Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Otázka na vládu, na kterou stoprocentně nedostaneme logickou odpověď…

Ono by se těch otázek jistě našlo více, ale ta jedna mně přijde v současné době hodně aktuální. Bohužel na hodně otázek člověk nikdy odpověď nedostane, a když, nebudou mít logiku...

.

Naše země je díky nákaze covid-19 sešněrovaná, jako stítí na sardinky. Některá opatření chápu, některá ale moc ne a jejich význam a logika mně zcela uniká. Vláda nedávno zakázala cestování mezi okresy s tím, že je třeba ochránit obyvatele před šířením nákazy. Do určité chvíle to jakous-takous logiku mělo, postupem času se ale ona logika vytrácí.

Na jedné straně se ve všech firmách nejméně jednou týdně testuje antigenními tesy, které sem-tam objeví nějakého nakaženého člověka. To procento odhalených – nakažených však není nijak vysoké, oficiálně se hovoří o 1-2% z testovaných. Ti odhalení nakažení jsou dále řešení testy PCR a pokud se ukáže, že antigenní testy nelhaly, putují tací nešťastníci do izolace, ať už se u nich příznaky covidu objeví, nebo ne.

A opět – až dosud to logiku má.

Také máme u nás už nějaký počet očkovaných lidí, pravda, ten počet není nijak vysoký, ale dejme tomu, že každý den se zvyšuje.

Po kapkách…

Dále pak máme tuším přes milion a půl lidí, kteří nákazu již prodělali a uzdravili se, mnoho z nich je v tuto aktuální dobu dokonce v „chráněném“ období 90 dnů, kdy podle oficiálních informací od samotné vlády, nejsou tito lidé nakažliví, ani nakazitelní.

Když se vrátím k zaměstnancům testovaným ve firmách, jde o obrovský počet lidí, kteří podle oficiálního vyjádření vlády nejsou nakažení, a tedy většina lidí, které dnes potkáváte na ulici, měli by být dle všeho zdraví.

Jsou dost zdraví na to, aby mohli každý den docházet do zaměstnání (a to mnohdy i do jiných okresů, než kde žijí…), jsou dost zdraví na to, aby mohli, samozřejmě s respirátory, to beru, dnes a denně pobývat v kolektivu svých kolegů, obchodních a partnerů a všech, se kterými přijdou během své práce do styku.

A to je ta záhada – když jsou dost zdraví na tohle všechno, proč oni, nebo očkovaní, dále pak ti, co jsou v imunní době 90-ti dnů, nesmějí cestovat mezi okresy? Proč není problém, aby strávili denně na pracovišti 8 a více hodin mezi dalšími lidmi, kteří jsou často i z jiných okresů než oni, ale přitom prý nejsou dost nenakažliví na to, aby mohli odjet mimo okres svého bydliště, třeba někam na svou chalupu nebo chatu, a tam aby se mohli dva dny rýpat v hlíně na své zahrádce…?

Jak je to tedy se těmi antigenními tesy, které musejí za drahé peníze zaměstnavatelé pořizovat, jak je to s nutností zaměstnanců rýpat se nejméně jednou týdně v nose vatovou tyčinkou, nebo plivat do umělohmotné nádobičky?

Věří těm testům vláda, nebo nevěří?

Pokud nevěří, a proto trvá na tom, že většina zaměstnaneckého národa, která i když vyjde týden co týden za použití oněch antigenních testů jako negativní na covid, je riziková a nebezpečná svému okolí, tak proč se celá ta komedie s testováním provádí?

Pokud vláda testům nevěří, nabízí se logicky možnost, že za vším tím cirkusem s firemním testováním stojí jen finanční zájmy bůh ví koho, kdo má v nákupu oněch testů utopené peníze, které je třeba z někoho vydojit.

Ten někdo dojený jsou zaměstnavatelé a firmy v celé naší zemi.

Ale pokud má vláda v tomto ohledu čisté svědomí (asi naivní možnost, já vím…), pak se nabízí jiná otázka – proč, když těm testům vláda věří, myslí si zároveň, že jimi otestovaní lidé s negativním výsledkem by mohli napříč okresy šířit covid…?

To mi zkrátka nedává logiku.

Ať tak, nebo tak, ať je pravdivá kterákoliv z těchto možností, bit je na tom občan, který nemá šanci pravdu odhalit, proto je frustrován až nasrán (omlouvám se za vulgaritu a-la „šrapnel“, bohužel mě ale přiléhavější termín nenapadá…), a proto tolik lidí v této době odmítá dodržovat vládní omezení v různém rozsahu.

Proto už dlouhý čas trpí psychika našich občanů, proto se cítí vládou neustále podváděni, obelháváni, proto jí nevěří. Bohužel si vláda mnohými nesmyslnými a nelogickými opatřeními tak okatě, a hlavně mnohdy až zbytečně, ulehčuje své povinnosti vůči státu, že to nemůže vést jinam než k plným náplavkám v Praze, hlavně pak k lidem, kteří už mají po krk lží a mlžení.

Vláda se bohužel chová, jako by mohla průšvih s covidem zvládnout jen ona sama. A to je její největší omyl, k úspěšnému tažení proti té zákeřné nemoci potřebuje spolupráci všech, nebo alespoň většiny občanů státu.

O tuto spolupráci ale vláda přišla, rychle a obávám se, že bez naděje na udobření.

Fakt, že to vláda nevidí, nebo sice možná vidí, ale zřejmě si nepřipouští, že ona potřebuje lidi více než lidi takovou vládu, je v této době o to tragičtější.

Začínám silně vnímat, že vláda nevidí v občanech partnery, parťáky, se kterými musí spolupracovat, ale má za to, že občané jsou nesvéprávnými figurkami, se kterými je možné posunovat sem a tam bez nebezpečí, že by to z nějakého důvodu také najednou nemuselo jít.

A tak se vlády ptám – když jsme prý díky každotýdenním antigenním testům dost zdraví na práci, proč nejsme dost zdraví na alespoň trochu normálnější život…?

.

.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 1.4.2021 10:12 | karma článku: 31,97 | přečteno: 1002x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5536x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3846x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Avarská genetická telenovela. Klíčovou roli u obávaných kočovníků hrály ženy

7. května 2024

Premium Tým vědkyně z Brna zkoumal v Maďarsku DNA obávaných kočovníků původem z Mongolska. O Avarech se...

Slovensko vyděsilo přes tisíc výhrůžek bombovými útoky, cílily na školy i banky

7. května 2024  13:05,  aktualizováno  15:54

Slovenská policie v úterý zaznamenala přes 1 100 hrozeb pumovými útoky. Většina se týkala škol,...

Vláda pomůže ovocnářům, jimž způsobily mrazy milionové škody, částku upřesní

7. května 2024  5:34,  aktualizováno  15:44

Vláda pomůže ovocnářům, kterým zničily úrodu jarní mrazy. „Zaslouží určitou míru podpory,“ řekl po...

Utonulý ve Vltavě byl britský turista. Během noci s přáteli skočil z party lodi

7. května 2024  15:41

Tělo, které v neděli vylovili policisté z Vltavy poblíž Štefánikova mostu, patřilo...

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám