Děkujeme za pochopení.
Hrábě Monte Cristo
Česnek, cibule, sádlo, ještě chybí litr smetany...
Opět pokus o ucpání cév Už i tak jste prorostlý sádlem, nebude příště namístě nějaký receptík na salát Waldorfík?
Hrabě Monte Christo
Re: Česnek, cibule, sádlo, ještě chybí litr smetany...
v čí žoldu pracujete, pane kolego?
Hrabě Monte Christo
Upozornění: po požití pokrm budete trpět na větry....
... přesněji.... s největší pravděpodobností se dostaví intenzivní nadýmání, úměrné množství použité cibule a česneku. Opatrně s otevřeným ohněm
Hrabě Monte Christo
Nejvíc jsem se zasmál u té fotky s cibulí a česnekem
.... jak ji autor opatřil titulkem "nakrájená cibule a česnek na plátky" to snad nemusíte pane Kroupo říkat, to přece každej vidí
Vikina
Re: Nejvíc jsem se zasmál u té fotky s cibulí a česnekem
On to tam napsal pro ty méně chápavé. A protože věděl, že se určo dostavíš, tak ...
markyz.Gero
dobré pane Kroupa
já bych sice před pečením krkovičku "zatáhl" a teprve podlil pivem ale jako klasika dobré a pokud se týká sádla a jeho množství je ho dost ale jsou prostě jídla která jsou takto chutnější a o to "nezdravější" pokud by ctěný strávník výpek odmítal nemusí ho přece dostat a pokud by dále remcal dá se plátek masa osušit na papírovou utěrku
captain cook
Re: dobré pane Kroupa
taktez! Dat krkovicku nebo jine maso z papiru rovnou do pekacku, syrove posypat a zalit prisadami a rovnou s tim do trouby, to delaji na vareni lini Anglicane a ti kdo nemaji cas nebo povazuji tepelnou pred-pripravu pred pecenim za prilis komplikovanou vedu.
V ceske kuchyni je obvyklejsi trochu jiny technologicky postup, ktery ma za nasledek krehci maso, chutnejsi a pritom mene tucny pokrm.
Nejdriv maso opect z obou stan na trosce oleje na panvicce, aby se zatahlo. Pak prendat do pekacku. Ve zbytku oleje zeskelnatet cibuli a osmazit slaninu, ke konci smazeni pridat cesnek a promichat. Vsechny prisady prendat do pekacku a rozestrit na krkovicku.Nakonec odlit prebytecny tuk vysmazeny ze slaniny a nalit do panvicky pivo, aby "zvedlo" veskere chutne prismazky ode dna a prevedlo do stavy.
Pak tim prelit krkovicku a do trouby.
Pavel.Hrdina
To zkusím!
Akorát sádla dám pro sichr dvě lžíce. Najust. ;o)
lola-cz
Re: To zkusím!
Pokud si to vychutnáš sám, tak proč ne a tvým vnitřnostem a cévám najust!!!
Bucharovic
Tak mi povězte, vy...
..sádlonemilové, kde na tom naservírovaném talíři vidíte ,,litry" sádla? V tom pekáčku ho nebyla hrst, ale jedna polévková lžíce. Rozmazával jsem ho po stěnách pekáče prsty a jak si můžete všimnout - vy, co si všimnout chcete, tak jsou na bocích pekáčku místa, kde sádlo skoro není. Je tam jen pár míst, kde je ho asi jako na kávové lžičce. Pivo a sádlo se během pečení vstřebá a angl, slanina se krásně opeče. Krokety nebyly ,,nedodělané", ale výborné. No, ale ty, kdo nechtějí být přesvědčení (kyselá Wendolene) - stejně nepřesvědčím. Tak alespoň těm normálním z vás přeju hezký víkend a dobrou chuť. V.Kroupa
lola-cz
To vám povídám, vy...
Krkovici stačí podlít, sádlo které v ní je se vypeče samo.
Doctor Who
Krkovička
je mastná sama o sobě, pokud ji zakydáte v pekáči pivem, pustí tuk, pak nechápu to vymazávání sádlem. I kuře stačí podlít trochou vody, a tuk se z něj vypeče. - Příloha k tomuhle tučňákovi by měla být lehčí. - ale vy se chcete své rodiny zřejmě zbavit, jinak byste je stále nekrmil litry tuku.
Wendolene
Re: Krkovička
Budoucnost, pise se rok 2015, idnes tiskne clanek v Cerna kronika "Spisovatel a rybar zabil svou rodinu cholesterolem"
artea
Tak to zase vyzkouším!
Ve středu jsem dělala krizovou sekanou a byla jsem velmi příjemně překvapena. Chutnala mi moc. Manžel ten ji chválil několikrát a otec byl také spokojen. Když jsem jim sdělila, že jsem do ní přidala 2 sáčky sojového granulátu něchtěli tomu věřit.
VZKAZ PRO STÁLE A VĚČNĚ NESPOKOJENÉ KRITIKY:
Než něco zkritizujete je dobré si to aspoň jednou uvařit.
Bez toho je vaše kritika nedůvěryhodná. Je to jako byste psali recenzi na nějaký nový film u kterého jste viděli jen závěrečné titulky.
ondrakrejsa
Re: Tak to zase vyzkouším!
proc bych to mel varit, na to se mam moc rad... btw. autore, kolik mate cholesterol, trigly a sacharidy???
Wendolene
Recepty z piva jsou lepsi s hovezim
Rozhodne bych vynechala kmin a slaninu, uz i tak je tam dost sadla, pekac netreba vymazavat dalsi horou sadla, krokety vypadaji nedodelane. Lepsi by byla ryze jako priloha k tomuto mastnemu jidlu, nez smazene a mastne krokety... Proste Babica na entou...kdyz uz tmave pivo - Guinness..
Aaron71
Re: Recepty z piva jsou lepsi s hovezim
Ale hořké pivo by mohlo změnit chuť. Ten kozel je sladký a nejde tak ani o pivo, jako spíš o použitý karamel v něm. Pokud by autor použil místo piva přímo karamel, dosáhl by velmi podobného efektu.
TATRA 613
ačkoliv černé desetistupnové pivo...
je nejlepším pivem všech dob. zvlášt velkopopovický kozel,tak bych to k sobě nemíchal. tedy černé pivo ke krkovici ano,ael zvlášt a ne na ni!!!!
- Počet článků 2182
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3086x
Dum Spiro Spero...
Seznam rubrik
- O FILMECH...
- SMRT TÁHLA PIKOVÝ ESO
- MŮJ ČTENÁŘSKÝ DENÍK
- POVOLÁNÍ - BODYGUARD
- JE TĚŽKÉ PŘEŽÍT...
- O lásce...
- TANEC S BÍLOU SMRTÍ
- S PRSTEM NA SPOUŠTI...
- HRA O ŽIVOT...
- MOJE RECEPTY - VAŘENÍ...
- O LÁSCE - MOJE PŘÍBĚHY A ÚVAHY
- SLOUŽÍM VLASTI...
- MOSSAD...
- MOJE BAJKY A POHÁDKY
- DIVOKÝ ZÁPAD...
- Z DENÍKU - AFGHÁNISTÁN...
- O ČLOVĚKU...
- STÍNY...
- STŘÍPKY Z DĚTSTVÍ...
- TĚŠÍ MĚ, CHÁRON...
- ,,SHAKESPEAROVINY"
- TEXTY MÝCH PÍSNÍ A BALAD
- I ĎÁBEL BÝVAL KDYSI ANDĚLEM…
- CHERCHEZ LA FEMME...
- TAXÍK A JINÉ SRANDIČKY...
- CUI BONO VERITAS...
- HORORY, SCI FI, PSYCHO...
- RYBÁŘSKÉ POVÍDKY A ZAMYŠLENÍ..
- MOJE BÁSNIČKY...
- MOJE FOTOBLOGY...
- OSOBNÍ
- NEZAŘAZENÉ
Oblíbené blogy
- Všechny, ze kterých se dozvím něco, co jsem nevěděl...
- Pavlína O' T. -Ta, která umí říci jasně co se jí líbí a co ne...
- Dušan Rovenský - Ten, který zná, ví a zažil...
- Alice Barešová - Ta s krásnou duší...
- Standa Wiener - Ten, co mě vždy pobaví...
- Jana Krčová - Ta něžně svá...
- Pavel Krečíř - Myslím, že srandista a budovatel :-))
- Ivo Richter - normální a prima chlap
- Hana Rebeka Šiander - V sametu zabalený diamant...
- Marián Béreš - PAN fotograf...
- Dušan Streit - zdravě rozumný
Oblíbené stránky
- Své články publikuji i v časopise ,,Rybář"
- Něco pro milovníky fajnového pití - COGNAC CLUB
- Napsal jsem první knihu
- Napsal jsem druhou knihu
Oblíbené knihy
Oblíbené články
- Hoď kamenem, kdož jsi bez viny...
- Z deníku - Afghánistán...jsou čtyři ráno...
- Vánoce 88' a ráže 7,62...
- Bodyguard - ,,Vaše sukně madam..."
- Bodyguard - ,,Tohle je Bagdád madam..."
- Pod palbou...
- ,,Vrať se mi živý, Vasko..."
- Přežít...
- Ano, já jsem Smrt...
- Per atria mortis... (Skrz brány smrti...)
- Kytarový mág...
- Zakuř si, Žide, zakuř...
- Cizinec...
- Milý Ahmede...
- Jak jsem salutoval B. Willisovi...
- Tanec s bílou smrtí - kapitola první...