Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HMC

Hrábě Monte Cristo

19. 2. 2010 22:03
Česnek, cibule, sádlo, ještě chybí litr smetany...

Opět pokus o ucpání cév ? Už i tak jste prorostlý sádlem, nebude příště namístě nějaký receptík na salát Waldorfík?:-):-):-)

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

19. 2. 2010 22:10
Re: Česnek, cibule, sádlo, ještě chybí litr smetany...

v čí žoldu pracujete, pane kolego?:-)

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

19. 2. 2010 22:02
Upozornění: po požití pokrm budete trpět na větry....

... přesněji.... s největší pravděpodobností se dostaví intenzivní nadýmání, úměrné množství použité cibule a česneku. Opatrně s otevřeným ohněm:-)

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

19. 2. 2010 21:57
Nejvíc jsem se zasmál u té fotky s cibulí a česnekem

.... jak ji autor opatřil titulkem "nakrájená cibule a česnek na plátky" ;-D to snad nemusíte pane Kroupo říkat, to přece  každej vidí ;-D

0 0
možnosti
V

Vikina

19. 2. 2010 22:22
Re: Nejvíc jsem se zasmál u té fotky s cibulí a česnekem

On to tam napsal pro ty méně chápavé. A protože věděl, že se určo dostavíš, tak ... ;-D;-D

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

19. 2. 2010 21:34
dobré pane Kroupa

já bych sice před pečením krkovičku "zatáhl" a teprve podlil pivem ale jako klasika dobré a pokud se týká sádla a jeho množství je ho dost ale jsou prostě jídla která jsou takto chutnější a o to "nezdravější" pokud by ctěný strávník výpek odmítal nemusí ho přece dostat a pokud by dále remcal dá se plátek masa  osušit na papírovou utěrku 

0 0
možnosti
MM

captain cook

22. 2. 2010 0:55
Re: dobré pane Kroupa

taktez! Dat krkovicku nebo jine maso z papiru rovnou do pekacku, syrove posypat a zalit prisadami a rovnou s tim do trouby, to delaji na vareni lini Anglicane a ti kdo nemaji cas nebo povazuji tepelnou pred-pripravu pred pecenim za prilis komplikovanou vedu.

V ceske kuchyni je obvyklejsi trochu jiny technologicky postup, ktery ma za nasledek krehci maso, chutnejsi a pritom mene tucny pokrm.

Nejdriv maso opect z obou stan na trosce oleje na panvicce, aby se zatahlo. Pak prendat do pekacku. Ve zbytku oleje zeskelnatet cibuli a osmazit slaninu, ke konci smazeni pridat cesnek a promichat. Vsechny prisady prendat do pekacku a rozestrit na krkovicku.Nakonec odlit prebytecny tuk vysmazeny ze slaniny a nalit do panvicky pivo, aby "zvedlo" veskere chutne prismazky ode dna a prevedlo do stavy.

Pak tim prelit krkovicku a do trouby.

0 0
možnosti

Pavel.Hrdina

19. 2. 2010 21:07
To zkusím!

Akorát sádla dám pro sichr dvě lžíce. Najust. ;o)

0 0
možnosti
JK

lola-cz

19. 2. 2010 21:14
Re: To zkusím!

Pokud si to vychutnáš sám, tak proč ne :-) a tvým vnitřnostem a cévám najust!!! R^ ;-D

0 0
možnosti
B

Bucharovic

19. 2. 2010 20:32
Tak mi povězte, vy...

..sádlonemilové, kde na tom naservírovaném talíři vidíte ,,litry" sádla? V tom pekáčku ho nebyla hrst, ale jedna polévková lžíce. Rozmazával jsem ho po stěnách pekáče prsty a jak si můžete všimnout - vy, co si všimnout chcete, tak jsou na bocích pekáčku místa, kde sádlo skoro není. Je tam jen pár míst, kde je ho asi jako na kávové lžičce. Pivo a sádlo se během pečení vstřebá a angl, slanina se krásně opeče. Krokety nebyly ,,nedodělané", ale výborné. No, ale ty, kdo nechtějí být přesvědčení (kyselá Wendolene) - stejně nepřesvědčím. Tak alespoň těm normálním z vás přeju hezký víkend a dobrou chuť. V.Kroupa

0 0
možnosti
JK

lola-cz

19. 2. 2010 20:35
To vám povídám, vy...

Krkovici stačí podlít, sádlo které v ní je se vypeče samo.

0 0
možnosti
DW

Doctor Who

19. 2. 2010 19:11
Krkovička

je mastná sama o sobě, pokud ji zakydáte v pekáči pivem, pustí tuk, pak nechápu to vymazávání sádlem. I kuře stačí podlít trochou vody, a tuk se z něj vypeče.  -  Příloha k tomuhle tučňákovi by měla být lehčí. - ale vy se chcete své rodiny zřejmě zbavit, jinak byste je stále nekrmil litry tuku.

0 0
možnosti
W

Wendolene

19. 2. 2010 20:01
Re: Krkovička

Budoucnost, pise se rok 2015, idnes tiskne clanek v Cerna kronika "Spisovatel a rybar zabil svou rodinu cholesterolem";-D;-D;-D

0 0
možnosti
PH

artea

19. 2. 2010 19:02
Tak to zase vyzkouším!

Ve středu jsem dělala krizovou sekanou a byla jsem velmi příjemně překvapena. Chutnala mi moc. Manžel ten ji chválil několikrát a otec byl také spokojen. Když jsem jim sdělila, že jsem do ní přidala 2 sáčky sojového granulátu něchtěli tomu věřit.

VZKAZ PRO STÁLE A VĚČNĚ NESPOKOJENÉ KRITIKY:

Než něco zkritizujete je dobré si to aspoň jednou uvařit.

Bez toho je vaše kritika nedůvěryhodná. Je to jako byste psali recenzi na nějaký nový film u kterého jste viděli jen závěrečné titulky.

0 0
možnosti
O

ondrakrejsa

19. 2. 2010 19:30
Re: Tak to zase vyzkouším!

proc bych to mel varit, na to se mam moc rad... btw. autore, kolik mate cholesterol, trigly a sacharidy???

0 0
možnosti
W

Wendolene

19. 2. 2010 18:42
Recepty z piva jsou lepsi s hovezim

;-)Rozhodne bych vynechala kmin a slaninu, uz i tak je tam dost sadla, pekac netreba vymazavat dalsi horou sadla, krokety vypadaji nedodelane. Lepsi by byla ryze jako priloha k tomuto mastnemu jidlu, nez smazene a mastne krokety... Proste Babica na entou...kdyz uz tmave pivo - Guinness..;-D;-)

0 0
možnosti
LM

Aaron71

19. 2. 2010 20:08
Re: Recepty z piva jsou lepsi s hovezim

Ale hořké pivo by mohlo změnit chuť. Ten kozel je sladký a nejde tak ani o pivo, jako spíš o použitý karamel v něm. Pokud by autor použil místo piva přímo karamel, dosáhl by velmi podobného efektu.

0 0
možnosti
T6

TATRA 613

19. 2. 2010 18:01
ačkoliv černé desetistupnové pivo...

je nejlepším pivem všech dob. zvlášt velkopopovický kozel,tak bych to k sobě nemíchal. tedy černé pivo ke krkovici ano,ael zvlášt a ne na ni!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám