Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

13. 12. 2011 10:10
No vida, příjemné vzpomínání.

Ale tím závěrem a diskuzí jste to celé dost zazdil :-( Nemám kde, nemám jak.....to zní, jakoby se ta změna, na kterou si stěžujete, dotkla hlavně právě vás. Tak se vzmužte, využijete Hoohle a CINK! k něčemu konečně užitečnému (než stopování Šenkýřů :-)) a třeba se to povede! ;-)

1 0
možnosti
B

Bucharovic

13. 12. 2011 10:17
Re: No vida, příjemné vzpomínání.

Myslím, že nejde o mou chuť, nechuť, elán, zdraví, ale hlavně o to, že už to NIKDY NEMŮŽE BÝT TAKOVÉ, JAKO TEHDY... A to já nechci zažít. Dítě je člověk jen jednou, proč si kazit vzpomínky...

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

13. 12. 2011 10:07
pěkný článek, pěkné fotografie a vzpomínky

Měl jste radostné dětství a rád na to vzpomínáte. To je správné.

Na fotce jsem Vás č. 15 dle vzhledu poznal. Až pak jsem si všiml, že jako jediný tam stojíte v pozoru a ne v pohovu jako Vaši kamarádi. Budoucí voják se pozná, není-liž pravda. :-D

Vaši oblibu westernů nesdílím. Lidé jsou různí a to je jen dobře. Westerny jsou dle mne z velké části jen falešná romantiku, ale proti gustu žádný dišputát. Pár jsem jich však viděl a některé se mi líbily. Sedm statečných je jeden z nejlepších westernů. Jistě víte jak skončil. Nakonec jeden z těch sedmi, když se rozhodoval zda ve vesnici kvůli lásce k ženě zůstane, řekl, (pokud s to dobře pamatuji, že nezůstane a) že oni nejsou praví hrdinové, ale zemědělci, kteří se celý život dřou ve vedru na polích.

Asi ne všechny takové osady po r. 1989 rychle zanikly. Vím, že v devadesátých letech mí známí ještě dávali děti do skoutingu a jeden z nich skouting vedl. Nevím, jak je to teď. Tak něco takového taky založte. Nějací zájemci se jistě najdou.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

13. 12. 2011 10:14
Re: pěkný článek, pěkné fotografie a vzpomínky

Tak to si to pamatujete špatně - mladý Buchholz sice v závěru odjede kousek cesty s Brynnerem a Mc´Queenem, ale potom obrátí koně a jede zpět k vesnici... Odjíždí jen Steve Mc´Queen a Yul Brynner.;-)

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

13. 12. 2011 9:47
jo,

R^dnes se mi to hodně líbilo:-)

Roubenky se mi líbí, chtěla bych někdy takovou chaloupku..

0 0
možnosti
B

Bucharovic

13. 12. 2011 10:01
Re: jo,

Snad nikdo, kdo v takové chajdě nebyl, si neumí představit, jak to uvnitř voní svítící petrolejovou lampou, starým nábytkem vyrobeným na koleně z borovýho dřeva, kouřem z fajfky... prostě jak to tam uvnitř voní...;-)

0 0
možnosti
B

bofums

13. 12. 2011 9:45
A víte, že se mi Vaše vyprávění docela líbí ?

A je mně úplně jeno, že " kroupologové " najdou i to " i", které má být "y".R^

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

13. 12. 2011 9:33
No jo,

to už tak občas chodí.

Jinak - celý článek je docela milé nostalgické vzpomínání na dětství, i ty fotky a ten obraz dýchají atmosférou.

Jen moc nechápu ten závěr, takové skryté obvinění, že za zmizení té romantiky může rok 89? Já vám nevím, to nebude režimem, to bude lidma, a nechali-li se tak snadno zlákat těmi cingrlátky, asi zas o tu romantiku tolik nestáli? A co kdybyste to zkusil vzkřísit sám... :-)?

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

13. 12. 2011 9:34
Re: No jo,

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám