Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

V.Woolfová

5. 8. 2010 14:14
Ať nad tím přemýšlím, jak chci,

Mašíny jako hrdiny nevidím.Hm, možná měli dobrý úmysl,ale nezvládli to. Co udělali s ukradenými penězi? Nakoupili si motorky a luxusní oblečení. Super. Co mě ale nejvíc zaráží. Proč bych měla spoutaného a omámeného strážníka podřezat (aby mě neidentifikoval?), když mám v ruce pistoli a můžu mu dát milosrdnou ránu do hlavy?Když už teda mám tu potřebu zabíjet.-( Myslím, že jejich otec by na ně hrdý rozhodně nebyl.

0 0
možnosti
S

sn63

5. 8. 2010 13:52
Až se mi to nelíbí

jak stejné máme názory na strašnou spoustu věcí.. Jen já to neumím takto vyjádřit

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

5. 8. 2010 13:00
Nemuseli

Nemuseli vraždit. Kdyby chtěli škodit komoušům tak to dělali podobně jako desetitisíce nedoceněných hrdinů v naší republice. Komunisti to sice potírali, ale dost beznadějně. Bylo to jejich noční můrou. Ten odboj se jmenoval takto: "rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví".

I když jednoho z hrdinů potrestali, tak nastoupilo deset jiných. Tito hrdinové škodili komunistickému zřízení mnohem víc než mašínovci. I tou kvantitou lidí - členů této odbojové skupiny. A chodí jim dnes někdo na pohřby? NE. Upadli v zapomnění. Vláda kvůli jejich srti nepřerušuje zasedání.

0 0
možnosti
JK

Fajlum Bum

5. 8. 2010 13:02
Re: Nemuseli

Tak už se nám začínají pánové odkopávat. Ještě chvilku a máme to na talíři.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

5. 8. 2010 12:48
Zákon č. 198/1993 Sb § 3

Odpor občanů proti tomuto režimu, který ať již jednotlivě či ve skupině na základě demokratického přesvědčení politického, náboženského či mravního projevovali odbojem nebo jinou činností nebo vědomě a veřejně vyjadřovali, na území státu i v zahraničí, a to i ve spojení s cizí demokratickou mocností, byl legitimní, spravedlivý, morálně oprávněný a je hodný úcty

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

5. 8. 2010 12:51
Re: Zákon č. 198/1993 Sb § 3

Takže by stačilo, aby se spartakiádní vrah Straka vyjádřil v tom smyslu, že jeho činnost byla odbojem a bude z něj hrdina. R^

0 0
možnosti
RJ

molok

5. 8. 2010 12:45
Já nevím ale

to se vždycky musíme vlézt do kolonky hrdinové nebo vrazi? To mezi tím nic není třeba obyčejní pragmatici, kteří se sice pokusili o nějakou odbojovou činost ale rychle se museli přeorientovat na útěk na západ a boj o holý život? Lidé jejiž činnost byla v kontextu doby ospravedlnitelná ale není nijak glorifikovatelná?

0 0
možnosti
JK

Fajlum Bum

5. 8. 2010 12:55
Re: Já nevím ale

S tím se dá velmi dobře souhlasit.

0 0
možnosti
PS

Worff

5. 8. 2010 12:36
Kdo

omráčeného, spoutaného člověka podřízne, bude vždy v mých očích vrahem. Za jakéhokoliv režimu, za jakéhokoliv stavu. Jsem naprosto šokován z chování našich politiků na pohřbu, a stejně otráven z lidí, kteří z těchto vrahů dělají hrdiny. Šmankote, co na té vraždě bylo hrdinského???;-O

0 0
možnosti
JK

Fajlum Bum

5. 8. 2010 12:39
Re: Kdo

Kdo nečině přihlížel 40 let nejhorším zvěrstvům a tiše kolaboroval s režimem za ta zvěrstva zodpovědným, je ještě něco méně než vrah. A proto jsou Mašíni (přestože třeba vrazi) pořád lepší než drtivá většina tohohle národa. O Mašínech to mnoho nevypovídá. O národu už něco ano.

0 0
možnosti
JK

Fajlum Bum

5. 8. 2010 12:17
Panenko skákavá!

Když se dneska budete cítit zotročován, milý autore, můžete se sebrat a odejít. Ze zaměstnání, ze země, z kontinentu. A nikdo po vás nebude na vrátnici ani na hranicích střílet. Nebo můžete podat trestní oznámení. Nebo založit občanské hnutí, politickou stranu a kandidovat ve volbách. Můžete se rozplácnout na Palačáku, oblepit se transparenty libovolného obsahu a nikdo vás za to nebude mučit ve vězení, šikanovat vaší rodinu, posílat vás rubat smolinec nebo na lámačku vazů na Pankráci. Můžete běhat po ulicích s tričkem NEČAS JE PRASE a nedostanete od policajtů po hubě v kombinaci se žalářem za protistátní činnost. Můžete si založit kapelu a zpívat o tom, že Mašínové byli vrazi. Můžete o tom natočit film, napsat knihu, nebo si to vytetovat na čelo. A v tom je ten rozdíl. Nechápe ho jen hlupák.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

5. 8. 2010 12:24
Re: Panenko skákavá!

Ovšem nebudou na tebe střílet pouze v případě, že neprovedeš trestný čin. Pokud zapálíš několik stohů, provedeš loupež a několik lidí zavraždíš a budeš se potom pokoušeet o útěk do jiné země, tak po tobě budou střílet ˇ(pokud budeš se zbraní v ruce chránit svoji svobodu) a to nejen v blízkosti hranic, ale kdekoliv na území našeho státu. A dokonce i v zahraničí.  :-)

0 0
možnosti
MH

666

5. 8. 2010 12:04
Karma

Dávám karmu a souhlasím. Kladu si ty stejné otázky a nechápu PROČ se naši politici snaží někomu zavděčit... ??? Jak smutné, nízké a bohužel, hloupé.

0 0
možnosti
MV

UnCool

5. 8. 2010 11:51
souhlas

jsem sice pravicový volič, ale s tímto článkem jednoznačně souhlasímR^

0 0
možnosti
I

idesu.navzdory

5. 8. 2010 12:03
Re: souhlas

Jsem pravicovy volic, a tento clanek mi prijde k smichu, a hned pote i k placi.

0 0
možnosti
KF

klaun Ferdinand

5. 8. 2010 11:51
je s podivem, jak lidi koukají na Mašíny a spol.

Pokud by někoho zastřelili, nikdo by asi neprotestoval, jako se neprotestuje, že pohraničníci zastřelili přeběhlíka. Proč ale odpůrce loupežný vraždy stylem podříznutí hrdla označuje opačná strana schvalovači, posluhovači komunismu, socany nebo dokonce bolševiky, to vážně nepochopím. Hlavně, aby vám se něco podobného nestalo, až bude nějaký muslim prosazovat svůj správný názor, který si odvodil z koránu. Zavrhnout všechny, kteří tíhnou k islámu, nebo obětem Mašínů, tomu se říká kolektivní vina a dovedu si představit, že by všichni ti, co je mají za hrdiny, byli schopni lynčovat každého, kdo by nebyl na vaší straně. Pro vás to jsou přeci hrdinové, stejně jako Ál-kaidá pro muslimy.  

0 0
možnosti
KF

klaun Ferdinand

5. 8. 2010 11:51
Re: je s podivem, jak lidi koukají na Mašíny a spol.

Omlouvám se všem smířlivým muslimům, že jsem je použil pro vysvětlení, i když vím, že budou stejně kvičet to samé. Doporučil bych těm přívržencům pustit záběry čečenců, jak podřezávají hrdla ruským vojákům. Opravdu dobře se na to kouká. Ale v očích jejich národa jsou hrdinové.   :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám