42
Re: Tak už se stalo...

Zupa! Tak ještě fotoalbíčka a jedeme! Congra!R^

1 0
možnosti
HW

Horace Winp

25. 1. 2012 18:53
fotoaparát

Dobrý den, pane Kroupa, nevím, zda vám můj názor pomůže, ale domnívám se, že Vámi vybraný fotoaparát v této low entry třídě, nepatří mezi úplně nejlepší fotoaparáty. Není špatný to ne, jenže je oproti střední třídě dost „osekaný“. Záleží samozřejmě na tom, co od fotoaparátu očekáváte, mně osobně Vaše fotografie přijdou na slušné úrovni, nemám s nimi a jejich kvalitou problém, ovšem chápu, pokud se chcete ve fotografování realizovat více, máte pocit, že kvalitnější výbava je nezbytná. Nevím jaký fotoaparát používáte, zřejmě Vás láká zrcadlovka. Její hlavní výhodou je rychlost ostření, výkonější snímač, větší rozsah příslušenství (často levnější, než bezzrcadlové systémy a rozhodně jednodušší ovládání, což mně osobně vyhovuje). Já osobně bych se přikláněla raději k bezzrcadlovému systému Panasonic, Samsung, nebo Sony, omlouvám se, asi jsem vám moc nepomohla, jen v letu jsem zareagovala na váš blog, přeji Vám šťastnou ruku při výběru fotoaparátu, hezký den. Běla

4 0
možnosti
PKPC

Prof. Kikina Parker, CSc

25. 1. 2012 18:55
Re: fotoaparát

a co třeba kaleidoskop? ;-D

1 0
možnosti

skodaabzeichen

25. 1. 2012 18:41
Zkuste se nejdřív zamyslet.

Jako první bod si ujasněte, co všechno chcete fotit (makrofotky, pražské lucerny, Jeseníky, koně na louce), pak si kupte nějakou knihu "začínáme fotografovat", přečtete ji celou až do konce, bez toho abyste sáhnul na foťák.

Pak si dejte od čtení den, dva oraz, pak si vemte původní foťák a znovu si projděte jednu kapitolu po druhé a zkuste si fotit podle knihy nebo jen tak podle sebe a koukejte do knížky.

Podle mě určitě ušetříte. Dále se poptejte po kámoších, s čím kdo fotí, určo Vám někdo pujčí svůj stroj na vyzkoušení, nebo přidá radu svou vlastní. Myslím, že i s kompaktem co máte, se dají udělat fotky, které můžete vystavit.

1 0
možnosti

skodaabzeichen

25. 1. 2012 18:45
Re: Zkuste se nejdřív zamyslet.

Koukám, že příspěvek pod mým je skoro to samé.

A ještě jednu věc, foťte, foťte a foťte,

pak si s někým sedněte a bez zardění požádejte o "kritiku", sám chyby neuvidíte. V době paměťových karet to není žádný problém, sto fotek sem - sto fotek tam. Ale pozor, co člověk to názor, tak buďte trochu svůj.

0 0
možnosti
F

forEdd28.1

25. 1. 2012 18:39
hm

vazim si vasi uprimnosti v textu... Kdyxz se nekdo pta jaky fotak ma koupit, pak se snazim upresnit a polozim mu dve doplnujici otazky:

1/ Kolik penez na to chces investovat

2/ Co chces fotografovat...

I bez tech odpovedi muzu ubezpecit ze kupovat "makro predsadku" na objektiv je vyhazovani penez, ta kvalita bude velice bidna, tak proto na tendle ucel potrebujete solidni Makro objektiv. Co se tyce stativu anebo monopodu, rozhodne stativ je pevnejsi a lepsi ale take na porizovani "rychlych" snimku je velize tezkopadny proto spousta sportovnich reporteru pouziva monopod. Samozrejme proti roztreseni pomahaji dneska objektivy anebo kamery ktere maji zabudovane "vibration reduction" a take trenovanost fotografa. Ale to je vec nazoru a hlavne zkusenosti.

1 0
možnosti
F

forEdd28.1

25. 1. 2012 18:44
Re: hm

Ja osobne nemam rad tzv "trojnozkovou fotografii" pripada mi to tezkopadne. V krajinarske fotografii anebo zatisi to je skoro nutnost, protoze fotografove pouzivaji kratsi expozicni casy... Kdyz uz stativ tak ne nejaky levny, v profesionalni praxi jsou oblibene od firmy Bogen, ktera take dela i levnejsi ale zato pevne... Musim upozornit ze na vase otazky absolutne jednoznacna odpoved neexistuje, kazdy autor ma na to svuj specificky pohled, nazor a zkusenosti. Od Canon 1100D necekejte zadne zazraky, zejmena ten objektiv ma omezene moznosti. Za vice penez vice muziky... ale mozna na zacatek by to stacilo. Nejdrive se ale musite rozhodnou mezi znackou (Canon, Nikon, ale dneska uz take Sony!!!) Stejne vy sam musite zjistit co chcete a co potrebujete a take na co mate penize. Kdyz chcete vedet neco vic, zeptejte se... Preji hodne poteseni z fotografovani...R^

1 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

25. 1. 2012 18:32
mankote Kroupo,

vy když budete fotit lupou na mastnej papír, tak to stejně vyjde nastejno, jako kdybyste měl jánevimco za jánevimkolik. Kupte si radši něco pěknýho na sebe, třeba klobouk R^

5 0
možnosti

luciasek.cerovskych

25. 1. 2012 17:32
Reakce na vas odkaz s fotkami

Nedbejte těch urážek, co zde jsou na adresu vašich fotografií. Pokud zde prezentujete fotografie ze své rodinné dovolené a ostatní je chtějí hodnotit jako fotografie umělecké, je to spíš jejich problém, než váš.

Pokud ale chcete dojít nějaké vysoké kvality fotek, tak ten kurz není marný. Polovina lidí, co fotky prezentují, by ten kurz potřebovala, ale neunesou přes své ego, že jsou jejich fotografie špatné. A mnoho fotografií, které považují za dobré, jsou mizerné a zaslouží si akorát delete. Myslím si, že pro tu přírodu se hodíte. Pár fotek, které jsem viděla měly pěknou kompozici, ale ve vašem případě méně je více. Máte moc fotek se záběrem např. pavučiny a kapek vody a ta jedna opravdu celkem zajímavá zanikne mezi těmi dalšími nekvalitními. Zkuste fotit z více úhlů a hlídejte si kompozici. Ve zdánlivě obyčejném záběru se může naskytnout dobrý kompoziční materiál, jen je třeba to hlídat.

2 0
možnosti
IB

isabell

25. 1. 2012 17:42
Re: Reakce na vas odkaz s fotkami

Je tohle váš fotoblog?

http://cerovska.blog.idnes.cz/c/242813/Kocky-v-cernobilem.html

0 0
možnosti
JH

jardahorak

25. 1. 2012 17:09
Zbytecne

Na koupi te sunky se vybodnete, o moc vic si, oproti kompaktu, nepolepsite. Poridte si stativ, pokud chcete fotit krajiny, ale ne nejaky plastovy sunt. Protoze ten se vam pri sebemensim vanku roztrese. A paklize chcete experimentovat s filtry, ty se daji pouzit i s kompaktem.

http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2123324-cz-cokin-botka-pro-kompaktni-aparaty-a300

Zkuste mi jen rici, autore. Cim jste rozbesnil zdejsi kecalky? Vase dilka jsou na stejne urovni jako cca 80% vycvaku ostatnich zdejsich takyfotografu, ale ohlasy na diskusich maji mnohem mensi...

0 0
možnosti
TSBC

torn sphincter...by black censor

25. 1. 2012 17:58
Re: Zbytecne

protoze k foceni toho zvlada vice nez kdejaky bloger. je takovej multizanrovej, seznam rubrik napovi...

k foceni je dale odbornikem napr.: v potirani zlocinu, ze vseho nejradeji potira terorizmus o kterem tady vi zdaleka nejvice!, urputne bojuje s drogama a jejich uzivateli, je to skorovedouci skladu a valecny vetran, vyborne vari (a jeste lepe ty svoje recepty foti!), ma plastovy hodinky, ktery se k nemu dostaly z usa a to az z jpn!, kdyz krade, tak nikdy vsechno - vzdycky neco necha, je to skvely milovnik - svetozname modelky mu lehavaly nohou!, ma iq 119, povazte!, BYL NA VOJNE (ta zakladni sluzba), procestoval cely svet, nikdo nevi, kde bydli, co jeho rodina, zna otu (vidi na jeho barak), rve jako bejk, jen on vidi skutecne zelenou, ve 40 letech si sam sobe napsal dopis z vojny, kdy mu bylo 19 let, ma neuveritelne festovni malikovou hranu, nevychazi bez kpz, tvari v tvar prezije atomovy vybuch, umi vyplnit camrak a naskladnit zasilku z izraele

mam pokracovat?

2 0
možnosti
DKK

Děkanka Katedry Kroupologické

25. 1. 2012 16:34
Co? Vladimir se pta kalu, co nakoupit?

Hrajeme si na konstruktivni diskusi s kalem? Vite, Vladimire, nez si poridite DRAHY fotoaparat, zkuste se zamyslet. Nekdy i pres nejdrazsi technicke vybaveni nelze docilit toho, ceho docili fotograf s fotakem za 1 000 CZK. Proc? Je to o talentu, citu, oku. Nekdo umi, nekdo ne.

3 0
možnosti
IW

Ištván Winnetou

25. 1. 2012 16:43
Re: Co? Vladimir se pta kalu, co nakoupit?

to se mu tady snažíme celou dobu vysvětlit.....zatím bohužel bez úspěchu...:-/

1 0
možnosti

skodaabzeichen

25. 1. 2012 16:14
Já teda nevím.

Jen jestli to nejsou vyhozené peníze.

2 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

25. 1. 2012 15:49
Vladimíre - neblbni

Toužíš po foťáku - můžu ti půjčit svoji zrcadlovku i s nějakým dalším objektivem na vyzkoušení. Pár dní bez záložního foťáku vydržím. Uvidíš, co to umí a co ne - a s filtry si zatím starosti nedělej. Ty se kupují až tehdy, když jsou potřeba. Přesto by bylo rozumné si nejdřív vyzkoušet úpravu fotek.

2 0
možnosti
IW

Ištván Winnetou

25. 1. 2012 15:55
Re: Vladimíre - neblbni

kdo mu nakukal, že ty jeho příšerný fotky mají původ v absenci filtrů? Moloděc :-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám