Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

JaromírP.

28. 9. 2010 11:14
Moc smutné

Hodně těch vojáků píše o bohu, aby si dodali alespoň nějakou morální sílu. Podobně zřejmě psala i protistrana. Zabíjení si totiž před vlastním svědomím těžko zodpovíme a tak se jen v duchu utěšujeme, že bojujeme za tu správnou stranu.

Naši prapředkové se z toho někdy nevzpamatovali až do svojí smrti. Moje babička, která zažila první světovou válku a byla vychována v přísně katolické rodině, přestala v boha věřit. Společně se svým tátou (mým pradědou), který v I. světové válce bojoval.

0 0
možnosti
OZ

pafffka.dostal.ban

28. 9. 2010 10:27
Odkud je to opsáno?

0 0
možnosti

jarinka

28. 9. 2010 10:19
Až umřu, nic na tom světě se nestane a nezmění...

No pane Kroupo, dal jste si s tím práci a je to dobrý podnět k přemýšlení. Přemýšlení o tom, že svět nazačal mým narozením a neskončí mojí smrtí. I naprosto beze mě se budou lidé dál trápit ve válkách, ale i smát se a veselit mimo války. Člověk má tendenci uznávat jen svoji dobu, jakoby dříve člověk neměl své starosti a radosti a byl jen jakýmsi mrtvým nic v historii, ale měl je vlastně zcela stejné. KARMA.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám