Diskuse
Z „Ano, šéfe“, jsem v rozpacích…
Děkujeme za pochopení.
artea
V té hospodě
měli opravdu divný systém. Zaměstnanci lenochodi. Majitel mne taky nějak nesedl. Pokud Z.Poh. má radit a patří mezi pět nejlepších kuchařů na světe asi od něj schválení smažáku čekat nemůžeme. Lidová dršťková mu naopak chutnala. Co si z toho majitel odnese, jaké změny provede a kde zůstane při starém je čistě na něm. Opravit si již značně pošramocenou pověst své hospody bude těžký úkol. Na samolepku to nebylo sem altruismus nepatří.
astar
Re: V té hospodě
tak ono to jsou už díly z loňska, tohle je opakování..sedněte na vlak a jedte s etam o víkendu podívat apak poreferujte..
astar
nemyslím si, že je to hodně
jen pro info - včera jsme se vrátili z pobytu u termálu Čalovo- Velký Meder... ve všech stáncích klasika -smažák, trocha hranolek -3 eura, kuřecí krokety , hranolky 3.4 eura. V restauraci koliba se dělají ryby -5 druhů ryb, cena 1,2-2 eura za 100g ryb. Průměrná váha ryb je 200-400g, dle velikosti a typu (je tam hejk, pstruh a ještě další 3 typy, už nevím ale jaké..) manželka čekala na hejka 35 minut, stál 5 euro, kamarád měl pstruha, 300g za 4.5 eura, čekací doba také 35 minut, restaurace narvaná lidmi.. v hlavním vchodu je klasická restaurace - pečené kuře cca 3 eura, svíčková 3.3 eura, sýrový špíz 2.9 eura + příloha.. za svíčkovou + 4knedle, kuře s bramborem, špíz s bramborem a pul litra kofoly jsme dali 14 euro, takže jídlo stálo v průměru cca 100 korun.. ještě vám to přijde hodně?? čekal jsem na jídlo 15 minut ve frontě.. než žrát smažák za 3 eura, dám si raději každý den svíčkovou za 4.5 eur.. a tak je to i u nás.. jsem u vody, tak si dám rybu, klidně za 120 korun..
astar
Re: nemyslím si, že je to hodně
na smažáku nic není- koupím polotovar z makra, fláknu do oleje, na**ru tam ARO hranolky, kopu tatarky a huráá zázrak je na světě, cena lidová 90 korun... ale udělat kus ryby, to je umění, kupuji na gril 2ks pstruha, v akci za 50 korun oba.. proč by nemohla mít restaurace u vody prstruha za 90 korun?? přijde vám to moc?? nebo si raději dáme klasiku - smažák.. byl jsme v ikei, měli tam na jídlo steak v bylinkové omáčce, s bramborem za 70 korun, pak masové koule v omáčce, cena cca 60 korun dle hmotnosti a pak - smažák, hranolky, tatarka-89 korun.. a co myslíte? správně,většina si vítězně táhla smažák, místo aby si dali levnější a chutnější maso , tak všichni se futrujou smažákama, jako by to bylo to nejlepší na světě..vždyt to říkal Zdenda dobře-točte tu pivo a dělejte smažáky až do zblbnutí..
anothai
No,
já si myslím, že ujel spíš ten samorost od vody, co si říká majitel restaurace. Proč tam proboha zve Pohlreicha, který má svojí úroveň a chce si jí už z profesního přesvědčení udržet? Do této čtvrté cenové je škoda jeho rad i receptů. A na druhou stranu máte p. Kroupa pravdu v tom, že k řece a kempu tyto hospůdky patří, když jedu pod stan, taky se beru konzervy a zavírací nůž a ne krabí salát a prostírání. V tom je ta romantika a krása.
astar
Re: No,
no to je snad každého věc, ne, nebo si myslíte, že pod stan jezdí jen samorosti, pro které je největší nářez trenčianské párky s fazulou??? Myslíte si, že normální člověk, který se chce slušně najíst, se u vody nikdy nevyskytne?
mfdnes-bulvar
mi teda prijdete taky dost mimo
vy jste asi na zacatku devadesatych let zalezl do mrazaku a ted jste se probudil... uz nejsme narod pastikaru a za kvalitni jidlo klidne zaplatim i vic nez dve kila. jestli existuj lide, kteri daji za obed max kilo a mysli si, jak se skvele nadlabli a pritom "zrali" jen hromadu chemie, tak je mi jich uprimne lito.... a kupni sila u nas je hodne "nahore" ve srovnani s tim, co tu bylo jeste pred dvaceti lety...
Bucharovic
Re: mi teda prijdete taky dost mimo
Je jeden dotaz - kolik Vám bylo v roce 1989 let? Díky. V.Kroupa
Deleter
Mno,
tak ty rybí jídla tam měl přidat, ne jimi nahradit smažák a guláš.
Na porci 100g z ryby (46,-) plus zelenina (20,-) se dá vydělat i když se vydá za 120,-
markyz.Gero
myslím že se pane Kroupo mýlíte
lidé dají rádi za kvalitní a dobrou stravu peníze a budou se vracet, tak to funguje po celém světě a bude jednou i u nás, problém je v tom že spousta lidí ještě dobrou a kvalitní stravu v restauraci nikdy neochutnala a dokonce pochválí i ty blafy co se ve většině hospod servírují, prostě gastronomie je o nás hodně dole
Bucharovic
Re: myslím že se pane Kroupo mýlíte
Kupní síla je u nás hodně ,,dole"... V.Kroupa
fitzie
já jsem za "Pólrajchův" pořad
vděčná.
po pár dílech, které jsem shlédla, jsem si začala znova vozit jídlo sebou a jím v jediné hospodě - jejíž majitele znám a kterým do kuchyně doslova vidím (dveře jsou dokořán).
S pohostinstvím je to tady horší, než jsem čekala.
Dangerous_Dave
mimo realitu je pomerne casto
... kdyz ve skolni jidelne strouhal na spagety parmezan, tak to bylo taky spis komicke
SYETEY-KOTZOUR
zrovna jsem byl o víkendu na Vranově
....a mohu dát Pohlreichovi jen zapravdu......místo 90 Kč za mizerný jídlo (naštvalo mě na ultimum) bych dal raději 120 za pořádný....a takových nás tam bylo dost....naštěstí se tam jedna mírně dražší ale o dost kvalitnější hospoda našla. Do té minulé už nepáchnu......
Už je dost lidí, co mají na to, aby se kvalitně najedli. Takže tady jsi Vláďo trošku vedle.
Hospoda je podnikání jako jakékoli jiné.....těch levných je obvykle v okolí dost, takže se můžeš prosadit leda kvalitou......Pohlreicha sleduji pravidelně a myslím, že z kuchařských programů je to absolutně top.
EAPoe
Těžké hodnocení
Sleduji pana Pohlreicha pokud je mohu a tak si dovolím s autorem nesouhlasit. Samozřejmě mohu a mám na některé problémy a "povahové rysy" české restaurační gastronomie poněkud jiné názory, ale v podstatě pozoruji ve všech dílech jednoznačnou názorovou kontinuitu pana šéfkuchaře a restauratéra stran cenové politiky našich majitelů restaračních zařízení. A poukazovat na nelogičnost ve dvou dílech s totálně rozdílným podtextem, to mi nepřipadá příliš objektivní.
- Počet článků 2182
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3086x
Dum Spiro Spero...
Seznam rubrik
- O FILMECH...
- SMRT TÁHLA PIKOVÝ ESO
- MŮJ ČTENÁŘSKÝ DENÍK
- POVOLÁNÍ - BODYGUARD
- JE TĚŽKÉ PŘEŽÍT...
- O lásce...
- TANEC S BÍLOU SMRTÍ
- S PRSTEM NA SPOUŠTI...
- HRA O ŽIVOT...
- MOJE RECEPTY - VAŘENÍ...
- O LÁSCE - MOJE PŘÍBĚHY A ÚVAHY
- SLOUŽÍM VLASTI...
- MOSSAD...
- MOJE BAJKY A POHÁDKY
- DIVOKÝ ZÁPAD...
- Z DENÍKU - AFGHÁNISTÁN...
- O ČLOVĚKU...
- STÍNY...
- STŘÍPKY Z DĚTSTVÍ...
- TĚŠÍ MĚ, CHÁRON...
- ,,SHAKESPEAROVINY"
- TEXTY MÝCH PÍSNÍ A BALAD
- I ĎÁBEL BÝVAL KDYSI ANDĚLEM…
- CHERCHEZ LA FEMME...
- TAXÍK A JINÉ SRANDIČKY...
- CUI BONO VERITAS...
- HORORY, SCI FI, PSYCHO...
- RYBÁŘSKÉ POVÍDKY A ZAMYŠLENÍ..
- MOJE BÁSNIČKY...
- MOJE FOTOBLOGY...
- OSOBNÍ
- NEZAŘAZENÉ
Oblíbené blogy
- Všechny, ze kterých se dozvím něco, co jsem nevěděl...
- Pavlína O' T. -Ta, která umí říci jasně co se jí líbí a co ne...
- Dušan Rovenský - Ten, který zná, ví a zažil...
- Alice Barešová - Ta s krásnou duší...
- Standa Wiener - Ten, co mě vždy pobaví...
- Jana Krčová - Ta něžně svá...
- Pavel Krečíř - Myslím, že srandista a budovatel :-))
- Ivo Richter - normální a prima chlap
- Hana Rebeka Šiander - V sametu zabalený diamant...
- Marián Béreš - PAN fotograf...
- Dušan Streit - zdravě rozumný
Oblíbené stránky
- Své články publikuji i v časopise ,,Rybář"
- Něco pro milovníky fajnového pití - COGNAC CLUB
- Napsal jsem první knihu
- Napsal jsem druhou knihu
Oblíbené knihy
Oblíbené články
- Hoď kamenem, kdož jsi bez viny...
- Z deníku - Afghánistán...jsou čtyři ráno...
- Vánoce 88' a ráže 7,62...
- Bodyguard - ,,Vaše sukně madam..."
- Bodyguard - ,,Tohle je Bagdád madam..."
- Pod palbou...
- ,,Vrať se mi živý, Vasko..."
- Přežít...
- Ano, já jsem Smrt...
- Per atria mortis... (Skrz brány smrti...)
- Kytarový mág...
- Zakuř si, Žide, zakuř...
- Cizinec...
- Milý Ahmede...
- Jak jsem salutoval B. Willisovi...
- Tanec s bílou smrtí - kapitola první...