Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST

Stará turistka

3. 8. 2010 11:10
Emigrovat bylo i o sobectví.

Třeba k vlastním rodičům nebo starším příbuzným, kteří většinou žijou hlavně pro své děti, těší se z nich, chtějí si s nimi povídat a čekají, že jim děti ve stáří pomohou.

Takže do jisté míry museli být emigranti toho lidského typu, že jim vlastní kariéra (no, i když to je pofidérní, že...) nebo svoboda (také pofidérní pojem) byla nad rodiné vazby a přátele.:-/

0 0
možnosti
W

Wild..Dog

3. 8. 2010 11:15
Re: Emigrovat bylo i o sobectví.

Proč vlastně komunistům vadilo, že člověk chtěl žít jinde než v tehdejší ČSSR? proč bylo nedovolené opuštění republiky trestný čin, Proč mohl Francouz žít v Německu a obráceně, aniž by ho pronásledovali a perzekvovali úřady?:-)

0 0
možnosti
LM

Aaron71

3. 8. 2010 11:09
Zkusil jsem si představit

Že něco podobného napíše nějaký kubánský bloger a ono to šlo. Pouze jsem vyměnil chatu u řeky za chatu u moře. A dvojku z chování dostal taky. Za to, že nestihl povinné házení směrem na USA.

Život je fajn a není peříčko ani tady ani tam. A pokaždé je to volba toho nebo druhého. Právo odsuzovat máme, ale měli bychom sami u sebe. A to platí pro lůzu i vyvolené.;-)

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

3. 8. 2010 11:28
Re: Zkusil jsem si představit

já jsem odpověděl v kvízu na nějaké školní besídce, že náš první prezident byl Masaryk (správná odpověď byla Gottwald a všichni náležitě zbledli):-) a taky jsem měl vymalovaný. Zvláště, když můj otec měl ve skříni, až někde na dně, uloženou uniformu příslušníka československé jednotky v Anglii. Na tu dvojku z chování ve druhé třídě s láskou vzpomínám, ale ještě mně nenapadlo ji vydávat za odboj.... :-)

0 0
možnosti
VB

VaclavBau

3. 8. 2010 11:03
Proč emigroval?

Jo, o tomhle je potřeba mluvit - ať si naše děti uvědomí, v čem vyrůstali a žili jejich rodiče. Názor p. Novotného nesdílím - nevím, proč tak zahořkl a čím si musel projít. Vadí mi, že generalizuje, že plive a kope na všechny, kteří s ním nesdílejí jeho trpký osud. Ale to mi hluboký respekt a obdiv k těm, co se k tomu odhodlali a udělali ten krok nevezme.

S prominutím, z pohledu našeho kluka jsou tyhle debaty absurdní - je mu teď 8 let. Vůbec nechápe to, že kdysi lidi nemohli jen tak vyjet za hranice a My v osmi jsme moc dobře věděli, co to sou pracovní soboty a co to znamená nejít v ten den do školy. Nepamatuju se na jikoho, kdo by nešel... a o zahraničí se jen mluvilo v zeměpise - cestováním se myslel jen výlet do Štramberku nebo Lešné.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

3. 8. 2010 11:02
Dnes se shodneme i my dva :-)

Díky mému blogování mě kontaktovaly desítky emigrantů z celého světa, se kterými si nyní dopisuji. Považuji za velikou kliku, že naprostá většina není taková, jako je pan Novotný. [>-]R^

0 0
možnosti

lost

3. 8. 2010 11:02
nevím jak přesné mám info

.. ale soudit někoho za nezaplacení cla při dovozu um.díla je možné jen v absurdistánu a v čechách .... a podobných pastí je tu více.

0 0
možnosti
B

bembel.bembel

3. 8. 2010 11:01
smůla,

že nemáš to štěstí jako tvůj fotřík - kdyby tě práce bavila jako jeho, nemusel bys tady 24/7 trčet a vymezovat se vůči každé kravině, na kterou tu narazíš Rv

0 0
možnosti
S

svatopluk.dobrota

3. 8. 2010 10:58
Emigranti na dně ! ! !

Fakt miluju ty emigranty co utekli a na všechno tady u nás nadávají, jenže pak příjdou jejich zdravotní problémy a vracejí se do ČR, protože v cizině nemají na zdravotní ošetření peníze............;-D Takových případů znám v okolí desítky !

0 0
možnosti
T

tromi4

3. 8. 2010 10:57
karma

Novotný je pouze podvodník

0 0
možnosti
PAM

papaya and mamaya

3. 8. 2010 10:49
bez karmy

řešíte si osobní problém a včerejší spor s GN. Nezastávám se ani jednoho. Oxiduju pouze u Bosaka.

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

3. 8. 2010 10:48
Takže ty jsi Vláďo se svým papá nahlodával prohnilý režim

... absencí nan brigádách. Mno, když odhlédnu od humorné představy brigády někde v práglu, tak ti vlastně vděčíme za znovunabytou svobodu. Ovšem ta dvojka z chování až v osmičce, to poněkud kazí. Já jsem ji měl už ve druhé třídě :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám