Diskuse
Paneláková grilovačka…
Děkujeme za pochopení.
Petr z Bologni
...
Plnim slib, zde je odkaz na knihu o grilovani: Barbecue Bible; Sauces, Rubs and Marinades; Bastes, Butters & Glazes. Autor: Steven Raichlen, Workman Publishing Company, 225 Varick Street, New York, NY10014-4381; http://www.workman.com, http://www.barbecuebible.com. Pro zajemce pridam jeste tri dalsi etnicke kucharky (vsechny jsem vyzkousel a jsou vynikajici - tedy kucharske knihy, ne vsechny recepty). Kdyz jsme u toho Texasu: Best of the Best from Texas Cookbook; Edited by Gwen McKee and Barbara Moseley; Quail Ridge Press, P.O.Box123, Brandon, MS 39043, 1-800-343-1583; e-mail: info@quailridge.com, http://www.quailridge.com. Protoze ja mam 14 vydani z roku 2004, predpokladam, ze jsou na trhu dalsi vydani. Jen mne mrzi, ze za meho pobytu v Texasu nebyla v San Antoniu sezona chrestisu a tudiz jsem nemohl ochutnat mistni speciality a tady v Bologni o hada (oni zmrazeneho) nezakopnete.
Petr z Bologni
Re: ...
Dalsi vynikajici kniha, tentokrat s zidovskymi predpisy hlavne ze severni Afriky a Stredniho vychodu, ale tez z Evropy a lokalni israelske arabske predpisy: The food of Israel, Authentic receipes from the land of milk and honey; Text author: Sherry Ansky, edited by Beth Elon, Published by Periplus Edition (HK) Ltd. Distributor for Europe: Tuttle Publishing Distribution Center, Airport Industrial Park, 364 Innovation Drive, North Clarendon, VT 05759-9436 Phone: (802) 773-8930, (800) 526-2778. A na zaver Dalny vychod: The Quick and Easy Japanese Cookbook (Great Recipes from Japan's Favorite TV Cooking Show Host); Author: Katsuyo Kobayashi, Published by Kodansha International Ltd, 17-14 Otowa 1-chome, Bunkyo-ku, Tokyo 112-8652. http://www.kodansha-intl.com. Predpisy v teto knize jsou opravdu snadne, chutove vyborne a pokud pouzijete predepsane suroviny (ktere Prazaci mohou vsechny nakoupit v obchode pana Tomia Okamury nedaleko Kulataku) obdrzite nefalsovanou japonskou chut. Tak dobrou chut!
Krupp Essen
Škoda,
že si na Bucharoviče nejde vsadit ve Fortuně. Přijdu z práce, uvařím kafe, sednu k PC, najedu na iBlogu na přehled diskusí, kouknu na názvy končící tečkami, vyberu ty podivnější, rozkliknu dva řádky a ejhle - oba jsou Krupné...
pafffka.obet.kroupova.bonzovani
Shodou okolností jsem právě povečeřel
krásný flák propečené krkovice ochucené jen pepřem a solí, s česnekovými brambory coby přílohou a musím se při té příležitosti zeptat: pane Kroupo, víte jak skvělou chuť má maso? Myslím tím přímo chuť masa, které není použito jen jako hmota, do které nasákne směs všelijakých koření, worchestrů a sójovek. Víte, jaká je to dobrota?
Vaska Trubačev a jeho kamarádi
Re: Shodou okolností jsem právě povečeřel
Ptáte se muže, který i rybu nejdřív marinuje v těch svých lektvarech, pak ji osmaží v těstě a nakonec půl hodiny dusí ve smetaně - vzpomeňte na "utrpení zmražené tilapie" v Kroupově podání.
Tomio Dejmibura
Kulinarium Mistra
Příběh třetí: Ve víně je pravda
- Nejlépe se k tomuto jídlu hodí Müller Thurgau a pokud bude tento ze sklepů pana Michlovského.
- Víno musí jako by ,,zaprskat“, potom nejlépe předá svou navinulou chuť jídlu. Jestli bude doma Tvůj chlap, tak si otevřete lahvinku bílého Chardonnay a budete
jak v nebi!
- Jako víno jsem vybral ten den Chateauneuf du Pape, ročník 2004. Skvělé víno, sice možná někdo namítne, že ke kuřecí kapse je to tak trochu plýtvání potenciálem a k nějak zajímavě připravenému hovězímu by to ,,sedlo“ líp, ale já mám rád skvělá vína, krásné holky a když už jídlo, tak takové, u kterého si připadám jako král…
Tomio Dejmibura
Re: Kulinarium Mistra
- Povšimněte si prosím vína. Koupil jsem ho úplně náhodu v supermarketu. Bylo z Jižní Afriky, červené, suché, ale lahvované očividně u nás. Jeho chuť mě ale ,,dostala“. Bylo vynikající, s lehce kouřovým buketem a vsadím se, že i znalec se zavázanýma očima by nevěřil, že se dá pořídit za nějakých sedmdesát korun…
....
cele Kulinarium k videni zde
Astaroth
koupe grilu
Nekoupil jste si ten novy gril coby dospelackou hracku, (nic proti hrackam!) nedavno prave pres telemarketingovou akci?
Tomio Dejmibura
Obri kusy cibule a uz se to griluje
O masu pomlcim, ale ta zelenina tam vazne trpi, to ji neslo nakrajet poradne a na mensi kusy? To uz byl presvedcivejsi u grilu jiny Mistr, jmenovite Gott, ktery si ted hraje na milujiciho otce a manzela a vzdycky nahodou u vseho, co dela nebo nedela, pozuje pro fotografy.
Hrabě Monte Christo
Re: Obri kusy cibule a uz se to griluje
to maso vypadá odporně....
hriva5
...
Poslouchaj, Kroupa, já jim musím poděkovat. Jsou první, kdo nechal smazat názor mojí maličkosti za 10 let, co chodím na net. Já jich chápu, ten veterán ze skladu jim asi moc nevoní. Až do teď jsem s nima někdy soucítil, ale voni jsou opravdu xyz
Bucharovic
Re: ...
Když myslej, že jich mažu já, tak ať si to klidně myslej dál. Že oni ale moc nemyslej, že ne...?
úplně nová Viktorka
zkuste
třeba někdy tu krkovici normálně plácnout na suchou pánev, jen osolenou a s trošinkou pepře, bez marinád a koření tisíce chutí. Ve chvíli, kdy pánev odstavíte, kápněte na maso trošinku toho extra virgin a na minutku přikrejte poklicí.
Jestli jste si nezmrzačil chuťové buňky, poznáte, v čem je rozdíl a proč jste zdrojem legrace.
Hrabě Monte Christo
Re: zkuste
no jo......ale kde je ten grill?... když už to je grilovačka
pafffka.obet.kroupova.bonzovani
Začínám chápat ten limit dvou článků za den.
Redakce chce zřejmě v dobrém úmyslu ochránit některé blogery před totálním ztrapněním. Vsadím se, že by se Vladimír snažil z té dnešní dvojité ostudy (smyšlená chlapácká historka + vražda na grilu) vybruslit třetím článkem....
Astaroth
Re: Začínám chápat ten limit dvou článků za den.
Dnes byl Mistrem stvoren komixovy hrdina - Gluta Man! Ted mu to jeste paliruje a pak prehobkne mrakodrap.
Hrabě Monte Christo
Vláďo, hoď na to maso ve fotšopu trochu červené...to se nedá
mně se z toho zelenýho masa regulérně zvedá žaludek...
- Počet článků 2182
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3086x
Dum Spiro Spero...
Seznam rubrik
- O FILMECH...
- SMRT TÁHLA PIKOVÝ ESO
- MŮJ ČTENÁŘSKÝ DENÍK
- POVOLÁNÍ - BODYGUARD
- JE TĚŽKÉ PŘEŽÍT...
- O lásce...
- TANEC S BÍLOU SMRTÍ
- S PRSTEM NA SPOUŠTI...
- HRA O ŽIVOT...
- MOJE RECEPTY - VAŘENÍ...
- O LÁSCE - MOJE PŘÍBĚHY A ÚVAHY
- SLOUŽÍM VLASTI...
- MOSSAD...
- MOJE BAJKY A POHÁDKY
- DIVOKÝ ZÁPAD...
- Z DENÍKU - AFGHÁNISTÁN...
- O ČLOVĚKU...
- STÍNY...
- STŘÍPKY Z DĚTSTVÍ...
- TĚŠÍ MĚ, CHÁRON...
- ,,SHAKESPEAROVINY"
- TEXTY MÝCH PÍSNÍ A BALAD
- I ĎÁBEL BÝVAL KDYSI ANDĚLEM…
- CHERCHEZ LA FEMME...
- TAXÍK A JINÉ SRANDIČKY...
- CUI BONO VERITAS...
- HORORY, SCI FI, PSYCHO...
- RYBÁŘSKÉ POVÍDKY A ZAMYŠLENÍ..
- MOJE BÁSNIČKY...
- MOJE FOTOBLOGY...
- OSOBNÍ
- NEZAŘAZENÉ
Oblíbené blogy
- Všechny, ze kterých se dozvím něco, co jsem nevěděl...
- Pavlína O' T. -Ta, která umí říci jasně co se jí líbí a co ne...
- Dušan Rovenský - Ten, který zná, ví a zažil...
- Alice Barešová - Ta s krásnou duší...
- Standa Wiener - Ten, co mě vždy pobaví...
- Jana Krčová - Ta něžně svá...
- Pavel Krečíř - Myslím, že srandista a budovatel :-))
- Ivo Richter - normální a prima chlap
- Hana Rebeka Šiander - V sametu zabalený diamant...
- Marián Béreš - PAN fotograf...
- Dušan Streit - zdravě rozumný
Oblíbené stránky
- Své články publikuji i v časopise ,,Rybář"
- Něco pro milovníky fajnového pití - COGNAC CLUB
- Napsal jsem první knihu
- Napsal jsem druhou knihu
Oblíbené knihy
Oblíbené články
- Hoď kamenem, kdož jsi bez viny...
- Z deníku - Afghánistán...jsou čtyři ráno...
- Vánoce 88' a ráže 7,62...
- Bodyguard - ,,Vaše sukně madam..."
- Bodyguard - ,,Tohle je Bagdád madam..."
- Pod palbou...
- ,,Vrať se mi živý, Vasko..."
- Přežít...
- Ano, já jsem Smrt...
- Per atria mortis... (Skrz brány smrti...)
- Kytarový mág...
- Zakuř si, Žide, zakuř...
- Cizinec...
- Milý Ahmede...
- Jak jsem salutoval B. Willisovi...
- Tanec s bílou smrtí - kapitola první...