Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

17. 1. 2010 1:13
2 Freund Freud

"Kližka je fajn, ale neříkejte , že vaše babička dávala kečup a majoránku do guláše. Neříkejte mi, že nenechala maso opražit, než tam dala vodu nebo hovězí vývar. Každý guláš ma něco společnýho. Tady to není guláš, milej pane.

* 16.01.2010 19:41 * Freund Freud

Podobnost gulasi me babicky je v prisadach. Babicka nedavala kecup, ale lzici rajskeho protlaku. Kecup je americky vyrobek, ktery ani nebyl za jejich let k mani. Kecup je sladky a ma par prisad, ktere se do gulase nehodi.

Maso babicka skutecne dobre osmazila na oleji, vyndala z kastrolu na talir, nez ve zbytku oleje a osmahle masove stavy zeskelnatela cibuli. Pak znovu vratila maso do kastrolu, pridala trosku vody atd a zacala to dusit. Po par minutach to vrzla do trouby, kde se gulas dodusil.

S majorankou zadny problem; moje babicka totiz delala nekolik druhu gulase a podle toho volila koreni. Jindy dala treba oregano, chili nebo spanelskou papriku.

0 0
možnosti
MM

captain cook

17. 1. 2010 1:25
Re: 2 Freund Freud

PS chtel bych dodat, ze ty ruzne babicciny gulase, at uz z klizky nebo jineho masa a jinych prisad (madarsky, vidensky, italsky, stredozemsky, mexicky, segedinsky, houbovy atd atd) se tesi znacne popularite u protinozcu. Take se osvedcuji kdyz je zapotrebi prinest nejake jidlo na ruzna shromazdeni od vecirku rodicovskeho sdruzeni po party atletu na konci sezony a vsem stravujicim (vetsinou ruznych narodnostnich puvodu) to jede tak, ze si chodi pro pridavky a chteji recept. Take neserviruji kazdy gulas s knedlikem, ale podle jeho typu s ryzi, bramborem, testovinami....

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

16. 1. 2010 23:17
Tedy neodpustím si kritiku

dle mne největších gulášových no dejme tomu urážek,

guláš na másle? 8-o nevěřím že to myslíte vážně, majoránka na začátku vaření? paprika nerozpuštěná v tuku?  a ještě bych našel toho víc a ten papiňák mne dorazil, ač se vám to nebude líbit tohle není recept na guláš ale na jeho parodii

0 0
možnosti
JC

JirkaTA

19. 2. 2010 11:16
NAPROSTÝ SOUHLAS!!

Papriku dávám hned na začátku na na zesklovatělou cibuli a řádově vteřiny zasmahnu a zeptejte se mých známých, jestli je guláš hořký a navíc získá pěknou tmavou barvu. No a to máslo, to už je úplná hovadina.

0 0
možnosti
PU

Pulp Fiction

16. 1. 2010 23:07
No potěš...

...to je teda úchylárna. Pod receptem na guláš 387 příspěvků v diskuzi. Je tady někdo normální???

0 0
možnosti
W

Wendolene

16. 1. 2010 21:25
Dobry vecer vespolek

Preji vam ( nepodkurovacum)  vsem krasny vikend.:-)V

0 0
možnosti
V

Vikina

16. 1. 2010 21:32
Re: Dobry vecer vespolek

Wendy, mně taky :-P:-P;-) ? Tím ale uštvána pěkně naštveš ;-D.

0 0
možnosti
K

K-D

16. 1. 2010 20:58
Tak, a hyn se hukáže:

Vláďo, jako další recept bych doporučoval topinky s česnekem.

0 0
možnosti
S

stand

16. 1. 2010 20:59
Re: Tak, a hyn se hukáže:

Pane Drábku, že jste na to Kroupovi skočil jestli vy máte zapotřebí lézt "Vláďovi" do ...tak si o vaší inteligenci myslíme svoje.

0 0
možnosti
V

Vikina

16. 1. 2010 20:32
Ahoj Vladimíre,

tak si představ, že jsem Ti zde napsal skoro pochvalný příspěvek a pouze se podivil, co sem chodí za svrab a neštovice s tím, že se nestačím divit, do čeho to nakonec

sklouzlo. Dále jsem se zmínil, že kdo jiný, než ten ubožák, co si musí leštit své ego a sázet sem naprosto nesmyslné příspěvky, zatahovat sem tchýně a manžele a nevím, co ještě. Podivil jsem se, že mu to jak lidé tady, tak hlavně admini vůbec trpí. Každý přece dávno ví, že je to ubohý trapák, nejspíš hodně zakomplexovaný, který má spoustu času na psaní hloupostí a vymýšlení si kravin. Nu a představ si, admini se dali přesvědčit, že to je nevhodný příspěvek a smázli to - no, věřil bys tomu? To by mě skutečně zajímalo, co na tom bylo nevhodného?? Nu, ptát se jich nebudu, oni nemají ve zvyku odpovídat. Podstatnější je to, že smázli aspoň to nejhorší od uštvána a dalších jeho přicmrndávačů. A jsem zvědav, kdy smáznou i tohleto, vždyť je to samý sprostý slovo, že, VY JEDNI ADMINI, styďte se!!!

0 0
možnosti
S

stand

16. 1. 2010 20:46
Re: Ahoj Vladimíre,

Korando, ty ktery si pod blogem ze srazubloggeru psal o Novotninejch kozach to slovo tam pouzila ona tak co to tu predvadis ty převtělenej sluníčkári?

0 0
možnosti
FF

Freund Freud

16. 1. 2010 20:30
Tak jdu večeřet panstvo, máme hezky propečený steak

 kořeněný lehce, ale přece,  mírně uleželý ,  brambory orestované v troubě s trochou rozmarýnu, grilovanou zeleninu,  k tomu si otevírám výborné 2005  Beck Burgenland Pinot Noir . Přeji vám všem krásný sobotní večer, hlavně vám Lorde.:-);-)

0 0
možnosti
PI

pafffka

16. 1. 2010 21:03
Re: Tak jdu večeřet panstvo, máme hezky propečený steak

Tak to zcela nepokrytě závidím. Zvlášť, je-li maso medium-rare. To já tuze rád...no nic, sedím v kanclu a chroupu housku od včera :))) Tak tedy dobrou chuť! R^

0 0
možnosti
FF

Freund Freud

16. 1. 2010 20:20
Châteauneuf-du-Pape 2005 Lorde Asrieli

Máte pravdu,to víno je sice levnější, ale fakt se jim podařilo a je vysoce ceněno. Máte dobrý vkus. Teda ve víně ano, v článcích nikoliv, jak to tady čtu. Vy jste chválil Kroupův rodokaps, asi jste byl pod vlivem whiskey nebo whisky?;-D Dočetl jsem a ...no nic. Raději, abych nepřišel o svoje pečlivě nastřádaný penízky.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

16. 1. 2010 19:51
Vláďo,

to je mazec, ta diskuze;-D;-D;-D

0 0
možnosti
BH

BoboHml

16. 1. 2010 19:53
Re: Vláďo,

Už se mazalo a není to ani v smazaných,ani jsem netušil,že to jde.

0 0
možnosti
E

echo.3

16. 1. 2010 19:47
Ten guláš je nějaký nedovařený

a něco mu ještě chybí.;-D Kuchař nemá rád kibicy a rádce, a tak se maže o sto šest.

Teď si k večeři udělám obyčejné knedlíky s vejci (ne ty z prášku), do vajec trochu pepře, ozdobím to zelenou, sekanou petrželkou a zeleninou ve sladkokyselém nálevu.:-) Mňam!

0 0
možnosti
FF

Freund Freud

16. 1. 2010 19:59
Re: Ten guláš je nějaký nedovařený

Jo, to dělala moje maminka. Z bramborových knedlíků, domácích, vajíčko, trošku cibulky, k tomu křupavou okurčičku. Fakt dobrý.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám