Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wakan.

24. 6. 2011 14:22
klasika

Vymyslenej pribeh predkladanej, jako ze se opravdu stal. A kdyz se v diskusi ukaze, ze je jasny, ze se to nemohlo stat, tak autor najednou otoci a veseli se, jak mu vsichni skocili na spek. Uz to tu bylo mockrat - dite s leukemii, afganistan, dopis z vojny...

0 0
možnosti
W

wakan.

24. 6. 2011 14:23
Re: klasika

To patri pod ten prvni dnesni skvost.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

24. 6. 2011 14:04
...

Tak jsem si vzpomel na mlada (sedmdesata) leta: v te dobe tahle desiva omacka mela nazev "cina" a vetsina lidi se domnivala, ze v ni nalozene maso je opravdu pravy cinsky recept. Jen v ni nebyl aceto balsamico, v te dobe se u nas neprodaval, a sojova omacka, ktera take nebyla bezne na trhu, se nahrazovala prave smesi Vitany a Worcestershire omacky (odtut ten Worcestershire v uvedenem receptu), no proste bleee. Dle meho nazoru grilovani na jakemkoli grilu bez dreveneho uhli ci alespon drevenych stepku je jako milovani pres chirurgickou rukavici - nic moc. Z texasu jsem si privezl knihu 1000 receptu na rubs, marinades, ketchups, sauces etc. Pokud byste mel zajem, nejake recepty vam muzu poslat - treba na provensalske bylinky (legracni, ze v Provence zadnou takovou smes neznaji, stejne jak v Bologni neznaji bolonske testoviny), v americke versi obsahuji jeste susenou levanduli!.  Muj nejoblibenejsi je texasky Lone Star Rub a k tomu Jihoafricka Monkey gland sauce.

1 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

24. 6. 2011 15:09
Re: ...

Nenašel byste tu knížku na netu a nehodil sem na ni odkaz? Že bych si ji nechal z Amíkova poslat, to jsou zrovna věci, co by mě bavily :) Člověk by si aspoň srovnal chuť tady po těch Kroupových zločinech...

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

24. 6. 2011 14:03
Proč má vlastně to maso na všech fotkách zelený nádech?

když tak fotíš krajinky, tak se to v té zeleni poněkud ztrácí, ale tady to tedy úplně podělalo umělecký dojem.... :-/

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

24. 6. 2011 14:30
Re: Proč má vlastně to maso na všech fotkách zelený nádech?

Nedovtipo jeden, je prece maskovany! Pro veterana z Avghanistanu jen maskovany maso....;-D

0 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

24. 6. 2011 14:02
občas si říkám...

...proč Vy vlastně "vaříte" (dnešní zapařená krkovice je přitom asi to nejlepší, co jste stvořil), když to neumíte? Ale pak si řeknu, že totéž platí o focení, psaní, básnění, kreslení... Vy kdybyste měl dělat jenom to, co umíte, tak se ani neobujete. Zdá se Vám normální udělat blog o grilované krkovici, nenapsat vůbec, jaké bylinky jste použil na marinádu, ačkoli bez téhle informace je uplně zbytečný cokoli psát, a pak se přiznat, že to byla nějaká prefabrikovaná směska neznámého složení? Příště bude fotoblog o polívce z pytliku? Navíc ta výmluva, že nejste "opravdový kuchař" (jakoby Vás z toho někdo podezíral) je pěkně blbá, protože to není spousta lidí, ale jsou schopný si bylinky namixivat sami - TO je pak vaření, který může bejt pro někoho inspirací a je pěkný o tom psát... I když teda když jste se tenkrát rozepsal o kmínu a provencálskym koření do svíčkový... Helejďte beru zpěk, kupujte radši pytliky.

0 0
možnosti
B

Bubo

24. 6. 2011 13:03
Grilovacka doma

vypada dobre, akorat ja bych tam fakt nedala do te marinady vejce, solamyl, sojovou a vorcestrovou omacku. Dala bych tam jen olivovy olej, sul a bylinky a na maso trochu chilli. Jinak grilovana zelenina a bagety jsou super, to taky muzu. Ale to je muj nazor a ten ubrousek na vine,  nereste :-). Ten gril je taky dost dobry, pokud jak rikate nemate venkovni prostor na grilovani, tak si jednou za cas taky pochutnate. Na negativni komentare se vykaslete, pekne jste to nafotil a maso bych si dala hned, ale jak rikam bez tech ingredienci v marinade.:-P

0 0
možnosti
B

Bucharovic

24. 6. 2011 13:19
Re: Grilovacka doma

Já jsem si koupil speciální směs koření a bylinek (bez soli a gluta - svinstva) na grilování. Právě na tom obale té směsi byl i ten recept na tu marinádu. Tak jsem to prubnul a bylo to dobrý.;-)

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

24. 6. 2011 12:50
Ovšem nebylo snad nutné fotografovat i obligátní uhlík

...který vzniká pravidelně vždy, když vaří Mistr... jedině snad v případě, že šlo o chemický pokus...

0 0
možnosti
S

Silia

24. 6. 2011 14:38
Re: Ovšem nebylo snad nutné fotografovat i obligátní uhlík

...obligátní uhlík ;-D;-D

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

24. 6. 2011 12:44
Já mám kuchařku pro psy, ale ani tam nedoporučují

zapařené maso....:-/

0 0
možnosti
TSBC

torn sphincter...by black censor

24. 6. 2011 14:03
Re: Já mám kuchařku pro psy, ale ani tam nedoporučují

pokud byste mel zbidaceneho veterana z afga, tak muze byt i zaparene

0 0
možnosti
S

stepulka

24. 6. 2011 12:28
Dobrá pánev....

:-)

0 0
možnosti
B

Bucharovic

24. 6. 2011 12:30
Re: Dobrá pánev....

Ta Tvoje taky...;-)

0 0
možnosti
R

Roman36a

24. 6. 2011 12:23
Méně je někdy více.

Když už griluju, tak to neznamená že grilem musí projít úplně všechno. Ještěže víno se nedá grilovat. Pěkně ogrilovat masíčko které bylo naložené v marinádě, přirozeně skromnější, za tuhle by se nemuseli stydět ani pejsek s kočičkou, k tomu zeleninový salát se zálivkou a čerstvou bagetu.

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

24. 6. 2011 12:11
včera byla v Práglu velká rychna, táhlo se to asi z Vyšeca

...nebo Žižkeca...:-/

0 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

24. 6. 2011 12:21
Re: včera byla v Práglu velká rychna, táhlo se to asi z Vyšeca

Po Žižkaperku jsem si to zvesela vykračoval nad ránem, nu a viděl jsem tajemnou záři nad Jarovem. To asi jak se to maso z grilu vrazí pod ororsenou pokličku a nechá pěkně opotit. Možná bych se nakonec měl přestěhovat do toho Zlína, když mi Kroupa za humnama provádí takovýhle experimenty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám