Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

POToole

5. 8. 2010 18:41
Domnívám se,

že jejich činy byly produktem a důsledkem doby a společnosti, ve které žili. Asi jako když je někdo systematicky šikanován skupinou jiných, nikde se nedovolá spravedlnosti, a tak ji vezme do vlastních rukou. Nebyl to ani tak čin hrdinský, ale spíš zoufalý. Odsouzeníhodný je ovšem hlavně tehdejší režim a ti, kteří ho zde nastolili a udržovali. A ti, co měli doma v šuplíku rudou knížku, se budou muset se svým svědomím vyrovnat sami.

0 0
možnosti
B

bembel.bembel

5. 8. 2010 18:51
Re: Domnívám se,

Kroupa (a jeho prohrávající tlupa) se tady vyrovnává třikrát týdně ;-D využije každý mediální pšouk, aby k němu mohl zaujmout nesouhlasný dávivý postoj ;-D 

0 0
možnosti
H

holcman

5. 8. 2010 18:39
To si psal sam?

To je z tvy hlavy, Lado? Ani si u teho nemusel moc dumat, co?

Vam ti politruci teda museli vymejvat mozky, jak si byl ve valce za tech komaru. Bylo to tvrdy, ze jo? Ale udelali z tebe borca, geroja. Je to videt.

A tech bezva kamosu, co ti sem prikvaltovalo helfnout! :o((

0 0
možnosti
B

bembel.bembel

5. 8. 2010 18:44
Re: To si psal sam?

a big prča ;-D  - "kdybych dnes sloužil ve státních službách, tak by mně stud velel strhnout si výložky, donést je do sídla vlády a tam je s plivnutím hodit panu .. předsedovi vlády.. pod nohy"  - A tohle kopýtko tady dodnes s láskou vzpomíná, jak se v Seredi krásně sloužilo komančovi ;-D 

0 0
možnosti
B

bembel.bembel

5. 8. 2010 18:16
Jak se ti

chce tak pořád zvracet (viz předchozí karmohoňky) , tak doufám, že z tohohle se uzvracíš ;-D http://zpravy.idnes.cz/proti-komunistum-sli-se-zbranemi-ziskaji-odznacek-a-prispevek-na-lazne-13a-/domaci.asp?c=A100805_165848_domaci_kop

0 0
možnosti
B

bembel.bembel

5. 8. 2010 18:19
Re: Jak se ti

.. a ráno všichni čekáme další masíruňk pro neschopnou+neúspěšnou+nespokojenou většinu ;-D to zas bude rozhořčeníčko R^ ;-D 

0 0
možnosti
M

menikk

5. 8. 2010 17:35
Vrazi a nic víc

Před 17 lety opakovali Majora Zemana a nuceným dodatkem na CT1 byly vysvetlivky a rozhovovory s aktéry - s Mašíny. Moc detailů se o případu nevědělo (trestní spisy jsem neviděl), ale vlastní reakce Mašínů na konkrétní a jednoduchou otázku reportéra proč zabili pokladníka --- víc opravdu není potřeba vědět, bylo to hrůzně JASNÉ.

A k těm ostatním kecům okolo, obhajovat vraždu výkřiky - komouši taky vraždili, to taky vypovídá o charakteru těch křiklounů..

0 0
možnosti
M

menikk

5. 8. 2010 17:54
Re: Vrazi a nic víc

Ještě doplním, že činy, které provedli, by byly trestné i za válečného stavu. Nějak nevidím ten BOJ proti komunismu v likvidaci svázaných zajatců a civilních osob. Opravdoví hrdinové...

0 0
možnosti
B

bofums

5. 8. 2010 16:20
Sud nenávisti.

Kroupo, Kroupo ! Nejenže jste na štíru s vědomostmi o historii, ale Vy vědomě

rozdmýcháváte třídní nenávist. Vaším psaním by nepohrdl ani stranický  tisk

50.let. Kdo Vám vyprávěl o té době, kdy ti, proti kterým sprostě štvete, nechtěli

žít jako otroci, a proto zvedli zbraň ? Ne pro prachy, jako Vy, žoldnéř, ale pro

něco, co Vy neuznáváte- pro ideály ! Ale : " psi štěkají, karavana jde dál "! Rv

0 0
možnosti
MV

UnCool

5. 8. 2010 16:26
Re: Sud nenávisti.

Pan Kroupa nikoho pro peníze nezavraždil a myslím že je silné ho nazývat žoldnéřem. Že Mašínové vraždili pro peníze to si můžete zjistit kdekoliv.Rv

0 0
možnosti
K

kjk77

5. 8. 2010 16:04
pán mimo mísu...

Jsem rád že jste ve svém článku použil tak trefné termíny, taky jsem se ptal: "jste normální?" když jsem četl tu vaší "zhovadilost". Váš postoj k současné vládě jste demonstroval na tématu, které jste tím znehodnotil.

Vaše argumenty jsou úplně mimo téma i mísu. Jenom například:

"To jako znamená, že když se dnes někdo bude cítit být zotročený svým

šéfem v práci, tak smí vzít nůž a jít mu podříznout krk?"

V případě že Vám vyhlásí válku se zbraní v ruce, pak samosebou ano. Ale takového šéfa jsem nezažil a tudíž je tento příklad naprosto nevhodný.... a tak bych mohl pokračovat.Hezký den

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

5. 8. 2010 15:52
Dobře

ty a jasný palec - thx;-)R^

0 0
možnosti
L

lovec.trollu

5. 8. 2010 17:36
Re: Dobře

Zase zhulenej?:-P

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

5. 8. 2010 15:43
Něco tak hloupě napsaného...

... jsem už dlouho nečetl. Můžete mít tisíc názorů, dají se ale napsat slušně a méně gemagogicky...

P.S. I když mícháte páté přes deváté a hrušky s jablky, to hlavní, co Vám asi uniká je, že komunistický režim (podobně jako fašistický) má určité objektivní znaky, kvůli kterým jej nemůžete srovnávat s tím současným. Byl objektivně mimořádný. Proto zasluhoval i mimořádné prostředky odboje.

0 0
možnosti
MV

UnCool

5. 8. 2010 15:49
Re: Něco tak hloupě napsaného...

Četl jste to po sobě?

0 0
možnosti
C

coj@nato.3

5. 8. 2010 14:32
Pocítil jsem nepříjemnou pachuť......

Pane Kroupa (už ne Vladimíre, ani Vláďo), přestalo mně u Vás chutnat, zkazil jste mi apetit.

Váš článek mě šokoval nejen obsahem textu, ale i formou a stylem.  Pro mě je to ukázka neznalosti, pohrdání i nenávisti.

Napsat něco takového, a to hned první den po pohřbu pana M.Paumera, na to musí být povaha. Ne povaha nebo charakter odvážného chlapa a "hrdiny", ale právě naopak.

Mě samotnému velice vadilo nejen to, co všechno se na pohřbu objevilo za podivné existence a rádobyvlastence, kteří si přišli ohřát jen svoji polívčičku, třeba jen falešným žvaněním. Mně vadí i ti další, co podobně myslí a píší. M.Paumer se musí obracet v hrobě.

Nezlobte se pane Kroupa, ale při čtení Vašeho výtvoru jsem měl pocity nevolnosti a hnusu. Možná, že na to nemám dost odolný žaludek.

0 0
možnosti
AJ

ubuster

5. 8. 2010 14:43
Re: Pocítil jsem nepříjemnou pachuť......

Já taky. Kdo to nikdy nezažil, bude furt máchat svojí hubou o vraždění. Komunisti vraždili v 50. letech jak na běžícím pásu. A taky nevinný lidi a taky svázaný.

0 0
možnosti
H

hanger

5. 8. 2010 14:21
Zásadní nesouhlas

Ten Váš článek hochu je největší blábol, který jsem za poslední dobu četl. Nikdo neví, jak to tenkrát bylo. Ten blbeček, co hrál majora Zemana v díle 8 se názvem Strach měl asi strach akorát o své koryto.

Všichni ti komunisti, kteří mají tu knížku v šuplíku, by si měli povinně naliskat před zrcadlem.ještě teď po 20 letech. A lidé jako vy , podle fotky mladší generace, kteří takto smýšlí mají jedinou šanci. odstěhujte se do Ruska, když se Vám pořád tak líbí komunismus. Ti politici, kteří promluvili na Paumerově pohřbu, to pojali  správně, antikomunisticky. to je jediné řešení pro budoucnost tohoto národa.  Čest práci.

0 0
možnosti
.

...palič

5. 8. 2010 14:27
Re: Zásadní nesouhlas

Ano, všechny ty kteří nemají žaludek na oslavování lupičů a vrahů označit za komunisty a vyhnat do Ruska. To je dnešním sametovým bolševikům podobné. Nejste o nic lepší než ti bolševici normalizační, kteří pro změnu své oponenty vyháněli v rámci akce Asanace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám