Diskuse
Paneláková grilovačka…
Děkujeme za pochopení.
wakan.
klasika
Vymyslenej pribeh predkladanej, jako ze se opravdu stal. A kdyz se v diskusi ukaze, ze je jasny, ze se to nemohlo stat, tak autor najednou otoci a veseli se, jak mu vsichni skocili na spek. Uz to tu bylo mockrat - dite s leukemii, afganistan, dopis z vojny...
Petr z Bologni
...
Tak jsem si vzpomel na mlada (sedmdesata) leta: v te dobe tahle desiva omacka mela nazev "cina" a vetsina lidi se domnivala, ze v ni nalozene maso je opravdu pravy cinsky recept. Jen v ni nebyl aceto balsamico, v te dobe se u nas neprodaval, a sojova omacka, ktera take nebyla bezne na trhu, se nahrazovala prave smesi Vitany a Worcestershire omacky (odtut ten Worcestershire v uvedenem receptu), no proste bleee. Dle meho nazoru grilovani na jakemkoli grilu bez dreveneho uhli ci alespon drevenych stepku je jako milovani pres chirurgickou rukavici - nic moc. Z texasu jsem si privezl knihu 1000 receptu na rubs, marinades, ketchups, sauces etc. Pokud byste mel zajem, nejake recepty vam muzu poslat - treba na provensalske bylinky (legracni, ze v Provence zadnou takovou smes neznaji, stejne jak v Bologni neznaji bolonske testoviny), v americke versi obsahuji jeste susenou levanduli!. Muj nejoblibenejsi je texasky Lone Star Rub a k tomu Jihoafricka Monkey gland sauce.
Vaska Trubačev a jeho kamarádi
Re: ...
Nenašel byste tu knížku na netu a nehodil sem na ni odkaz? Že bych si ji nechal z Amíkova poslat, to jsou zrovna věci, co by mě bavily :) Člověk by si aspoň srovnal chuť tady po těch Kroupových zločinech...
Hrabě Monte Christo
Proč má vlastně to maso na všech fotkách zelený nádech?
když tak fotíš krajinky, tak se to v té zeleni poněkud ztrácí, ale tady to tedy úplně podělalo umělecký dojem....
Petr z Bologni
Re: Proč má vlastně to maso na všech fotkách zelený nádech?
Nedovtipo jeden, je prece maskovany! Pro veterana z Avghanistanu jen maskovany maso....
Vaska Trubačev a jeho kamarádi
občas si říkám...
...proč Vy vlastně "vaříte" (dnešní zapařená krkovice je přitom asi to nejlepší, co jste stvořil), když to neumíte? Ale pak si řeknu, že totéž platí o focení, psaní, básnění, kreslení... Vy kdybyste měl dělat jenom to, co umíte, tak se ani neobujete. Zdá se Vám normální udělat blog o grilované krkovici, nenapsat vůbec, jaké bylinky jste použil na marinádu, ačkoli bez téhle informace je uplně zbytečný cokoli psát, a pak se přiznat, že to byla nějaká prefabrikovaná směska neznámého složení? Příště bude fotoblog o polívce z pytliku? Navíc ta výmluva, že nejste "opravdový kuchař" (jakoby Vás z toho někdo podezíral) je pěkně blbá, protože to není spousta lidí, ale jsou schopný si bylinky namixivat sami - TO je pak vaření, který může bejt pro někoho inspirací a je pěkný o tom psát... I když teda když jste se tenkrát rozepsal o kmínu a provencálskym koření do svíčkový... Helejďte beru zpěk, kupujte radši pytliky.
Bubo
Grilovacka doma
vypada dobre, akorat ja bych tam fakt nedala do te marinady vejce, solamyl, sojovou a vorcestrovou omacku. Dala bych tam jen olivovy olej, sul a bylinky a na maso trochu chilli. Jinak grilovana zelenina a bagety jsou super, to taky muzu. Ale to je muj nazor a ten ubrousek na vine, nereste . Ten gril je taky dost dobry, pokud jak rikate nemate venkovni prostor na grilovani, tak si jednou za cas taky pochutnate. Na negativni komentare se vykaslete, pekne jste to nafotil a maso bych si dala hned, ale jak rikam bez tech ingredienci v marinade.
Bucharovic
Re: Grilovacka doma
Já jsem si koupil speciální směs koření a bylinek (bez soli a gluta - svinstva) na grilování. Právě na tom obale té směsi byl i ten recept na tu marinádu. Tak jsem to prubnul a bylo to dobrý.
Hrabě Monte Christo
Ovšem nebylo snad nutné fotografovat i obligátní uhlík
...který vzniká pravidelně vždy, když vaří Mistr... jedině snad v případě, že šlo o chemický pokus...
Silia
Re: Ovšem nebylo snad nutné fotografovat i obligátní uhlík
...obligátní uhlík
Hrabě Monte Christo
Já mám kuchařku pro psy, ale ani tam nedoporučují
zapařené maso....
torn sphincter...by black censor
Re: Já mám kuchařku pro psy, ale ani tam nedoporučují
pokud byste mel zbidaceneho veterana z afga, tak muze byt i zaparene
Roman36a
Méně je někdy více.
Když už griluju, tak to neznamená že grilem musí projít úplně všechno. Ještěže víno se nedá grilovat. Pěkně ogrilovat masíčko které bylo naložené v marinádě, přirozeně skromnější, za tuhle by se nemuseli stydět ani pejsek s kočičkou, k tomu zeleninový salát se zálivkou a čerstvou bagetu.
Hrabě Monte Christo
včera byla v Práglu velká rychna, táhlo se to asi z Vyšeca
...nebo Žižkeca...
Vaska Trubačev a jeho kamarádi
Re: včera byla v Práglu velká rychna, táhlo se to asi z Vyšeca
Po Žižkaperku jsem si to zvesela vykračoval nad ránem, nu a viděl jsem tajemnou záři nad Jarovem. To asi jak se to maso z grilu vrazí pod ororsenou pokličku a nechá pěkně opotit. Možná bych se nakonec měl přestěhovat do toho Zlína, když mi Kroupa za humnama provádí takovýhle experimenty.
- Počet článků 2182
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3086x
Dum Spiro Spero...
Seznam rubrik
- O FILMECH...
- SMRT TÁHLA PIKOVÝ ESO
- MŮJ ČTENÁŘSKÝ DENÍK
- POVOLÁNÍ - BODYGUARD
- JE TĚŽKÉ PŘEŽÍT...
- O lásce...
- TANEC S BÍLOU SMRTÍ
- S PRSTEM NA SPOUŠTI...
- HRA O ŽIVOT...
- MOJE RECEPTY - VAŘENÍ...
- O LÁSCE - MOJE PŘÍBĚHY A ÚVAHY
- SLOUŽÍM VLASTI...
- MOSSAD...
- MOJE BAJKY A POHÁDKY
- DIVOKÝ ZÁPAD...
- Z DENÍKU - AFGHÁNISTÁN...
- O ČLOVĚKU...
- STÍNY...
- STŘÍPKY Z DĚTSTVÍ...
- TĚŠÍ MĚ, CHÁRON...
- ,,SHAKESPEAROVINY"
- TEXTY MÝCH PÍSNÍ A BALAD
- I ĎÁBEL BÝVAL KDYSI ANDĚLEM…
- CHERCHEZ LA FEMME...
- TAXÍK A JINÉ SRANDIČKY...
- CUI BONO VERITAS...
- HORORY, SCI FI, PSYCHO...
- RYBÁŘSKÉ POVÍDKY A ZAMYŠLENÍ..
- MOJE BÁSNIČKY...
- MOJE FOTOBLOGY...
- OSOBNÍ
- NEZAŘAZENÉ
Oblíbené blogy
- Všechny, ze kterých se dozvím něco, co jsem nevěděl...
- Pavlína O' T. -Ta, která umí říci jasně co se jí líbí a co ne...
- Dušan Rovenský - Ten, který zná, ví a zažil...
- Alice Barešová - Ta s krásnou duší...
- Standa Wiener - Ten, co mě vždy pobaví...
- Jana Krčová - Ta něžně svá...
- Pavel Krečíř - Myslím, že srandista a budovatel :-))
- Ivo Richter - normální a prima chlap
- Hana Rebeka Šiander - V sametu zabalený diamant...
- Marián Béreš - PAN fotograf...
- Dušan Streit - zdravě rozumný
Oblíbené stránky
- Své články publikuji i v časopise ,,Rybář"
- Něco pro milovníky fajnového pití - COGNAC CLUB
- Napsal jsem první knihu
- Napsal jsem druhou knihu
Oblíbené knihy
Oblíbené články
- Hoď kamenem, kdož jsi bez viny...
- Z deníku - Afghánistán...jsou čtyři ráno...
- Vánoce 88' a ráže 7,62...
- Bodyguard - ,,Vaše sukně madam..."
- Bodyguard - ,,Tohle je Bagdád madam..."
- Pod palbou...
- ,,Vrať se mi živý, Vasko..."
- Přežít...
- Ano, já jsem Smrt...
- Per atria mortis... (Skrz brány smrti...)
- Kytarový mág...
- Zakuř si, Žide, zakuř...
- Cizinec...
- Milý Ahmede...
- Jak jsem salutoval B. Willisovi...
- Tanec s bílou smrtí - kapitola první...