Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím se závěrem příspěvku: jsme v prdeli.

Můžeme Ukrajinu zásobovat zbraněmi do bezvědomí, sama se Rusku - jakkoli vyzbrojena - neubrání. Nevyhraje. Na to prostě na rozdíl od Rusů nemá lidi. Porážka Ruska reprezentuje dle mého mínění zasáhnout do konfliktu pomocí armád cizích zemí.

A jsme v globálním konfliktu.

0 0
možnosti
LS

Na ČT24 skončil nyní rozhovor s Vitalijem Klyčkem, starostou Kyjeva.

Příznivci Putina i i ti co skrytě mají pro něj pochopení, by se na ten rozhovor měli podívat a pak si pořádně nafackovat.

8 0
možnosti
IS

To by museli nejdříve prohlédnout. K čemuž může dojít pouze ve zcela výjimečných případech.

0 0
možnosti
Foto

Nejsem naiva. Nevím jak autorovi, ale mně se až zastavil dech např. v září 2001. Ale i jindy, a nejednou, kdy hrozila až apokalypsa. Vývoj v byvším sojuzu měl vždy dosti ,,klikaté", cesty, tudíž ani současný vývoj nešel příliš predikovat, ale ani vyloučit. Z Ukrajiny se stalo velice žádoucí sousto. Nejen pro Kreml. Ale snad se jím Putin zadáví., Osobně doufám, že jej odstraní samotní ,,jeho věrní", ,neb i v tom má Kreml své tradice.

5 0
možnosti
DS

Právě proto lze s Rusy sousedit jedině finským způsobem. Oni se nikdy nevzdají svého mesianismu. Ani jeden jediný z nich.

Bohužel i Ukrajinci měli svůj mesianismus. To nejsou nějací jiní Češi, ani Slováci nejsou jiní Češi. Žádný jiný národ neměl Čapka s jeho drobnou prací. Žádný jiný národ nemá základní ideologii žít klidně, starat se o své a neotravovat ty ostatní.

Spoléhání na západ žádnému slovanskému národu taky nikdy žádné štěstí nepřineslo. Nepřinese ho ani Ukrajincům a Polákům a my se s tím neštěstím svezeme s nimi. Zvlášť když se celý západ chová jako blahé paměti náčelník generálního štábu Rakouska Franz Conrad von Hötzendorf, který útočil bez ohledu na to, že nebyl schopen ani dopravit vojska na srbskou a ruskou hranici.

4 6
možnosti
Foto

Nebýt Západu, tak si tu nebudeme psát příspěvky. 1. světová? Nic. 2. světová? Nic. Rozpad SSSR? Nic.

Ale máte pravdu, také nemáte základní ideologii žít klidně, starat se o své a neotravovat ostatní. :-P

5 5
možnosti
Foto

Moc dobrý článek, Vladimíre. Přesto jsem opatrný optimista. R^

8 2
možnosti
Foto

Na seznamzprávy je "zajímavý" článek americké novinářky

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-americka-novinarka-kdyz-putin-prohraje-hrozi-ze-vsechny-vezme-s-sebou-226288

Přičinil jsem k tomu komentář.

Pavel Dvořák

Před 1 hodinou

Však v Kremlu vědí, že by vzal s sebou hlavně celé Rusko.

Dobře, a kdyby vyhrál, tak co? Převálcuje Ukrajinu a povraždí 40 milionu lidí? Ano, v USA to asi bolet nebude. A pak - s jídlem poroste chuť a půjde dál. A narazí na NATO. A když se NATO bude bránit, bude hrozit atomovkami. Když se NATO vzdá, půjde podle svého plánu až k Lisabonu. A pak začne chtít zpátky Aljašku. Když mu ji USA nedají, bude hrozit atomovkami. Pak bude chtít Arktidu. atd.

Moc pěkná vyhlídka. A nakonec - proč by nemohl chtít celé Spojené státy? Když je nedostane, bude hrozit atomovkami. A paní novinářka bude moci napsat článek, jak byla právě poražena socha svobody.

3 3
možnosti
PK

Toto mi dnes přistálo na FB profilu. Vlastně to souzní s tím co píšete. Doufám, že se neurazíte, pokud to sem dám, ač nejsem autor. Případné smazání samozřejmě respektuji a karmu jsem již odeslal. Děkuji za krásně napsaný článek s tím, že pořád věřím, že v prdeli ještě nejsme.

Pro ty,

co pořád říkají, že chtějí mír, ale ve skutečnosti chtějí jen obětovat Ukrajinu putinovskému Rusku.

Rusko srovnalo se zemí Grozné. Zemřelo 25 tisíc civilistů, západ řekl ok.

Rusko srovnalo se zemí syrské Aleppo s tisíci mrtvými civilisty, západ řekl ok.

Rusko napadlo Gruzii a kontroluje část jejího území, západ řekl ok.

Rusko kontroluje vojensky část svobodné Moldávie, západ řekl ok.

Rusko ukradlo ukrajinský Krym, západ řekl ok, my nechceme válku ani spory. My chceme levný plyn a spolupráci.

Rusku podporovalo separatisty na Donbase, západ řekl ok, uděláme dohodu, Minské dohody a budeme nadále s Putinem kamarádit.

Putin porušil Minské dohody a zaútočil na celou Ukrajinu na které nyní páchá válečné zločiny a zločiny proti lidskosti, ale pořád se najde v Česku dost lidí, co řeknou, to je ok, My chceme přeci mír a západ svojí podporou branící se zemi, chce válku.

Dokud nebudou na česká města padat ruské rakety, bude nadále spousta Čechů říkat, ok my nechceme válku. A kdybychom pod těmi ruskými raketami nakonec byli i my sami a svět říkal Putinovi, ok my chceme mír, tak tihle jedinci budou vyřvávat, jak je ten západ zlý, protože on nám nechce pomoci a říká Putinovi ok, my nechceme válku. Lidé na Ukrajině už jsou ale v té fázi, kdy jim umírají blízcí včetně dětí a někteří Češi, z bezpečí svého domova stále říkají Putinovi, "ok, my nechceme válku, my chceme mír.

17 0
možnosti
Foto

Z mé strany není důvod Vás mazat, díky za příspěvek. R^

4 0
možnosti
JN

J58o74s78e60f 72N27o78v51á71k

24. 2. 2023 15:14

Asi jsem tedy naivní. Ale to shromáždění sil bych také považoval za klasické natřásaní peří, nebýt onoho veřejného varování tajnych služeb cca 15 dní předtím.

1 0
možnosti
JN

J74o14s52e19f 84N61o53v18á52k

24. 2. 2023 15:16

Jinak s vaším blogem zcela souhlasím, ostatně jako s dalšími blogy pane Kroupo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám