Z lejna bič neupleteš…

13. 06. 2012 11:18:35
...a už vůbec neuvaříš dobré jídlo ze špatných surovin. Mám doma knihu od Zdeňka Pohlreicha o grilování. Jenže mi není moc platná...

Není to tak dlouho, co jsem měl možnost ochutnat maso, které si nechává právě pan Pohlreich dovážet doslova z celého světa. Upřímně řečeno, ani se mu nedivím, rozdíl mezi kvalitou a chutí jím dovážených surovin, a těch s odpuštěním sraček, co „zdobí“ pulty našich obchodů, se prostě nedají absolutně srovnat.

Měl jsem možnost ochutnat telecí líčka dovezená z chovu v USA, ze stejné země i vyzrálou svíčkovou, dále jehněčí z Nového Zélandu, mořské vlky – ryby žijící a ulovené snad někde u Sicílie, a v neposlední řadě „kukuřičné“ kuře z Francie. Přátelé, to, co jsem jedl, ta chuť, ta struktura masa – to je prostě něco, co jste tady, v běžné české masně, stoprocentně NIKDY neviděli!

Konkrétě jsem jedl toto:

Americký beef steak „ HANGER „

marinovaný hovězí steak v koření Asado,

s česnekem, a v omáčce Kikkoman.

Jehněčí kolínko, pečené na česneku a čerstvém

rozmarýnu a protnuté domácí slaninou.

Roláda kukuřičného kuřete „Challanes„ plněná jemnou

fáší s žampiónovým přelivem.

Filety z mořského vlka grilované na čerstvých bylinkách,

gratinované sýrem Comté.

Telecí líčka v červeném burgundském víně,

worchestru s čerstvým tymiánem.

Ujišťuji Vás, že i kdybyste se rozkrájeli, Vámi vařená, pečená, nebo grilovaná jídla podle receptů právě pana Pohlreicha, NIKDY nebudou mít takovou chuť, jakou mají, když je uvaří právě on ze surovin, které má k dispozici.

Kdo nejedl, neuvěří, chuť vyzrálého hovězího, které zámořští zpracovatelé nechávají při teplotě -1°C viset a „dozrát“ i několik měsíců, chuť kuřat, která byla skutečně krmená jen a jen kukuřicí, křehkého jehněčího, které se páslo na pláních Nového Zélandu, které není absolutně cítit někým nenáviděným pachem skopoviny – to je prostě JÍDLO!!!

Dobré jídlo, které chutná tak, jak má maso chutnat!

Bohužel, většina lidí v naší zemi možná nikdy nebude mít možnost takové maso ochutnat. My budeme dál polykat sračky podle jakýchsi norem a nenorem EU, které místo požitku z jídla pro nás znamenají předplatné na onkologii.

Cena zmiňovaných produktů je ale pro ,,smrtelníka“ prostě neodstupná – jistě alespoň co se pravidelné konzumace týká. Ještě tak jednou za rok, na Vánoce...

Jíme levně, ale jíme sračky, přátelé. Je to smutné, ale je to tak...

Autor: Vladimír Kroupa | středa 13.6.2012 11:18 | karma článku: 25.33 | přečteno: 6455x

Další články blogera

Vladimír Kroupa

Nestýská se mi po socialismu, stýská se mi po socialistickém knedlíku…

Varování pro Patrika Bangu – nečti to, nebo povolíš... - on už bude vědět... Tuhle jsem si dával v jedné vesnické hospůdce guláš se šesti. A najednou jsem na to přišel...

19.7.2019 v 10:25 | Karma článku: 46.10 | Přečteno: 8645 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Nesouhlasím s podmíněným trestem pro sprejery z Karlova mostu…

Jeden by si myslel, že ve 30 a v 23 letech už byl mohl mít člověk rozum. Jak vidět, nemohl, ale jsou nerozumnosti, za které by se mělo platit hodně přísně!

18.7.2019 v 12:29 | Karma článku: 47.03 | Přečteno: 11110 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Zpátky do „pravěku“, aneb zase budu asi vlezlý, jako Pitralon…

To jsem si vám takhle jednou dělal doma pořádek ve skříňce s kosmetikou, ve které mám i já přidělený svůj „chlívek“, který si uhájit v domácnosti se dvěma ženskými není snadná věc...

12.7.2019 v 10:12 | Karma článku: 36.91 | Přečteno: 1343 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Automatické právo na štěstí a klidný, kvalitní život…

... neexistuje. S tímhle rizikem už každý z nás přišel na svět. Někdo se narodil se zlatou lžičkou v puse, někdo přišel na svět v blátě. Nikdo za to nenese zásluhu, tím méně odpovědnost...

10.7.2019 v 14:35 | Karma článku: 37.93 | Přečteno: 1217 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Václav Dlouhý

Černobyl 2.0 a jiné Putinovy úspěchy.

Nevím, jestli kremloboti dostávají paušál nebo jsou placeni ve výkonu a tím pádem smutní nebo jsou vysmátí, že na Babišově Idnesu mají málo práce. Ale faktem zůstává, že za poslední týdny Rusko dalo Eko Evropě záhul.

19.8.2019 v 23:32 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 74 | Diskuse

Vladimír Havránek

Pane Šmardo konečně, aneb není čas změnit text na prezidentské vlajce?

Po třech měsících naprosto zbytečné kauzy okolo kultůůůry se zdá, že vše se vrátí do původních kolejí. Jen osoby a obsazení mají trochu jiné kostýmy. Ten prezidentský se nemění, podobně jako v Commedia de la arte. Bureš přinesl

19.8.2019 v 23:15 | Karma článku: 8.04 | Přečteno: 136 | Diskuse

Nikola Borovičková

Boje za lepší svět - díky nechci

Představte si svět, ve kterém by se LGBT aktivisté, obránci tradiční rodiny, antifašisté, ekoalarmisté a další bojovníci za lepší svět chytli za ruce a společně skočili z útesu.

19.8.2019 v 21:09 | Karma článku: 22.65 | Přečteno: 475 | Diskuse

Jan Ziegler

Zemanova šílenost by nás zruinovala

Proto je třeba ji zastavit. Jedná se o stavbu průplavu Dunaj – Odra- Labe, kterou odborníci označují za zbytečnou a škodlivou. Měly by nás varovat smutné zkušenosti Německa s podobným megalomanským projektem.

19.8.2019 v 19:07 | Karma článku: 26.98 | Přečteno: 698 | Diskuse

Marek Trizuljak

Všichni dobří rodáci a sedlák Josef

Slovo "kolektivizace" je eufemizmus pro vražednou gangsterskou loupež v masovém rozměru a pro genocidu selského stavu

19.8.2019 v 17:53 | Karma článku: 19.89 | Přečteno: 297 | Diskuse
Počet článků 1955 Celková karma 38.32 Průměrná čtenost 2807

Doufám, že nikdy nebudu tak hloupej, abych si o sobě myslel, že jsem nade všechny chytrej.

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Najdete na iDNES.cz