Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

artea

7. 7. 2010 13:37
V té hospodě

měli opravdu divný systém. Zaměstnanci lenochodi.  Majitel mne taky nějak nesedl. Pokud Z.Poh. má radit a patří mezi pět nejlepších kuchařů na světe asi od něj schválení smažáku čekat nemůžeme.:-) Lidová dršťková mu naopak chutnala. Co si z toho majitel odnese, jaké změny provede a kde zůstane při starém je čistě na něm. Opravit si  již značně pošramocenou pověst své hospody bude těžký úkol. Na samolepku to nebylo sem altruismus nepatří.

0 0
možnosti
JS

astar

7. 7. 2010 13:39
Re: V té hospodě

tak ono to jsou už díly z loňska, tohle je opakování..sedněte na vlak a jedte s etam o víkendu podívat apak poreferujte..;-)

0 0
možnosti
JS

astar

7. 7. 2010 13:31
nemyslím si, že je to hodně

jen pro info - včera jsme se vrátili z pobytu u termálu Čalovo- Velký Meder... ve všech stáncích klasika -smažák, trocha hranolek -3 eura, kuřecí krokety , hranolky 3.4 eura. V restauraci koliba se dělají ryby -5 druhů ryb, cena 1,2-2 eura za 100g ryb. Průměrná váha ryb je 200-400g, dle velikosti a typu (je tam hejk, pstruh a ještě další 3 typy, už nevím ale jaké..) manželka čekala na hejka 35 minut, stál 5 euro, kamarád měl pstruha, 300g za 4.5 eura, čekací doba také 35 minut, restaurace narvaná lidmi.. v hlavním vchodu je klasická restaurace - pečené kuře cca 3 eura, svíčková 3.3 eura, sýrový špíz 2.9 eura + příloha.. za svíčkovou + 4knedle, kuře s bramborem, špíz s bramborem a pul litra kofoly jsme dali 14 euro, takže jídlo stálo v průměru cca 100 korun.. ještě vám to přijde hodně?? čekal jsem na jídlo 15 minut ve frontě.. než žrát smažák za 3 eura, dám si raději každý den svíčkovou za 4.5 eur.. a tak je to i u nás.. jsem u vody, tak si dám rybu, klidně za 120 korun..

0 0
možnosti
JS

astar

7. 7. 2010 13:36
Re: nemyslím si, že je to hodně

na smažáku nic není- koupím polotovar z makra, fláknu do oleje, na**ru tam  ARO hranolky, kopu tatarky a huráá zázrak je na světě, cena lidová 90 korun... ale udělat kus ryby, to je umění, kupuji na gril 2ks pstruha, v akci za 50 korun oba.. proč by nemohla mít restaurace u vody prstruha za 90 korun?? přijde vám to moc?? nebo si raději dáme klasiku - smažák.. byl jsme v ikei, měli tam na jídlo steak v bylinkové omáčce, s bramborem za 70 korun, pak masové koule v omáčce, cena cca 60 korun dle hmotnosti a pak - smažák, hranolky, tatarka-89 korun.. a co myslíte? správně,většina si vítězně táhla smažák, místo aby si dali levnější a chutnější maso , tak všichni se futrujou smažákama, jako by to bylo to nejlepší na světě..vždyt to říkal Zdenda dobře-točte tu pivo a dělejte smažáky až do zblbnutí..

0 0
možnosti
A

anothai

7. 7. 2010 13:15
No,

já si myslím, že ujel spíš ten samorost od vody, co si říká majitel restaurace. Proč tam proboha zve Pohlreicha, který má svojí úroveň a chce si jí už z profesního přesvědčení udržet? Do této čtvrté cenové je škoda jeho rad i receptů. A na druhou stranu máte p. Kroupa pravdu v tom, že k řece a kempu tyto hospůdky patří, když jedu pod stan, taky se beru konzervy a zavírací nůž a ne krabí salát a prostírání. V tom je ta romantika a krása.

0 0
možnosti
JS

astar

7. 7. 2010 13:38
Re: No,

no to je snad každého věc, ne, nebo si myslíte, že pod stan jezdí jen samorosti, pro které je největší nářez trenčianské párky s fazulou??? Myslíte si, že normální člověk, který se chce slušně najíst, se u vody nikdy nevyskytne?

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

7. 7. 2010 12:52
mi teda prijdete taky dost mimo

vy jste asi na zacatku devadesatych let zalezl do mrazaku a ted jste se probudil... uz nejsme narod pastikaru a za kvalitni jidlo klidne zaplatim i vic nez dve kila. jestli existuj lide, kteri daji za obed max kilo a mysli si, jak se skvele nadlabli a pritom "zrali" jen hromadu chemie, tak je mi jich uprimne lito.... a kupni sila u nas je hodne "nahore" ve srovnani s tim, co tu bylo jeste pred dvaceti lety...

0 0
možnosti
B

Bucharovic

7. 7. 2010 12:55
Re: mi teda prijdete taky dost mimo

Je jeden dotaz - kolik Vám bylo v roce 1989 let? Díky. V.Kroupa

0 0
možnosti
EK

Deleter

7. 7. 2010 12:29
Mno,

tak ty rybí jídla tam měl přidat, ne jimi nahradit smažák a guláš.

Na porci 100g z ryby (46,-) plus zelenina (20,-) se dá vydělat i když se vydá za 120,-

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

7. 7. 2010 12:18
myslím že se pane Kroupo mýlíte

lidé dají rádi za kvalitní a dobrou stravu peníze a budou se vracet, tak to funguje po celém světě a bude jednou i u nás, problém je v tom že spousta lidí ještě dobrou a kvalitní stravu v restauraci nikdy neochutnala a dokonce pochválí i ty blafy co se ve většině hospod servírují, prostě gastronomie je o nás hodně dole

0 0
možnosti
B

Bucharovic

7. 7. 2010 12:20
Re: myslím že se pane Kroupo mýlíte

Kupní síla je u nás hodně ,,dole"... V.Kroupa

0 0
možnosti
EK

fitzie

7. 7. 2010 12:16
já jsem za "Pólrajchův" pořad

vděčná.

po pár dílech, které jsem shlédla, jsem si začala znova vozit jídlo sebou a jím v jediné hospodě - jejíž majitele znám a kterým do kuchyně doslova vidím (dveře jsou dokořán).

S pohostinstvím je to tady horší, než jsem čekala.

0 0
možnosti
JH

Dangerous_Dave

7. 7. 2010 12:06
mimo realitu je pomerne casto

... kdyz ve skolni jidelne strouhal na spagety parmezan, tak to bylo taky spis komicke

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

7. 7. 2010 12:06
zrovna jsem byl o víkendu na Vranově

....a mohu dát Pohlreichovi jen zapravdu......místo 90 Kč za mizerný jídlo (naštvalo mě na ultimum) bych dal raději 120 za pořádný....a takových nás tam bylo dost....naštěstí se tam jedna mírně dražší ale o dost kvalitnější hospoda našla. Do té minulé už nepáchnu......

Už je dost lidí, co mají na to, aby se kvalitně najedli. Takže tady jsi Vláďo trošku vedle.

Hospoda je podnikání jako jakékoli jiné.....těch levných je obvykle v okolí dost, takže se můžeš prosadit leda kvalitou......Pohlreicha sleduji pravidelně a myslím, že z kuchařských programů je to absolutně top.

0 0
možnosti
E

EAPoe

7. 7. 2010 11:28
Těžké hodnocení

Sleduji pana Pohlreicha pokud je mohu a tak si dovolím s autorem nesouhlasit. Samozřejmě mohu a mám na některé problémy a "povahové rysy" české restaurační gastronomie poněkud jiné názory, ale v podstatě pozoruji ve všech dílech jednoznačnou názorovou kontinuitu pana šéfkuchaře a restauratéra stran cenové politiky našich majitelů restaračních zařízení. A poukazovat na nelogičnost ve dvou dílech s totálně rozdílným podtextem, to mi nepřipadá příliš objektivní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám