Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Z „Ano, šéfe“, jsem v rozpacích…

Včera jsem se mrknul na oblíbený pořad se Zdeňkem Pohlreichem a nějak jsem na rozpacích, jestli pan Pohlreich vůbec ví, v jaké zemi se ocitl a co nám zde chce předat…

 

Včerejší díl byl o restauraci na břehu slapské přehrady. Její vedoucí, velice „osobitý“ týpek, měl v repertoáru své hospůdky přesně to, co najdete na jídelákách stovek jiných hospod. Jeho kuchyně ale byla zvláštní hned v několika směrech.

Za kuchařku tam měl svou dceru, která i když se zřejmě snaží co jí stačí dech, nemá na to, aby v sezoně vařila pro desítky lidí. A to pominu fakt, že ani není vyučená v oboru.

Další šok jsem asi nejen já zažil, když se přímo před kamerami rozhodla přeplněná jímka vydat svůj obsah odpadním otvorem přímo doprostřed kuchyně a rázem tam všude bylo „vodního“ (?) hnusu po kotníky.

Po tomto jsem ocenil přístup pana „šéfa“ Pohlreicha, když měl odvahu si z této „kuchyně“ něco objednat a hlavně ochutnat.

Upřímně řečeno, by si pan vedoucí té restaurace, podle mého názoru, zasloužil za „služby“, které prostřednictvím své restaurace poskytuje, protáhnout pod kýlem té nejpomaleji plující lodi z celých Slap. V kuchyni měl doslova bordel a znovu upřímně řečeno, po tom, co jsem viděl, bych si tam nedal ani čaj.

Od toho, aby došlo k nápravě tam ale byl přeci pan Pohlreich, že ano…

Pokud šlo o zavedení systému a o odstranění bordelu (pardon, ale hezčí slovo mě v tomhle případě nenapadá…), tak v tom lze s p. Pohlerichem jen souhlasit.

Jenže…

Pan Pohlreich navrhnul to, co se na břehu oblíbené přehrady nabízí – zařadit do jídelního lístku větší zastoupení pochoutek z ryb. Sám předvedl jednoduchý a jistě dobrý recept na candátí filet s osmahnutou zeleninou, dále nějaká jídla z lišek (hub), hříbků, těstovin a naučil číšníka, že když si u něho někdo objedná biftek, že se musí, než odejde od stolu, od zákazníka dozvědět, jak propečený si ten kousek masa host přeje předložit na talíři.

Logické zdá se…

Jenže…

Hospůdka, která byla středem včerejšího dílu seriálu o zlém šéfovi, není živa z lidí, kteří by byli ochotní dát za jednu porci oběda min. 200 Kč. Jak záběry kamery napovídaly, šlo zejména o rekreanty z kempů, bydlících v obytných přívěsech, nebo stanech a místní lidi z obce. Kdo z takové skupiny lidí by proboha chtěl pravidelně chodit na jídla, která sice budou jistě dobrá, ale na jejichž pořízení kdyby rekreant měl, tak si užívá pohodlí některého z hotelů a možná někde jinde, než aby se vyskytoval na břehu přehrady v plátěné boudě 2 x 2 metry…?!

O místních lidech, kteří třeba během práce potřebují zaběhnout na oběd, ani nemluvím.

Pan Pohlreich podle mě prostě neodhadl realitu, že není v restauraci v centru velkoměsta, která, ležící třeba na břehu stejné řeky, jako se nachází přehrada Slapy, by možná své hosty našla.

Jeho (p.Pohlreicha) názor, že – „…lidi prachy mají a nebojte se jim o ně říct…“ mi přijde prostě v hospůdce onoho slapského typu až směšný. Pokud by p. Pohlerich dokázal uskutečnit nabídku např. z candáta (maloobchodní cena za jeden kg cca. 460 Kč…!) v ceně porce jídla za cca 120 Kč (maximálně), tak to potom ano, ale moc tomu nevěřím.

A myslí si někdo, že by se našlo dost lidí, kteří by byli ochotní dát za porci k obědu v restauraci na Slapech více?

Kolik takových hostů se asi denně do lokality oné hospůdky dostane? Uživili by ti osamělci restauraci…?

Tak si tak vzpomínám na jeden starší díl seriálu „Ano, Šéfe“, kde šlo o penzionek spravovaný manželi, tuším původem z Holandska. Ti měli ceny vyšroubované tak, že jediní, kdo si je v realitě české vesnice, kde se podnik nacházel, mohli dovolit akceptovat, byli hosté z Německa, kteří tam část sezony jezdili. Tehdy (pokud si dobře vzpomínám) p. Pohlerich radil manželům „přiblížení se“ českému zákazníkovi. Vysvětloval, že i místní lidé by třeba zašli na jídlo, kdyby se ceny snížily, neboť prý je nutné dbát na kupní sílu českého člověka – jak místního obyvatele, tak třeba skupiny turistů projíždějících na kolech.

Kam se poděl tenhle názor p. Pohlericha, když zavítal do restaurace na Slapech…?

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 7.7.2010 11:05 | karma článku: 29,65 | přečteno: 6525x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5537x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3847x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Fico je mimo ohrožení. Pellegrini: Na hovor o uklidnění situace nedozrál čas

19. května 2024  11:06,  aktualizováno  11:59

Na jednání stran k uklidnění situace na Slovensku patrně nedozrál čas, uvedl zvolený prezident...

Česku dnes hrozí krupobití a lokální bouřky, přívalové srážky už ne

19. května 2024  11:04

Přímý přenos Na většině území Česka se dnes odpoledne a večer mohou objevit bouřky s kroupami a silnými dešti....

Na trhaviny pro Ukrajinu přispěli Češi téměř komplet, sbírka na vrtulník vázne

19. května 2024  10:29

Nadační fond pro Ukrajinu známý jako Dárek pro Putina od jara 2022 vybírá prostředky pro obranu...

VIDEO: V Londýně hořel autobus. Hasiči požár zvládli až po více než hodině

19. května 2024  10:09

Pět hasičských vozů a třicet hasičů zasahovalo v sobotu odpoledne v Twickenhamu na jihozápadě...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám