Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
POB

prosím o bonznutí

3. 8. 2010 11:50
co je

lepší, zdrhnout, nebo budovat totalitu a dělat, že to není totalita?

0 0
možnosti
ST

Stará turistka

3. 8. 2010 11:53
Re: co je

máte ty (post)socialistické fráze a zkratkovité myšlení pěkně zadřené pod kůží...

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

3. 8. 2010 11:46
Nemalá část emigrantů prchala před trestem

za kriminální delikty, a nebyl to jen Krejčíř a Kožený. Také v socialismu bylo mnoho zlodějů ohroženo vězením.

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

3. 8. 2010 11:48
Re: Nemalá část emigrantů prchala před trestem

nemalá část skladníků se ukryla do skladů, protože jinde by je vyházeli pro naprostou neschopnost... :-/

0 0
možnosti
E

Enaz

3. 8. 2010 11:42
Ale houby ...

co kdybyste si, pane autore, přečetl celý článek, na který reagujete? A třeba aspoň to nad první čarou?

Sám se vymezujete vůči komunistům a jejich pohrobkům, ale na druhou stranu napadáte to samé, co  by pohrobci napadli.

Vždyť ten původní článek je v pohodě ... nebo snad chcete říct, že :  opustit zemi, ve které jste vyrůstal a ve které máte rodinu je lehké?,  není možné být někde jinde šťasný?,  že u nás není líp než dřív?,  není dobře, že se mladí mohou vypravit do světa a bez problémů se vrátit?,  není možné, aby se byli Češi vnímáni jako normální lidi a někteří už nechtějí svůj status pobytu měnit?

Kde vidíte v tom článku, který tak kritizujete a vymezujete se vůči němu, urážení  lidí, kteří zůstali doma? Nebude to hlavně tím, že jste si ten článek pořádně nepřečetl?

A závěr toho Vámi napadaného článku je (i podle toho jak se vymezujete Vy) víc než smířlivý a kladný, víme?

0 0
možnosti
B

Bucharovic

3. 8. 2010 11:46
Re: Ale houby ...

Ale budete tak hodný a necháte na mně, abych viděl ten článek svýma očima, že ano...? Četl jsem ho celý, jinak bych se neodvážil o něm psát. Každý v něm vidíme to své, tak už to chodí. Klidně si napište svůj rozbor, nikdo Vám nebrání - i my už tady žijeme ve svobodě...V.Kroupa

0 0
možnosti
F

fleec

3. 8. 2010 11:42
Řekněte mi Vladimíre,

jsou tyhle články k něčemu, žabomyší války typu Kroupa versus Novotný?......nikam nevedou a je to jak přehazování shnilejch bramborů...:-/...a ani se tu pak člověk nezasměje....to si radši počtu o krabičce poslední záchrany;-)

0 0
možnosti
B

Bucharovic

3. 8. 2010 11:51
Re: Řekněte mi Vladimíre,

Ale hloupost. Kdyby p. Novotný napsal článek, ve kterém by neurážel lidi co neemigrovali, tak bych po něm ani nevzdechl. Žádnou válku s ním nevedu, mám na něho svůj názor a tím to pro mě končí. Kdyby podobný článek napsal kdokoliv jiný - reagoval bych stejně. Věřte, nebo nechte být;-) V.Kroupa

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

3. 8. 2010 11:36
Neskákejte kroupovi na jeho demagogii...

emigrant, nebo skladník, to jsou jen dvě množiny nějakých osob, které nelze naházet do jednoho pytle. Nezastávám se pana Novotného ale to, s jako jistotou pan Kroupa vždy dokáže určit, že Češi jsou zloději, že se všichni mají stydět, že emigranti jsou lumpové atd. atd.... to vypovídá něco nehezkého o autorovi těchto generalizujích soudů. Co by asi říkali další skladníci, kdyby tady někdo napsal, že skladníci jsou nevzdělaní dělníci? Níže postaveni jsou jen zedníci a kominíci?  To bych si nikdy nedovolil, soudit celou skupinu lidí, podle jednoho skladníka... :-/

0 0
možnosti
B

Bucharovic

3. 8. 2010 11:47
Re: Neskákejte kroupovi na jeho demagogii...

Aha, tak vy jste můj včerejší článek pochopil takhle? Jenže já právě Čechy nabádal k tomu, aby se nestyděli, protože nemají za co. Ale váš pohled - vaše právo.:-) V.Kroupa

0 0
možnosti
.

...palič

3. 8. 2010 11:25
Tihle

"emigranti" co hned po dohonutém předání moci v roce 1990 začali poučovat, udílet hraběcí rady jsou totiž zhusta sami bývalí komunisté odrodilci, které po roce 1968 vyšoupli jiní komunisti. Případně fízlové, kteří byli vyslání rozvědkou, aby sledovali skutečné politické emigranty. Nejsměšnější je asi ta skupina, která práskla do bot v osmdesátých letech, kdy už to po smrti Bražněva naši komouši vedli a nevedli. Mysleli si, že na ně někde čekají pečení holubi, co lírají do huby. Ale omyl, jediné co je čekalo byla pozice lidí druhé kategorie a kontakt pouze s dalšíma naplaveninama (odtud jejich záliba v multikulti). Nejsou nikde doma a nadáváním na Česko a Čechy si léčí vlastní komplexy.

0 0
možnosti
MM

captain cook

3. 8. 2010 12:36
Re: Tihle

z tvych lzi je jasne, ze skutecneho emigranta bys nepoznal ani kdyby stal primo pred tebou za jasneho dne. Popis co byli emigranti zac, co venku ocekavali a v jake spolecnosti se v zahranici pohybuji poukazuje, ze vubec nevis o cem mluvis. Jenom blbe fantazirujes podle bujnych predstav tveho komousi vymyteho mozku.

Tve skalopevne presvedceni ze nikde nejsou doma a jak ze si potrebuji "lecit komplexy" je moc k smichu. Asi si neuvedomujes jak na sebe nevedomky prozrazujes co je ve skutecnosti tvuj vlastni problem - jsi zakomplexovany, komunistickou propagandou nasakly ubohy cechacek, ktery si svou malost a zavist potrebuje lecit nadavanim na emigranty.

Samozrejme, ze komousi museli ven poslat par krys, aby spiclovali mezi ceskoslovenskymi krajany a bonzovali. Tohle plus vymyslene pomluvy a ocernovani charakteru byl jediny zpusob jak se komousi mohli mstit tem, kdo jim unikli ze sparu a zalozili si venku novou, slusnou existenci.

0 0
možnosti
OM

One-Eyed Machinist

3. 8. 2010 11:22
Vladimire, citovanou vetu jsi spatne pochopil

...Zajímavým fenoménem je přesvědčení té spodiny, že Cech či Slovák nemůže být nikde štastný než tam kde žijou oni a proto den co den brečí do polštářů...

Fakt, ze Tvuj tata do polstare nebrecel je sice pekny, ale je uplne mimo misu. Veta rika, ze do polstaru by meli brecet prave emigranti, o tom je ta spodina presvedcena.

Myslim si, ze je nekolik skupin migrantskeho smysleni o puvodni vlasti. Jirka Novotny patri do skupiny emigrantu, kteri maji pocit nedostatecneho vyrovnani se se starou vlasti, pocit zneuznani a proto jeho potreba vymezit se vuci 'domorodcum' stale vyleza napovrch. Je to jen zneuznany emigrant, kteremu prisli na jeho podvody. Verim, ze takovych je naprosta mensina a ostatni jsou uplne v pohode.

0 0
možnosti
GI

Gabriela I.

3. 8. 2010 11:28
Re: Vladimire, citovanou vetu jsi spatne pochopil

No a ještě když si pořádně přečtete úplný úvod článku, tak taky zjistíte, kdo vlastně je "ta spodina" - já bych si takovou definici na svou rodinu třeba nikdy nevztáhla.

0 0
možnosti
GI

Gabriela I.

3. 8. 2010 11:19
No, právě že moc ne.

Zkuste si ten článek pana Novotného přečíst ještě jednou.....

0 0
možnosti
GI

Gabriela I.

3. 8. 2010 11:21
Re: No, právě že moc ne.

Ha, pardon, omyl, to patřilo pod informaci, že v tom není nic osobního a pan Kroupa pouze reguje na článek pana Novotného a jeho obsah...

0 0
možnosti
K4

kirduk 4

3. 8. 2010 11:17
Dobrý článek

karma R^

0 0
možnosti
T

toad

3. 8. 2010 11:14
Tak Kroupa je nakonec disident,

házel bobek na zvelebování o sobotách a dostal za to dokonce dvojku z chování. Tomu říkám odboj. Idnes jsou mezi námi obyčejní, nenápadní ale o to lidštější hrdinové!

0 0
možnosti
D

doakce

3. 8. 2010 11:18
Re: Tak Kroupa je nakonec disident,

Přečtéte si článek ještě jednou než začnete odpovídat blábolama!

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám