Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NP

Pro ty, co hájí Babiše :

V roce 2021 vládl Babiš.

Zpráva NKÚ za rok 2021 uvádí, že státní rozpočet skončil schodkem 419,7 miliardy koruna státní dluh stoupl na rekordních 2,47 bilionu.

90% meziročního nárustu celkového státního rozpočtu nesouviselo s výdaji

vynaloženými na boj s covidem.

Pokračoval enormní nárůst běžných výdajů, tj výdaje stanovené zákony, smlouvami a nezbytné pro chod státu. Vysoké tempo zadlužování státu a absence hledání úspor představují vážné ohrožení stability veřejných financí v dlouhodobém horizontu.

Jestli toto není rozazování, tak už nevím. A vyrovnaný rozpočet také vypadá jinak...

Vladimíre karma R^

12 3
možnosti
Foto

Výhodou je, že po zrušení superhrubé mzdy, zůstaly mzdové náklady na zaměstnance stále stejné. Výše odvodů na sociální a zdravotní pojištění se totiž počítá z hrubé mzdy a ne ze superhrubé mzdy, takže její zrušení nemá na výši odvodů vliv. Zaměstnanci dostali vyšší výplaty, aniž by zaměstnavatelé museli na mzdy dávat více peněz. To vedlo k tomu, že zaměstnanci ušetřřili z výplaty víc peněz. To díky ODS, která to prosazovala a prosadila.

5 0
možnosti
ZK

Moc to nesleduju, pane Kroupo, ale všimnul jsem si z grafů v naší veřejnoprávní, že za Babiše stát. rozpočet byl vyrovnanej. Ale to nechci nikomu podsouvat, všechno se nechá překroutit.

Chtěl jsem oslovit Vás, pane Kroupo. Chvilku jste tu nebyl. Vážně jsem si myslel, že už, jak se prezentujete jako bouřlivák, rváč a voják, jste opustil jalový kecy vod počítače a stejně jako mnoho jiných cizinců, pomáháte Ukrajincům proti Rusům. Dokonce jsem se domníval, že v tažení na Východ jste přibral i zdejšího největšího johočeskýho hrdinu vulgo "Zasloužilá karma" Ne, nic Vám, ani Zasloužilý karmě nevyčítám. Jsem úplně stejný srab jako vy dva a všichni vám podobní. Dyť to známe - "Hrr na ně, já tady na vás počkám za rohem." Taky dřepím v suchu, v teple, a stejně jako Vy držím Ukrajincům palce.

2 6
možnosti
Foto

Měl jsem hospitalizovanu dvacetiletou dceru s žilní trombózou a následnou plicní embolií, ze které se dodnes nesebrala. Takže jsem řešil jiné problémy než hejtry v diskusích. Tak si nechte laskavě ty jalové kecy vy sám.

7 0
možnosti
Foto

Však i karmu som Vám dala, pane Kroupo, vidíte zdá sa, že máte srdce na správnom mieste, aj keď Ste mi tvrdili, že ho máme v strede hrude (anatomicky), pekný deň

3 0
možnosti
JH

J90a84n 69H34o12r71a

13. 1. 2023 13:59

On se Andrej nejspíš řídí fundovaným názorem ekonomického génia Jyrky kapsy (rozumy rozdává o dvě patra nad Vámi), že dluhy se neplatí, tak co by si dělal starost. Ještě k Vaší poznámce k formátu diskuze na Nově; z mého pohledu se správně zachoval pan Hilšer svým odchodem, není on ani ostatní nejsou kandidáty druhé kategorie a leckteří by svým projevem i názory tohohle jájínka strčili do kapsy a diskusi obohatili...

0 0
možnosti
Foto

Co se týká pana Hilšera, problém je v tom, že dramaturg Novy se dnes nechal slyšet, že všichni kandidáti byli s rozvrhem debaty seznámeni předem a všichni prý souhlasili. Takže ten jeho odchod byl jen pouhé divadlo...

2 0
možnosti
Foto

Á koblížci dorazili...:-)

0 1
možnosti
PN

P66e14t84r 10N65e85d26v90ě86d

13. 1. 2023 12:47

Tak on Babiš rozhazoval penízky? Které, krom toho pětilitru seniorům? Když je tohle rozhazování, co tedy dělá současná vláda?

Píšete lži, lži, lži jen je nějak nedefinujete. Generátor dluhů? Jako státních? Jak dopadl loňský rok se 150 miliardami vybraných navíc?

Nevíte, když budu volit mladou a krásnou, bude alespoň jeden titul zdarma?

Co když budu volit Pávka a příští volby se třeba espéďáci dostanou do vlády? Pávek pak nejmenuje Babišem navrhovaného espéďáka ministrem, budu volit prezidenta který nectí Ústavu?:-)

4 14
možnosti
Foto

Jasně, ona se ta sekyra za Babiše udělala sama...;-D

10 3
možnosti
MV

Jajinek Babiš. Muselo dát jeho týmu velkou fušku ho nenechat mluvit v jiných diskuzích. Včera opět pobavil...lhal, já já já, nevěděl jak reagovat a ...proto Babiš ne.

7 2
možnosti
Foto

No, mám-li být upřímný, výkon moderátora Raye Korantenga byl dost zoufalý. Nebyl schopen zastavit pana Babiše v jeho monolozích, korektně sledoval zejména čas, méně pak již obsah.

Pro mne včera absolutně nejlepší pan Petr Pavel, vždy řekl jen to, co bylo podstatné. Vynechal hloupé řeči typu barona Prášila mixnutého Forrestem Gumpem (míněn pan Babiš), který se kasal, koho všechno zná, kde všude byl a co všechno udělal. To, že absolutně nezvládl pandemii, že měnil rozhodnutí každý den, a nepřevzal za to odpovědnost (včera se vyhýbal jako čert kříži přímé odpovědi).

To, že je pan Babiš sociopat, je zřejmé každému, kdo o této úchylce něco ví.

16 2
možnosti
Foto

Ahoj, já jsem na jednu stranu rád, že Babiš tak dlouze žvanil, alespoň ho mohl generál Pavel krásně shodit, když na zcela jistě Babišovu adresu řekl, že to, že někdo mluví dlouho, ještě neznamená, že toho hodně řekne. To bylo tak krásný, až jsem řval jako tur. Takže já osobně Korantengovi děkuju za to, že ho nechal žvanit. Musíme se na to dívat trochu machiavellisticky...;-)

7 2
možnosti
Foto

Ono stačí se podívat na Škodu. V době coronaviru asi o 50% zvýšila zisk, ale obrat díky nedostatku dílů klesl. Jak to mohlo vzniknout? AB prostě prostředky dodal, když už tvrdí: já, já, já. To je jeden z nejtypičtějších příkladů, jak se bez rozmyslu vyhazovalo.

6 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám