Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Petr z Bologni

24. 6. 2011 19:29
...

Plnim slib, zde je odkaz na knihu o grilovani: Barbecue Bible; Sauces, Rubs and Marinades; Bastes, Butters & Glazes. Autor: Steven Raichlen, Workman Publishing Company, 225 Varick Street, New York, NY10014-4381; http://www.workman.com, http://www.barbecuebible.com. Pro zajemce pridam jeste tri dalsi etnicke kucharky (vsechny jsem vyzkousel a jsou vynikajici - tedy kucharske knihy, ne vsechny recepty;-)). Kdyz jsme u toho Texasu: Best of the Best from Texas Cookbook; Edited by Gwen McKee and  Barbara Moseley; Quail Ridge Press, P.O.Box123, Brandon, MS 39043, 1-800-343-1583; e-mail: info@quailridge.com, http://www.quailridge.com. Protoze ja mam 14 vydani z roku 2004, predpokladam, ze jsou na trhu dalsi vydani. Jen mne mrzi, ze za meho pobytu v Texasu nebyla v San Antoniu sezona chrestisu a tudiz jsem nemohl ochutnat mistni speciality a tady v Bologni o hada (oni zmrazeneho) nezakopnete.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

24. 6. 2011 19:48
Re: ...

Dalsi vynikajici kniha, tentokrat s zidovskymi predpisy hlavne ze severni Afriky a Stredniho vychodu, ale tez z Evropy a lokalni israelske arabske predpisy: The food of Israel, Authentic receipes from the land of milk and honey; Text author:  Sherry Ansky, edited by Beth Elon, Published by Periplus Edition (HK) Ltd. Distributor for Europe: Tuttle Publishing Distribution Center, Airport Industrial Park, 364 Innovation Drive, North Clarendon, VT 05759-9436 Phone: (802) 773-8930, (800) 526-2778. A na zaver Dalny vychod: The Quick and Easy Japanese Cookbook (Great Recipes from Japan's Favorite TV Cooking Show Host); Author: Katsuyo Kobayashi, Published by Kodansha International Ltd, 17-14 Otowa 1-chome, Bunkyo-ku, Tokyo 112-8652. http://www.kodansha-intl.com. Predpisy v teto knize jsou opravdu snadne, chutove vyborne a pokud pouzijete predepsane suroviny (ktere Prazaci mohou vsechny nakoupit v obchode pana Tomia Okamury nedaleko Kulataku) obdrzite nefalsovanou japonskou chut. Tak dobrou chut!

0 0
možnosti
KE

Krupp Essen

24. 6. 2011 19:10
Škoda,

že si na Bucharoviče nejde vsadit ve Fortuně. Přijdu z práce, uvařím kafe, sednu k PC, najedu na iBlogu na přehled diskusí, kouknu na názvy končící tečkami, vyberu ty podivnější, rozkliknu dva řádky a ejhle - oba jsou Krupné...

0 0
možnosti
KI-OTP

Kníže Ignor - oběť tohoto plátku

24. 6. 2011 20:29
Re: Škoda,

R^

0 0
možnosti
JB

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

24. 6. 2011 18:49
Shodou okolností jsem právě povečeřel

krásný flák propečené krkovice ochucené jen pepřem a solí, s česnekovými brambory coby přílohou a musím se při té příležitosti zeptat: pane Kroupo, víte jak skvělou chuť má maso? Myslím tím přímo chuť masa, které není použito jen jako hmota, do které nasákne směs všelijakých koření, worchestrů a sójovek. Víte, jaká je to dobrota?

0 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

25. 6. 2011 10:51
Re: Shodou okolností jsem právě povečeřel

Ptáte se muže, který i rybu nejdřív marinuje v těch svých lektvarech, pak ji osmaží v těstě a nakonec půl hodiny dusí ve smetaně - vzpomeňte na "utrpení zmražené tilapie" v Kroupově podání.

0 0
možnosti
TD

Tomio Dejmibura

24. 6. 2011 18:33
Kulinarium Mistra

Příběh třetí: Ve víně je pravda

- Nejlépe se k tomuto jídlu hodí Müller Thurgau a pokud bude tento ze sklepů pana Michlovského.

- Víno musí jako by ,,zaprskat“, potom nejlépe předá svou navinulou chuť jídlu. Jestli bude doma Tvůj chlap, tak si otevřete lahvinku bílého Chardonnay a budete

jak v nebi!

- Jako víno jsem vybral ten den Chateauneuf du Pape, ročník 2004. Skvělé víno, sice možná někdo namítne, že ke kuřecí kapse je to tak trochu plýtvání potenciálem a k nějak zajímavě připravenému hovězímu by to ,,sedlo“ líp, ale já mám rád skvělá vína, krásné holky a když už jídlo, tak takové, u kterého si připadám jako král…

0 0
možnosti
TD

Tomio Dejmibura

24. 6. 2011 18:35
Re: Kulinarium Mistra

- Povšimněte si prosím vína. Koupil jsem ho úplně náhodu v supermarketu. Bylo z Jižní Afriky, červené, suché, ale lahvované očividně u nás. Jeho chuť mě ale ,,dostala“. Bylo vynikající, s lehce kouřovým buketem a vsadím se, že i znalec se zavázanýma očima by nevěřil, že se dá pořídit za nějakých sedmdesát korun…

....

cele Kulinarium k videni zde 

http://tinyurl.com/6e5k4lr

0 0
možnosti
VS

Astaroth

24. 6. 2011 18:26
koupe grilu

Nekoupil jste si ten novy gril coby dospelackou hracku, (nic proti hrackam!) nedavno prave pres telemarketingovou akci?

0 0
možnosti
TD

Tomio Dejmibura

24. 6. 2011 17:55
Obri kusy cibule a uz se to griluje

O masu pomlcim, ale ta zelenina tam vazne trpi, to ji neslo nakrajet poradne a na mensi kusy? To uz byl presvedcivejsi u grilu jiny Mistr, jmenovite Gott, ktery si ted hraje na milujiciho otce a manzela a vzdycky nahodou u vseho, co dela nebo nedela, pozuje pro fotografy.

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

24. 6. 2011 18:07
Re: Obri kusy cibule a uz se to griluje

to maso vypadá odporně....:-/

0 0
možnosti
JM

hriva5

24. 6. 2011 15:13
...

Poslouchaj, Kroupa, já jim musím poděkovat. Jsou první, kdo nechal smazat názor mojí maličkosti za 10 let, co chodím na net. Já jich chápu, ten veterán ze skladu jim asi moc nevoní. Až do teď jsem s nima někdy soucítil, ale voni jsou opravdu xyz;-D;-D;-D

0 0
možnosti
B

Bucharovic

24. 6. 2011 15:20
Re: ...

Když myslej, že jich mažu já, tak ať si to klidně myslej dál. Že oni ale moc nemyslej, že ne...?

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

24. 6. 2011 14:48
zkuste

třeba někdy tu krkovici normálně plácnout na suchou pánev, jen osolenou a s trošinkou pepře, bez marinád a koření tisíce chutí. Ve chvíli, kdy pánev odstavíte, kápněte na maso trošinku toho extra virgin a na minutku přikrejte poklicí.

Jestli jste si nezmrzačil chuťové buňky, poznáte, v čem je rozdíl a proč jste zdrojem legrace.

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

24. 6. 2011 14:51
Re: zkuste

no jo......ale kde je ten grill?...  když už to je grilovačka :-/

0 0
možnosti
JB

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

24. 6. 2011 14:30
Začínám chápat ten limit dvou článků za den.

Redakce chce zřejmě v dobrém úmyslu ochránit některé blogery před totálním ztrapněním. Vsadím se, že by se Vladimír snažil z té dnešní dvojité ostudy (smyšlená chlapácká historka + vražda na grilu) vybruslit třetím článkem....:-/

0 0
možnosti
VS

Astaroth

24. 6. 2011 14:36
Re: Začínám chápat ten limit dvou článků za den.

Dnes byl Mistrem stvoren komixovy hrdina - Gluta Man! Ted mu to jeste paliruje a pak prehobkne mrakodrap.

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

24. 6. 2011 14:23
Vláďo, hoď na to maso ve fotšopu trochu červené...to se nedá

mně se z toho zelenýho masa regulérně zvedá žaludek... :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám